Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - md

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 11
31
Borstkanker / Re:Leven met borstkanker
« Gepost op: oktober 22, 2007, 16:41:59 pm  »
Hallo Lucie,

Ik ben echt blij te horen dat goed nieuws is. Ik heb het voorbije weekend vernomen dat een vriendin (29jaar)van me lymfeklierkanker heeft. Ik heb vandaag bijna de hele dag met haar gepraat. Ze heeft zoveel vragen. Ik wil haar ook heel graag helpen maar dat valt me toch zwaar. Herinnert worden aan die zware tijd vind ik soms moeilijk. Als ik met haar over chemo praat wordt ik zelfs terug misselijk.
Dus wat goed nieuws van jou kon ik wel gebruiken!

Dikke knuffel!
Martine

32
Borstkanker / Re:vraagje
« Gepost op: oktober 20, 2007, 16:58:06 pm  »
hey Hélène,

Ik heb mijn chemo gehad met een porth a cath. Het is inderdaad snel en gemakkelijk om chemo te krijgen maar voor de rest had ik daar toch veel last van gehad. Ik hoop van niet maar moest ik ooit terug chemo moeten hebben zou ik zeker geen port a cath meer laten steken. Zelfs nu hij er uit is zit ik op die plaats met een vreselijk 'deuk' en litteken. Misschien is het voor andere mensen wel goed geweest maar voor mij niet.

groetjes
Martine

33
Borstkanker / Re:prijs borstreconstructie
« Gepost op: oktober 19, 2007, 19:23:45 pm  »
De dokter die ik had heeft niets extra gevraagd omdat ik om een kamer alleen lag. Dit had hij trouwens ook op voorhand beloofd. Zoals je ziet is de kost van de operatie zelf bijna het hele bedrag. De operatie heeft dan ook 9 uur geduurd en er stond een heel team paraat. (vb detail: alleen al de anesthesist kost me meer dan 600 euro) .
Nog even zeggen dat ik van het totaalbedrag(4061) al een voorschot heb betaald voor de operatie van 1600 euro.

Martine

34
Borstkanker / prijs borstreconstructie
« Gepost op: oktober 19, 2007, 16:08:51 pm  »
Hallo ,

Ik weet dat velen zich afvragen wat zo een borstreconstructie eigenlijk kost. Er worden daar dikwijls veel verschillende prijzen opgeplakt. Wel ik heb vandaag mijn totale rekening gehad en ik wil het jullie wel vertellen.

De totale rekening kost 4061 euro. Dit is het bedrag dat ik zelf moet betalen, het deel dat door het ziekenfonds wordt betaald is daar al af. Ik heb wel op een kamer alleen gelegen maar dat is maar een opleg van 150 euro. Het verblijf kost in totaal kost 266 euro. Geneesmiddelen: 20 euro. De operatie: 3775 euro. Samen dus 4061 euro.

Ik heb wel nog een hospitaliesatieverzekering. Ik ga zeker alles opsturen maar ik verwacht daar niet te veel van. Als ik daar iets van terug krijg laat ik juliie dat zeker weten.

Ik wou nog even zeggen dat ik het wel veel geld vind maar dat ik het dat wel waard vind. Ik ben heel tevreden van het resultaat. De afwerking (tepelreconstrutie) moet nog wel gebeuren, dat zijn nog extra kosten dus. Toch vind ik het eigenlijk wel erg dat we dit allemaal zelf moeten betalen. Ik heb toch niet gevraagd om kanker te krijgen en mijn borst te laten amputeren? Maar ja daar zal ik mij maar niet te dik in maken zeker? :-\
Ik veronderstel wel dat iedereen niet het geld heeft om dit te laten doen en dat vind ik wel vreselijk.  

Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

Groetjes
Martine

35
Borstkanker / Re:Leven met borstkanker
« Gepost op: oktober 19, 2007, 15:49:18 pm  »
Hey Lucie,

Ik zal zeker voor je duimen maandag! Je weet dat ik je bewonder voor je moed hé.

Dikke knuffel
Martine ;)

36
Borstkanker / Re:Leven met borstkanker
« Gepost op: oktober 19, 2007, 12:33:01 pm  »
Hey Nan,

2 november kan ik ook niet komen. Dat ben ik zaaaaalig op vakantie!  
Volgende keer zal het wel misschien wel lukken. In Hasselt of Leuven is goed (liefst Hasselt ,dat ken ik een beetje). Normaal begin ik december te werken maar ik weet nu nog niet goed op welke dagen, dus een datum zeggen is nog een beetje moeilijk.

Knuffel,
Martine

37
Borstkanker / Re:borstreconstruktie met vet van billen!
« Gepost op: oktober 17, 2007, 10:18:42 am  »
Hey Griet,

Dat zijn moeilijke beslissingen. Ik ben eerst borstsparend geopereerd en twee weken later is toch de hele borst geamputeerd. Ik heb wel nooit voor een keuze gestaan. De dokter zei mij heel duidelijk dat als ik mijn dochtertje wou zien opgroeien ik mijn borst moest laten wegnemen. Dan is de beslissing snel genomen.
Ik heb al een paar keer gehoord van mensen die eerst borstsparend zijn geopereerd en die daarna zijn hervallen. Als ik zoiets hoor ben ik blij dat ze het bij mij helemaal hebben weggenomen. Maar het is natuurlijk ook wel een hele ingreep. Het hangt er ook van af hoe je daar emotioneel tegenover staat, hoe je partner daar tegenover staat. Ik heb het er emotioneel nooit heel moeilijk mee gehad. Ik heb er ook altijd met mijn partner goed over kunnen praten. Ik zei wel van in het begin dat ik een borstreconstructie zou laten doen. En dat is ook gebeurd ondertussen, waar ik trouwens heel tevreden over ben.
Ja sorry Griet ik vind het moeilijk om je daar nu echt raad in te geven. Ik denk dat als ik in jou geval zou zijn ik vooral naar de dokters zou luisteren. Misschien kan je een tweede opinie vragen.

Toch veel sterkte,
Martine

38
Borstkanker / Re:GEWELDIG NIEUWS OVER MARIANNE
« Gepost op: oktober 16, 2007, 07:46:32 am  »
Hallo Marianne,

Dat is inderdaad goed nieuws. Ik hoop dat je vlug en goed hersteld. Doe het maar rustig aan en laat je maar goed verwennen.

 :-* Martine

39
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:Afscheid moeten nemen van je vrouw
« Gepost op: oktober 16, 2007, 07:31:45 am  »
Veel sterkte in deze moeilijke periode Geert.

groeten, Martine

40
Borstkanker / Re:We zijn vertrokken
« Gepost op: oktober 14, 2007, 20:15:21 pm  »
Hallo Hélène,

Ik sluit me ook aan bij de groep met verkoudheden! Waarschijnlijk ben je wel al iets verzwakt en neem je snel iets over. Verzorg je maar goed zodat je terug sterk bent tegen de volgende chemo. Mijn laatste chemo (fec) is al bijna een jaar geleden en ik merk toch dat ik nog snel verkoudheden overneem. Het duurt ook nog langer eer ik er vanaf ben. Maar voor de rest is alles terug in orde. Er staat je waarschijnlijk nog een zware tijd te wachten maar geef het niet op. Ik wens je heel veel sterkte bij je volgende chemo's en hoop dat je niet te ziek bent.

groetjes
Martine

41
Borstkanker / Re:Leven met borstkanker
« Gepost op: oktober 12, 2007, 11:54:42 am  »
Hey Sofie,

Ik wil dat wel voor je doen. Stuur me in in een persoonlijk bericht je mail-adres en dan stuur ik je het wel door via mail.

groetjes
martine

42
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:Partner overleven
« Gepost op: oktober 12, 2007, 09:28:00 am  »
Tanja,

Ik wens je veel sterkte en moed in deze moeilijke periode.

Groetjes, martine

43
Borstkanker / Re:borstreconstruktie met vet van billen!
« Gepost op: oktober 10, 2007, 16:07:00 pm  »
Hallo Suzy en Griet,

Ik heb begin augustus een borstreconstructie laten doen met eigen weefsel uit de buik. Het is wel een hele operatie maar het resultaat is echt wel geslaagd. De 'afwerking' moet wel nog gebeuren. Ik heb het laten doen door dr Fabré, die op 5 /11 komt praten in Turnhout. Een schat van een dokter, en bekend om zijn kunnen. Hij opereert in Leuven en in Roeselare.
Zeker naar zijn infonamiddag gaan! En als jullie voor de rest nog vragen hebben wil ik jullie altijd helpen.  

groetjes,
Martine

44
Poëzie / gedicht van mijn dochtertje
« Gepost op: oktober 09, 2007, 13:01:23 pm  »
Mijn dochtertje van 9 moest voor school en gedichtje kiezen dat bij haar paste. Of ze mocht er zelf eentje schrijven. Ze koos voor het laatste. Na school moest ik bij de juf komen om het te lezen. De juf was er zelf zo ontroerd van geweest dat ze tranen in haar ogen kreeg. Als jullie het lezen zul je zien dat zo een kind zo een gebeurtenis ( een mama met kanker) toch niet snel vergeten. Het gaat over mijn ziekenhuisopname van juni 2006, hoe ze toch verdriet had maar toch ook weer plezier kon maken met haar vriendjes op school.

Dikke tranen op mijn gezicht,
plots gaat het uit, het glanzende licht.
De duisternis koopt mijn leven,
En dat duurt helemaal niet even.
Mijn mama ligt in het ziekenhuis,
en ik vind het daar helemaal niet pluis.
Maar dan komt de fleur van de dag,
op mijn gezicht komt een lach.
Ik zie mijn vrienden en vriendinnetjes weer,
Maar toch doet het nog een beetje zeer.

Mooi hè,
Martine


45
Borstkanker / Re:Geheugen- en concentratiestoornissen
« Gepost op: oktober 08, 2007, 16:58:04 pm  »
Bedankt voor jullie reakties.
IK ben vandaag naar mijn werk geweest. Ik heb voorgesteld of ik terug kan beginnen werken maar dan maar 3 halve dagen. En of ik misschien wat aangepast, niet te moeilijk werk kan krijgen. Voor mijn baas en collega's is dit geen probleem. Ze zijn allemaal blij dat ik terug begin en tonen veel begrip. Nu moet ik alleen nog toestemming krijgen van het personeelshoofd. Hij deed er wel moeilijk over. Hij wil dat ik minstens 5 halve dagen kom werken. Maar ik weet dat ik dat nog niet kan. Nu mijn baas gaat er alles voor doen om hem te overtuigen. Wachten op een telefoontje dus! Als het goed is zou ik half november beginnen, na anderhalf jaar ziekteverlof!

Nogmaals bedankt iedereen,
groetjes, Martine

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 11