Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Prostaatkanker / Re: Nieuwe info avond rond prostaatkanker op 12 maart 2020
« Laatste bericht door Manu Gepost op maart 23, 2020, 11:56:05 am  »
Beste mensen,

Net voor de corona maatregelen en (nadien locdown) was er deze lezing/getuigenis… waarvan we dachten: moet deze nog doorgaan? (opkomst??)
De meesten zijn nog gebeld en ja, iedereen vond dat ze moest doorgaan. Sommige kwamen van Aalst, Turnhout… de opkomst was groter dan verwacht.

Mijn respect naar jullie allen is heel groot, het werd een avond die heel zeker de moeite was en die in de toekomst nog wel herhaald zal worden.

Dankjewel voor jullie positieve en herkenbare bijdrage aan deze avond.

Manu
22
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op maart 13, 2020, 07:40:35 am  »
@ Inge 2: ik hoop dat je medicatie goed aanslaat met niet té veel bijwerkingen

@ Anna: dat is minder goed nieuws dat je te verwerken krijgt, kan best geloven dat je de mentale stukken
              weer bijeen moet rapen. Ik wens je veel moed toe

@ Rissie: lichte stijging van je tumormarker, maar toch nog 3 maanden wachten, voorlopig geen behandeling
               hopelijk daalt volgende keer je tumormarker, zou toch kunnen hé, ik heb je mail gestuurd, maar die
               wilt niet verzenden, krijg een foutmelding, is dat nu omdat ik nog in het ziekenhuis lig, ik weet het niet
               maar je kan hier dan toch lezen hoe het met me gaat
23
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op maart 12, 2020, 21:04:07 pm  »
van de Faslodex spuiten had ik geen bijwerkingen van
de bestraling van mijn heup is goed verlopen, heb sindsdien geen pijn meer in mijn lies gehad
dus heeft goed gewerkt
maar van die chemopillen xeloda ben ik goed ziek van geweest, is 2 weken nemen en 1 week rust
vanaf de 4de dag enorm misselijk, heb inplaats van pillen spuiten moeten krijgen voor misselijk, hielp wel een beetje maar toch niet voldoende
heb 8 dagen die spuiten gehad, was een maandag, dan nog doorgesukkeld tot donderdag, moest dan mijn laatste pillen nemen, woensdagavond moeten overgeven, vanaf donderdag 1 uur kreeg ik geen eten of drank meer binnen, 's avonds nog middag gemaakt, toen de zetel op gegaan, voelde me zo ellendig, mijne man heeft toen naar de huisarts gebeld maar die zei om naar het ziekenhuis te gaan, dus die avond naar het ziekenhuis vertrokken, hebben ze me aan infuus gehangen, oncologe kwam de volgende dag al kijken bij mij, was zo bezorgd, ze zei: vanaf je hoofd tot aan je poep zijn je slijmvliezen serieus ontstoken en had er nog een zware darminfectie bij. De eerste 11 dagen in het ziekenhuis kon ik zelf niet eten of drinken, vanaf toen soep beginnen te eten en nu kan ik al vanalles eten, ben nu juist 14 dagen in het ziekenhuis maar als ik zo vooruit blijf gaan zal ik na het weekend wel naar huis mogen hoop ik
ik begin me hier toch al te vervelen, dan aan mijn ventje gevraagd om mijne laptop mee te nemen
ze hebben ook een bloedtest gedaan en opgestuurd naar Leuven, om te kijken of ik niet overgevoelig reageer op die medicatie, ik moest normaal vorige week donderdag aan 2 de kuur beginnen maar oncologe zei: jij moet eerst op krachten komen en dan starten we terug maar aan de helft van de dosis. Ze had dit nog nooit meegemaakt dat iemand zo heftig reageert op medicatie. Amai ja ben serieus ziek geweest maar nu op goede weg terug
24
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door Anna Gepost op maart 09, 2020, 17:57:54 pm  »
Dag dames,

Donderdag (chemo 11) kreeg ik minder goed nieuws.  Nog één chemo (nummer 12) krijg ik, mijn lichaam kan het niet aan om verder te gaan tot 18. Nu had ik dat zelf al wel wat voelen aankomen.  Chemo nr 10 was maar een dosis van 60% en pas na een week leek mijn energie wat te keren.  Dan volgde mijn chemovrije week en was het nog met ups en downs.   Het was zo verschrikkelijk balen om het oncoloog horen te zeggen want ik ging voor de 18 maar ik voelde zelf ook wel dat dit er niet in zat.  Dus donderdag laatste chemo taxol, een week later ct-scan (hopelijk is daar verandering te zien) en dan de week erna afspraak bij oncoloog om resultaat te bespreken.

Qua verdere behandeling werd me drie maanden hormoontherapie (pilletjes) voorgesteld, zodat mijn lichaam kan recupereren.  Nu heb ik geen of weinig vertrouwen in de hormoontherapie.  In de periode dat ik de Afinitor met de Exemestan (hormoontherapie) nam, moest ik regelmatig eens stoppen met de Afinitor omwille van infecties of bijwerkingen en mocht ik dan alleen de Exemestan nemen en in die periodes maakte mijn tumormarker altijd een sprong omhoog.  Dat heb ik ook aan de oncoloog gezegd maar blijkbaar is er momenteel geen ander alternatief.

Het is hier weer even proberen de mentale stukken samen te rapen, om de 'klik' te maken en weer verder te gaan.   Met je verstand weet je van 'oké, het is nu zo en we moeten er mee verder' maar telkens ik van behandeling moet veranderen voelt dat ook als een stap achteruit, een stap in het ongewisse.  Het duurt telkens een beetje langer eer ik de stukken samen geraapt hebt.  Maar dat komt wel.

@ Ingrid, bij jou zijn het dus Faslodex spuiten geworden als vervolg behandeling?  Hopelijk niet te veel bijwerkingen.  En normaal dat je de eerste nachten niet goed geslapen hebt.  Zo'n verandering van therapie brengt toch altijd stress mee.

@ Sabine, al nieuws ivm de bestraling van jouw heup?
De pillen die je moet nemen is dan 5 dagen en dan een periode niet?  Ik hoop dat je de bijwerkingen wat onder controle kan krijgen wat het lijkt me alles behalve prettig.

Dikke knuffel aan iedereen!
25
Prostaatkanker / Re: Nieuwe info avond rond prostaatkanker op 12 maart 2020
« Laatste bericht door Manu Gepost op maart 08, 2020, 22:20:03 pm  »
Fijn te lezen Danny.

Manu
26
Prostaatkanker / Re: Nieuwe info avond rond prostaatkanker op 12 maart 2020
« Laatste bericht door danny1956 Gepost op maart 05, 2020, 15:59:30 pm  »
Hoi Manu, we gaan er zijn. Heb al ingeschreven. 2 personen.
27
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door Inge2 Gepost op maart 05, 2020, 11:31:48 am  »
@Sabine, ja ik ken dat.  Bij momenten kan ik niet wenen en soms ween ik bij het minste.  Soms kan ik er goed over praten met familie, collega's of vriendinnen en soms rollen de tranen al over mijn wangen na 2 zinnen.  Het is niet gemakkelijk om alles los te laten en verder te gaan met je leven maar veel keuze hebben we niet. Ik probeer zoveel mogelijk positief te denken (op dat gebied lijk ik wel een beetje op jou) en gewoon verder te doen, met ups en downs.
Hopelijk doet het weekje rust je weer goed want je ziet precies weer veel af.  Hoe is het eigenlijk gegaan met de bestraling van je heup?

Vorige week ben ik gestart met mijn nieuwe medicatie, het zijn de faslodex spuiten geworden.  De eerste nachten heb ik slecht geslapen, waarschijnlijk ook van de spanningen en de dagen daarna heb ik in de namiddag enkele uren echt vast geslapen. Ondertussen gaat het redelijk goed met me.  Van welke nevenwerkingen had jij vooral last bij de faslodex spuiten?

groetjes,
Inge
28
Borstkanker / Re: Borstkanker met uitzaaiingen naar het bot
« Laatste bericht door Jufke Gepost op februari 29, 2020, 20:35:12 pm  »
Hey Sanne,

Zoals ik misschien al geschreven heb, laat het toe dat je je nu slecht voelt! Morgen is weer een dag en die kan zoveel mooier zijn. Het is normaal om met zulke gevoelens te zitten , je moet erdoor, je lichaam maar ook je geest krijgt heel wat te verwerken! Als je ertegen vecht , gaat het alleen maar slechter zijn.

Denk maar aan binnenkort, een koffietje, een babbel,....eventjes de knop van de mallemolen op pauze zetten ....

Wees dankbaar voor wat was , leef vandaag en geloof in de toekomst!

Samen lukt het ons wel, met vallen en opstaan!😘

Jufke
29
Borstkanker / Re: Borstkanker met uitzaaiingen naar het bot
« Laatste bericht door Sanne Gepost op februari 29, 2020, 12:16:39 pm  »
Dag Jemari,

Inderdaad ... het doet soms eens deugd om wat te ventileren met lotgenoten.  Iedereen in je omgeving zegt altijd : 'je ziet er goed uit' dus alles ok. Maar wij weten dat het niet zo werkt. 
Ik heb momenteel terug een piek ivm "het verwerken van de ziekte".  Nochtans had ik bij mijn laatste scan goed nieuws gekregen en heb ik een viertal dagen op een wolk gezeten, maar ben er dan serieus afgedonderd.  Momenteel heb ik het heel moeilijk om mij te ontspannen.  Ik probeer zoveel mogelijk bezig te zijn, te lezen (want daar vind ik ook veel rust in), maar dan 's avonds in bed ... komt alles naar boven en vind ik de uit-knop niet. Met als gevolg uren wakker liggen, weinig slaap ...  Ik heb nu een afspraak gemaakt met de Acupunctuur die Jufke aanbeveelt.  Ik dacht al dat ik na één keer beter ging zijn ... dus goed dat Jufke het hier nog eens meldt dat ik wat geduld moet hebben.  Mijn echtgenoot had ook al die opmerking gemaakt toen ik zo euforisch reageerde nadat ik de afspraak had gemaakt.  Maar ook de slaapmeditatie die Jufke me aanbevolen heeft ga ik proberen.  Zo zie je maar ... lotgenoten kunnen mekaar steunen en tips geven.  En nu kijk ik er naar uit om ons Jufke eens F2F te zien volgende week :-)
Groetjes,
Sanne
30
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op februari 27, 2020, 16:53:21 pm  »
@ Inge, dat gesprek heeft me idd deugd gedaan bij de psycholoog, ik moet mijn verdriet meer loslaten,
    ik huil practisch nooit, kan dat alleen als ik alleen ben.
    Voor de rest zit ik echt in de lappenmand: voet en handsyndroom door die Xeloda, veel pijn en heb nu ook een
    grote blaar op mijne voet, misselijk, kan bijna niet eten, maar vanavond mijn laatste pilletje, dan een week rust
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10