Auteur Topic: leukemie (AML) bij mijn oma  (gelezen 1980 keer)

D

  • Gast
leukemie (AML) bij mijn oma
« Gepost op: december 13, 2006, 21:10:54 pm »
Hey,
enkele maanden geleden werd bij mijn oma (70jaar en echt géén oud versleten vrouwtje) leukemie vastgesteld. Ze heeft een grote chemokuur gehad, daarna een herstelperiode waarbij ze echt terug 'goed' was. Dan moest ze terug een korte chemokuur krijgen opgevolgd door een beenmergtransplantatie.
Nu twee weken na de transplantatie ziet het er niet goed uit. Ze ligt in bed met ogen open maar reageert niet of amper, ze heeft hoge koorts en kampt met epileptieaanvallen. De dokters lossen niet veel.

Herkent iemand deze situatie?
Heeft iemand raad voor mij zonder valse hoop? Is dit normaal?
D

Bostie

  • *****
  • Berichten: 1238
  • Wees eerlijk, ook en vooral met jezelf!
    • Bekijk profiel
    • http://everyoneweb.com/BOSTIE/
Re:leukemie (AML) bij mijn oma
« Reactie #1 Gepost op: december 13, 2006, 21:47:00 pm »
Hoi D.,

Valse hoop... daar heb je inderdaad niet veel aan. De enige raad die ik je kan geven - en dan vooral voor jezelf en naar later toe - is om de ganse situatie toch zo nuchter mogelijk te bekijken.  :-\ Geniet van de momenten die je samen met je Oma kunt doorbrengen. Het is niet omdat ze niet meer reageert en misschien ook niet meer kan aantonen dat ze je nog verstaat, dat het daarom niet zo is. Zo hebben ze dat bij ons toch gezegd toen mijn vrouw in coma was gegaan.
Het is toch allemaal wat veel ineens hé. En gzien je Oma nu ook niet meer tot de jongere categorie behoort kan ze natuurlijk ook niet meer zo veel aan als bij jonge mensen gelijk wij.
Als de dokters niet veel lossen, moet je niet nalaten zelf de vragen te stellen waarmee je zit hé! Hoe moeilijk ook, maar die mensen zullen je op verzoek wel meer informatie moeten geven.

Groetjes en sterkte,
Steven

D

  • Gast
Re:leukemie (AML) bij mijn oma
« Reactie #2 Gepost op: december 15, 2006, 18:57:33 pm »
We weten nu weer wat meer. Mijn oma wordt in een kunstmatige coma gehouden. Deze nacht hebben ze haar met shocken weer 'bij' moeten brengen. Het beenmerg dat ze kreeg van haar broer zou te hard werken.

Goh, wat nu...???
D