Auteur Topic: Lezing in Seniorama Leuven op vrijdag 28 maart van 14 u tot 16 u.  (gelezen 1936 keer)

Bart-xtrakan

  • **
  • Berichten: 53
    • Bekijk profiel
Lezing in Seniorama Leuven op vrijdag 28 maart van 14 u tot 16 u.
« Gepost op: maart 13, 2014, 20:58:04 pm »
Wie te horen krijgt dat hij of zij kanker heeft, heeft nood aan steun. Niet enkel medisch, maar ook psychisch, emotioneel en sociaal is de nood aan ondersteuning groot.
Seniorama slaat samen met VLK (Vlaamse Liga tegen Kanker) de handen in elkaar om mensen met kanker, ex-patiënten en hun partner tegemoet te komen in deze nood.
Met het praatcafé zorgen we voor maandelijkse bijeenkomsten, met de mogelijkheid tot een informele babbel tussen lotgenoten. Op regelmatige basis zullen er ook infosessies gegeven worden, waarin één thema belicht wordt, zoals vermoeidheid, voeding … Ook tijdens deze infosessies is er mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen en lotgenotencontact.

Op vrijdag 28 maart zal Bart Dumortier komen spreken, van 14 tot 16 u., over

Het belang van beweging bij de revalidatie

De revalidatie word  door beweging gunstig beïnvloed. Het lichaam wordt sterker en de geest reageert hierop positief. Het resultaat is terug meer  balans in het leven.
Alleen begin je meestal niet te bewegen. Door het groepsgevoel en het contact met mensen die ook jouw “tekortkomingen” herkennen en ervaren is iedere gymles telkens weer een blij weerzien en een uurtje “genieten” van aangepaste oefeningen. Reeds na enkele lessen voel je dat je vooruitgang boekt en dat je fitheid toeneemt.
Bart Dumortier spreekt uit eigen ervaring. Hij heeft een zelfhulpgroep ‘XtraKan’ opgericht waar hij bewegingsprogramma’s organiseert voor kankerpatiënten.

Voor meer informatie kun je terecht op: info@xtrakan.be of op 0485/397786 (Bart)