Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - md

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
61
Borstkanker / Re:reconstructie via diepflapmethode
« Gepost op: augustus 22, 2007, 20:15:16 pm  »
Hallo Suzy,

Ik heb net, 2 weken geleden, een borstreconstructie laten doen door dr Fabre. De operatie is heel goed meegevallen en het resultaat is geweldig.  Dr Fabre is ook een geweldig mens en een lieve dokter. Mijn eerste afspraak met hem was in Leuven. Maar ik ben geopereerd in Roeselare. Dr Fabre opereert in Leuven en in Roeselare maar in leuven is de wachtlijst veel langer. Ik heb een half jaar moeten wachten. Mijn verdere controles nu kan ik wel door hem in leuven laten doen nu. IK zou je aanraden om nu reeds een afspraak te maken en niet eerst een jaar te wachten voor je eerste afspraak, de wachttijd is toch al lang (dr Fabre zei tegen mij dat je 9 maanden moet wachten na je bestraling).
Ik kan je deze dokter echt aanbevelen. Kan je mij misschien eens laten weten wanneer die info namiddag juist is. Een vriendin van mij zou ook graag zo een operatie laten doen en het zou misschien voor haar wel interressant zijn om daar naar toe te gaan.

groetjes
Martine

62
Borstkanker / Re:pijn door port-a-cath
« Gepost op: augustus 22, 2007, 11:14:25 am  »
Hallo Yvette,

Met die angst en onzekerheid zullen we inderdaad altijd wel blijven zitten. Ik hoop dat alles goed zal zijn. Hopelijk kan je Pac er dan ook uit. Ik heb eigenlijk ook alleen maar slechte ervaringen met die PAC. Ik vind het eigenlijk dat ze zoiets veel te snel plaatsen. Bij mij is dat ding 5 keer gebruikt bij de chemo en daarna om te laten spoelen. De operatie om het te laten plaatsen vond ik heel pijnlijk. Ook daarna had ik er last van. Bij mij zat hij (omdat ik nogal mager ben denk ik ) helemaal zichtbaar onder mijn huid, ik stootte er zelfs dikwijls ergens mee tegen en andere mensen konden er moeilijk naar kijken omdat het zulk een 'vies' zicht was. Normaal moest hij nog blijven zitten maar toen ik mijn eierstokken moest laten wegnemen heb ik geeist om hem er ook uit te halen. Nu heb ik op die plaats een enorm litteken en een hele put, ik hoop dat dat nog wat weg gaat.
Als ik moest weten wat ik nu weet zou ik die PAC niet meer laten plaatsen. Dan zou ik mijn chemo wel gewoon via een infuus laten geven. Ik vind dat ik niet genoeg was ingelicht wat eigenlijk zo een Pac deed, wel over de voordelen maar zeker niet over de nadelen ervan.Er is me eigenlijk ook nooit gevraagd of ik dat wel wou. Er werd gewoon een afspraak gemaakt om die te laten plaatsen door een 'kleine ingreep', die dan erg tegenviel omdat ik het heel pijlijk vond.
Zo ik hoop dat alles goed gaat met jou en als je iets weet vertel dan maar.

Knuffel
Martine

63
Darmkanker / Re:slecht nieuws
« Gepost op: augustus 19, 2007, 20:45:55 pm  »
Hallo,

Ik ben 35 jaar, moeder van 2 kinderen. Vorig jaar juni werd bij mij borstkanker vastgesteld. Ik heb direkt 2 operaties gehad en daarna chemo en bestralingen. Het klopt inderdaad dat de behandeling heel zwaar is. OOk voor mijn man en mijn kinderen(toen 7 en 8 ) was dit een zware tijd. Ik had een zeer agressieve vorm van kanker en als ik die behandelingen niet gedaan had was ik er nu niet meer geweest.   Het was zeer zeker een moeilijke periode maar nu ben ik blij dat ik de strijd ben aangegaan. En ik weet zeker dat mijn gezin daar ook zo over denkt.
Aub laat je onderzoeken. Slecht nieuws aan je kinderen vertellen is inderdaad moeilijk (alhoewel kinderen vaak sterker zijn dan je denkt), maar niks doen is echt niet verstandig. Misschien is het helemaal niks, heb je helemaal geen kanker en dan zit je je nu ook maar ongerust te maken om niks. En als het toch slecht is, de medische wereld staat heel ver en kan veel, grijp die kans dan ook.

martine

64
Borstkanker / Re:ongerust na jaarlijkse controle
« Gepost op: augustus 16, 2007, 02:59:48 am  »
hallo,

Als al je behandelingen gedaan ben je voor 'andere mensen' altijd volledig genezen maar voor 'ons' blijft de angst om het opnieuw te krijgen er toch altijd. Die controles zijn inderdaad vaak bang afwachten. Zeker als je het dan meemaakt zoals jij. Die dokteres had inderdaad wel wat subtieler kunnen zijn, maar ik ben er ook wel van overtuigd dat als ze echt iets 'slechts' vermoed, ze jou wel sneller een mammo zou laten doen.Probeer het inderdaad wat van je af te zetten, al is dat vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Ik hoop dat alles in orde is en wens je zeker veel sterkte.

Martine

65
Borstkanker / Re:een tijdje weg
« Gepost op: augustus 15, 2007, 11:56:36 am  »
Hallo iedereen,

Ik ben van gisteren thuis. Bedankt voor jullie berichtjes, mailtjes. En bedankt voor je bezoek Steven.
Ik had enorm bang voor deze operatie. Maar het is alleen maar meegevallen. Het meeste bang was ik om ziek te zijn van de narcose maar ik heb tijdens de operatie (heeft 9 uur geduurd) al iets gekregen om niet missselijk te zijn en dat heeft inderdaad geholpen. De pijn viel eigenlijk ook wel mee. Het meeste last had ik van mijn rug. Nu het thuis komen viel wel wat tegen. Het was ook al een lange rit naar huis (160km). Gaan gaat heel moeilijk, ik loop helemaal krom. Mijn vel aan mijn buik is enorm gespannen. Daar ik mager ben heeft de dokter alles moeten weg nemen wat er was en dat voel ik nu wel. Ik mag mijn buik ook niet strekken want dat gaat de wonde terug open. Dus voorlopig is het wel wat moeilijk en zit er niet veel op dan in mijn zetel te liggen met mijn benen omhoog. Maar wat vooral ook het belangrijkste is, is het resultaat. Ik vind het gewoon prachtig. Het is al dat afzien zeker waard, dat weet ik nu al.

Groetjes ,
Martine
 :D

ps: Steven, die cursus west-vlaams heb ik maar op gegeven. Dan zou ik nog een paar maanden moeten blijven vrees ik.

66
Borstkanker / Re:een tijdje weg
« Gepost op: augustus 05, 2007, 20:02:19 pm  »
bedankt allemaal,

Ik laat jullie zeker weten hoe het voorlopen is.

Groetjes Martine

67
Borstkanker / een tijdje weg
« Gepost op: augustus 04, 2007, 19:50:43 pm  »
Hallo iedereen,

Ik wil jullie maar laten weten dat ik er een tijdje niet zal zijn op  het forum. Maandag moet ik binnen in het ziekenhuis en dinsdag wordt ik geopereerd (borstreconstructie). Als alles goed verloopt mag ik 14 augustus naar huis. Dus niet ongerust dat je me even niet hoort!

Groetjes
Martine ::)

68
Wat ik soms heb is, als er ergens een grappige toestand is of er wordt iets grappigs gezegd of wat dan ook en ik lach daarmee, is dat ik mij schuldig voel. Dan vraag ik mij af: "mag ik dat nu wel?", "ben ik nu verkeerd?", "ben ik niet genoeg betrokken?",  "oei, wat doe ik nu? lachen in zo'n situatie?", "foei, schaam u!".
Hallo Karine,

Daar wil ik wel even op reageren. Ik heb zelf kanker gehad. Ik merkte ook vaak dat mensen in mijn omgeving niet durfden te lachen. Ik ben iemand die zelf veel humor gebruikt en wanneer ik dan iets zei om te lachen vonden ze dat wel aangenaam. Het is niet omdat je met deze vreselijke ziekte wordt geconfronteerd je niet meer mag lachen. Integendeel het kan wel eens goed doen.
Het is ook niet omdat er minder over je ziekte wordt gesproken je er minder om geeft. Maar gewoon over de dagelijkse dingen praten is goed. Ik denk dat jullie het goed doen met je moeder. Veel telefoontjes en bezoekjes is goed, en dan hoeft het niet altijd over kanker te gaan. Maak de tijd samen gewoon aangenaam.

nog veel sterkte!
Martine

69
Borstkanker / Re:blij als een kermisvogel
« Gepost op: augustus 01, 2007, 14:03:27 pm  »
Hey Nan,

Blij je te horen!
Ik hoop dat het allemaal goed komt met je kinderen .Maak je maar niet te veel zorgen. Maar je weet als er iets scheelt gooi het dan maar op het forum. Ook als het niet over kanker gaat zijn we er om elkaar te steunen.
Ik moet morgen ook op controle bij de oncoloog. dat is toch altijd wat spannend.

Dikke kus
 :-*
martine

70
Borstkanker / Re:wie weet raad?
« Gepost op: juli 31, 2007, 11:56:24 am  »
Hey Buizerdje,

Mijn kanker is inderdaad hormoongevoelig. Een verhoogd kans op eierstokkanker heeft daar mee te maken maar ook wel met het feit of de borstkanker erfelijk is.
Dat jij om die reden zoladex krijgt had ik nog nooit gehoord. Wel goed dat ze dat dat doen. Die kindertjes zullen er zeker wel komen! Zolang die er nog niet zijn geniet je nog maar van jullie tweetjes.
Is je chemo al gedaan eigenlijk of ben je nog bezig?

groetjes
martine

71
Baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker / Re:Op weekend
« Gepost op: juli 31, 2007, 08:19:15 am  »
Hallo Christientje,

Ik ben terug. Het waren inderdaad 2 fantastische weken in frankrijk. Het was op een camping en ik heb vooral genoten van de rust (geen dokters en ziekenhuizen). Het was er heel warm maar dit jaar kon ik geregeld een duikje nemen in het zwembad. vorig jaar waren we op dezelfde plaats maar toen was ik juist geopereerd en kon ik niet in het water. Het was wel een beetje raar, vorig jaar toen ik daar was stond ik nog voor al mijn behandelingen en nu was het allemaal achter de rug. We zijn al vaker op deze camping geweest waardoor we ook wel enkele mensen kennen die daar ook al jaren komen en er waren er die blij waren dat ze me zagen. Er waren mensen die ooit iemand in hun familie verloren hadden aan borstkanker en die mij niet echt 'verwacht' hadden dit jaar.
Hoe gaat het met jou? Is je vorige chemo wat meegevallen? Als ik het goed heb nog eentje te gaan?
En dan wat welverdiende rust voor jou hoop ik.

Groetjes
Martine

72
Borstkanker / Re:wie weet raad?
« Gepost op: juli 31, 2007, 07:28:16 am  »
Yvette,

Zoladex is een spuit die je elke maand krijgt en dient om je  eierstokken stil te leggen. Daar beginnen ze niet direkt mee na de chemo omdat je eierstokken door de chemo normaal toch stil liggen. Pas als die terug opstarten ( bij mij was dat na een 6 maanden), krijg je dat. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn eierstokken te laten verwijderen, dan hoef je  die spuit niet.Maar dan kom je dus wel  definitief in je menopauze. Nu ik had altijd veel last van mijn menstruatie, ik had altijd ijzertekort daardoor en daarom vond ik het beter dit te doen. Nog wel een belangrijke reden is dat je na borstkanker een verhoogd risico hebt op eierstokkanker en als ze weg zijn is dat risico ook weg. Ik voel me goed in mijn menopauze, het enige nadeel dat ik ondervind zijn de 'opvliegers'. Dat is wel iets dat je niet moet onderschatten, dat kan heel belastend zijn, vooral s'nachts. Maar daar leer je ook wel een beetje mee leven.

Groetjes
Martine

73
Borstkanker / Re:blij als een kermisvogel
« Gepost op: juli 30, 2007, 19:59:18 pm  »
Hallo Nan,

Ik ben terug in het land! Ik wil je zeker eerst feliciteren met je huwelijk! ;D Is alles goed verlopen? Hebben jullie er een leuke dag van gemaakt?

knuffel
Martine


74
Borstkanker / Re:wie weet raad?
« Gepost op: juli 30, 2007, 19:52:35 pm  »
Hallo regine,

Mijn verhaal komt een beetje overeen met dat van jou. Een jaar geleden kreeg ik borstkanker, rechterborst geamputeerd. Na chemo en bestralingen moest ik ook starten met hormoon behandeling. Ik neem alle dagen nolvadex. Ik zou ook alle maanden een zoladex spuit krijgen. Ik was daar echter niet zo voor te vinden, weer alle maanden medicijnen in 'mijn lichaam'. Ik vroeg om mijn eierstokken definitief te verwijderen. Omdat ik nog maar 35 ben vonden ze dat nog wat vroeg maar ik heb er toch blijven op staan. Uiteindelijk hebben ze toch toegestemd om dat te doen. Het is wel een operatie maar wel een kleine. Informeer daar eens na bij je gynaecologe. Misschien is dat voor jou ook een oplossing.

groetjes, Martine


75
Borstkanker / Re:Mijn reconstructie komt in orde.(DE MOED NOOIT OPGEVEN)
« Gepost op: juli 30, 2007, 18:33:47 pm  »
hallo nathalie,

Ik ben blij te horen dat alles in orde is met jou. Voor mij begint het inderdaad dicht bij te komen, maandag moet ik binnen en dinsdag is de operatie. Ik ben er wel bang voor maar ik zie er ook wel naar uit. Het is een gemengd gevoel.  Ik ben van gisteren terug van vakantie en dat heeft me wel goed gedaan. Ik heb er in die 2 weken vakantie niet te veel mee bezig geweest. En als ik er aan dacht was het positief. Als je zo op vakantie bent en je ziet de andere vrouwen in bikini dan ben ik toch blij dat ik beslist heb om een borstreconstructie te doen. Nu ik moet zeggen ik had een aangepaste bikini gekocht en daar zagen de ander niks van. En het was zelfs nog een mooie moderne bikini ook, ik denk zelfs dat ik hem later nog zal dragen, maar dan wel zonder mijn prothese hoop ik.
Waar ik wel bang van ben is dat ik mijn kindjes een week zal moeten missen. Daar ben ik nooit zo goed in. En zij vinden dat ook heel erg. Ik heb gezegd dat ze er maar een feestweek van moeten maken. Ze mogen zelf kiezen bij wie ze allemaal gaan slapen en dat vinden ze wel leuk. Ze moeten deze keer niet alleen mij missen maar ook hun papa. Ik wordt geopereerd in roeselare en dat is 150km van waar ik woon dus blijft mijn man daar in de buurt slapen. Vandaag waren ze al aan het knutselen om allerlei dingen te maken die ik dan moet mee nemen naar het ziekenhuis en die ik op mijn kamer moet zetten. Lief hé, maar wel emotioneel (dan komen mijn tranen weer tevoorschijn en dat willen ze natuurlijk juist niet)
Ik hoop dat jou herstel nog verder goed verloopt.

knuffel,
Martine

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11