Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Prostaatkanker / Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019
« Laatste bericht door limman Gepost op december 13, 2019, 19:41:54 pm  »
Beste ,

Vergelijken kan je nooit elke vorm van kanker is erg en iedereen bekijkt het vanuit zijn standpunt . Prostaatkanker is voor ons mannen een bijna eind van het seksleven dat moet ik beamen maar het neemt niet weg dat een vrouw met borstkanker het ook erg vind, ook op seksualiteit gebied want een vrouw hoeft twee borsten te hebben.
En dan komt de slotsom ,we leven nog en we kunnen nog veel maar sommige dingen zijn ons ontnomen en dan is de kunst je mentaal daar overheen te zetten en trachten er het beste van te maken .
Fijne feestdagen voor alle lotgenoten en negatief denken helpt ons niks vooruit.

Groeten Rudi
2
Prostaatkanker / Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019
« Laatste bericht door xyvanx Gepost op december 12, 2019, 10:27:23 am  »
idd waar ,ik heb borstkanker gehad in 2010 geopereerd en dan in 2012 prostaat verwijderd en bestraling gehad bij alle 2,mijn borst baart me geen zorgen buiten spierpijn maar prostaat met een uitzaaiing nadien wel elke 3 maand zoladex inspuiting sinds 2015 en de laatste psa was 0.22 nu juist geweest en weer duimen dat er niet te veel bijgekomen is,op sexueel  gebied 0.0 sinds 2015 maar ik leef nog zeg ik dan altijd,iedereen een goed eindejaar wens ik mijn lotgenoten toe tot verder ,yvan
3
Prostaatkanker / Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019
« Laatste bericht door Tomie Gepost op december 12, 2019, 09:00:20 am  »
Prostaatkanker kan je volgens mij niet vergelijken met borstkanker bij vrouwen.Verwijdering van prostaat is het einde van je sexleven(toch bijna).
Tegenover het wegnemen van een borst is enkel uiterlijk dat er iets verandert.
4
Prostaatkanker / Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019
« Laatste bericht door levar Gepost op december 11, 2019, 16:12:49 pm  »
beste lotgenoten en limman ook ik moet beamen wat jij neerschrijft maar ik begin er zelf over te praten en meteen een beetje uitleg erbij dat ik dan al 12 jaar bezig ben en de meeste onder de mannen en vrouwen pikken in op mijn verhaal en zodoende wordt er dan wel over gepraat maar als ik niets vertel ja dan is het inderdaad zo dat anderen ook niet erover praten ,men weet immers nooit waar die andere persoon in behandeling was of is en zodoende komen  dan toch vele zaken aan het licht waarvan de andere geen weet hebben. en eventueel andere opties kunnen nemen die de levens kwaliteit ten goede komen . Zo ben ik dan in het UZ Gent geraakt terwijl ik had moeten opstarten met Firmagon  en deze vervangen werd door 25 bestralingen dat zoals ik reeds zei de levens kwaliteit ten goede kwam en nu reeds ben ik 7 jaar in behandeling bij de prof  die inmiddels in het UZ  Leuven werkt
5
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op december 11, 2019, 15:34:22 pm  »
@ Rissie: ik hoop voor jou een goede scan uitslag volgende week, mijn duimen zullen draaien
               mijn duizeligheid is beetje beter, dus pillen werken heb ik de indruk

@ Anna : ik kon de plakker maar 3 dagen op mijn oog verdragen, huisarts zei van een ganse week te doen, maar heb gevoelige huid,
               dus nu al 2 dagen zonder plakkers en mijn duizeligheid is niet verergert, dus niet van mijn oog, oef, dus kan mijn oog nog
               behouden, nu hopen dat duizeligheid weggaat door medicatie, binnen 6 weken terug bij oorarts komen
               en gelijk jij zegt is idd waar, we moeten telkens grenzen verleggen, we hebben geen keuze en dan telkens een plaats
               geeft, maar mijn psychologe helpt me daar enorm bij, en ook de steun van jullie lotgenoten is van onschatbare waarde
6
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door Anna Gepost op december 10, 2019, 17:59:30 pm  »
@ Rissie, dan ga ik donderdag ook eens vragen of ik geen ijs aan mijn voeten moet hebben. Mijn haar heb ik na de eerste chemo laten millimeteren door de kapster, alles dezelfde korte lengte.  Komen er kale plekken dan mag ze me komen kaal scheren.  Mijn mutsjes van de vorige keer liggen klaar.  Ik ben benieuwd hoe het met mijn energie zal lopen, dat zal na elke chemo minder zijn daar ben ik me van bewust.   Hoe dat na een half jaar (als ik dat volhoud) zal zijn, dat zullen we dan wel zien.  'k Wil daar nog niet te veel over nadenken.  Van mijn chemo's in 2015 (4X EC en 12X Taxol) was ik achteraf volledig leeg qua energie en conditie.  Sindsdien ben ik altijd moe gebleven en ben ik nooit meer op een serieus niveau geraakt.  Ik hoop dat het bij jou wel vlug beter gaat.  Maar wat ik vooral hoop is dat je scan een mooi resultaat mag geven. Daar duim ik voor.

@ Sabine,  ik denk ook wel dat het emotioneel zwaar zal zijn om jouw oog te laten uitschakelen.  Je doet het omdat het nu éénmaal moet maar achteraf moet je daar toch mee om kunnen. 
Je mag wel zeggen dat we straffe madammen zijn.  We moeten telkens onze grenzen verleggen en dat dan telkens weer een plaats geven.

Donderdag mag ik terug eens taxol gaan tanken.
7
Borstkanker / Re: Afinitor (Everolimus) en Exemestane (Aromase-inhibitor)- Ervaringen?
« Laatste bericht door Rissie Gepost op december 10, 2019, 11:10:44 am  »
@ Anna: Op een gegeven moment ging mijn tumormarker plotseling de hoogte in en wel in die mate dat mijn oncoloog het beste vond van direct met chemo te beginnen, andere anti-hormoonpillen zouden niet veel effect hebben, dus de beste keuze was chemo. Tja, wat doe je dan, je volgt datgene wat je oncoloog het beste vind. Ook ik had ijshandschoenen maar ook aan mijn voeten en een ijskap op mijn hoofd tegen haaruitval. Bij mij heeft het niet geholpen, mijn haar viel uit, maar alleen bovenop mijn hoofd, achteraan heb ik geen haaruitval. De eerste 5 chemo's (elke week 1 chemo) vielen eigenlijk goed mee, ik kon nog gaan wandelen en zelf het huishouden doen. Daarna ging het steeds minder goed, de laatste paar weken was ik zo achteruit gegaan fysiek, kon me alleen verplaatsen binnenshuis met een wandelstok en voor iets verdere verplaatsingen in een rolstoel. Net een oud vrouwtje van 90 met een stok of een invalide persoon in een rolstoel. Ik had normaal 18 chemo's moeten krijgen maar heb de laatste 2 niet meer kunnen hebben: heel veel last van neuropathie, dus enorm veel pijn en tintelingen in de voeten en handen. Kon niet meer slapen van die pijn en tintelingen. Huisarts heeft Lyrica voorgeschreven om die pijn te onderdrukken en een slaapmiddel Zolpidem, nu heb terug een normale nachtrust. Overdag is het draaglijk, alleen tegen de avond aan wordt het weer erger. Nu donderdag is het 2 weken gelden dat ik mijn laatste chemo heb gehad, maar ben fysiek nog even slecht als voorheen, ik ben benieuwd wanneer dat gaat beteren, maar de verpleging in het ziekenhuis had gezegd dat die chemo zeker nog 4 weken blijft doorwerken in je lichaam, dus ik zal nog veel geduld moeten hebben voor ik terug beterschap zal hebben vrees ik. 
Volgende week maandag dus mijn scan en woensdag de uitslag, hopelijk is er veel verbetering te zien, want mijn lever zit volledig vol met kankercellen volgens de oncoloog.
Op dinsdag 7 januari moet ik naar de kinesist, om terug kracht te krijgen in mijn benen en armen, want die spieren zijn volledig verzwakt.

@ Witte Vlinder: wat een gedoe met je duizeligheid. Hopelijk vinden ze vlug waar dit van komt zodat je de juiste behandeling of medicatie krijgt waardoor je van dit ambetante euvel terug verlost geraakt. Want duizelig zijn is heel vervelend, ik kan er van meepraten, dan werd ik altijd misselijk en voelde me ziek. Veel sterkte!

@ Jufke, bedank voor uw medevoelen en hoop voor jou dat je nog geruime tijd met de Palbociclib en letrozole mag door gaan, ik vond het een zalige medicatie en had gehoopt er ook heel lang te mogen mee doorgaan, maar de kanker heeft het anders beslist. 

Aan iedereen heel veel sterkte en geniet van elke dag!!!
8
Prostaatkanker / Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019
« Laatste bericht door limman Gepost op december 09, 2019, 18:36:40 pm  »
Hoi Manu ,

Heb je berichtje pas gelezen omdat ik een tijdje in het buitenland ben geweest . Met mij gaat het redelijk goed het is maar hoe je het bekijkt buiten het seksuele  waar het stroef  loopt, maar ja men moet daar niet blijven over zeuren want denk dat elke man  met prostaatkanker dat probleem heeft ongeacht wat artsen er ook mogen over beweren.
Wat die info dagen betreft och ja het valt me ook op dat mannen er liever niet willen over spreken wat ik gek vind want ervaringen vertellen kan soms toch ook bevrijdend werken .
Borstkanker is natuurlijk al langer in de aandacht misschien ook daarom dat er meer interesse in is en eerlijk gezegd de periode voor de vaststelling dat ik prostaatkanker had schonk ik er ook geen aandacht aan wat misschien ook logisch is want je wil en durft daar niet aan denken het is meestal zoiets van, het gebeurd bij een ander maar toch niet bij mij.En zo boeren we maar verder .
Hou je goed Manu .

Groeten,Rudi


9
Borstkanker / Re: Borstkanker met uitzaaiingen naar het bot
« Laatste bericht door witte vlinder Gepost op december 09, 2019, 12:23:03 pm  »
hopelijk werkt dat goed bij jou want pijn lijden is ook maar niets
sterkteknuffel
gr Sabine
10
Borstkanker / Re: Borstkanker met uitzaaiingen naar het bot
« Laatste bericht door Jufke Gepost op december 09, 2019, 09:14:04 am  »
Hey Sabine,

Ik neem ‘s morgens en ‘s avonds tradonal retard 150mg. Tussendoor mag ik tot 3x een paracetamol nemen maar dat probeer ik zoveel mogelijk te beperken.

Groetjes,
Sandra
Pagina's: [1] 2 3 ... 10