Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - md

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 11
16
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:2 verschrikkelijke maanden
« Gepost op: december 20, 2007, 13:57:56 pm  »
Ingrid,

Ik weet eigenlijk niet goed wat te zeggen. Ik heb de berichtjes van Peter altijd gevolgd. Hij was zo bezorgd om zijn papa en wou hem zo graag steunen. Hij was zeker een prachtige zoon. Er waren op het forum mensen die hem konden helpen en dat deed hem goed. Ik vond het zo erg dat hij zo snel afscheid moest nemen van zijn vader. En dan dat berichtje op het forum dat hij zelf een ongeval had gehad. Er zijn geen woorden voor. Ik wil je veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd voor jou en je kinderen.

Martine

17
Borstkanker / Re:date op 10 december
« Gepost op: december 12, 2007, 16:22:09 pm  »
Hallo,

Voor mij was het de eerste keer en ik vond het best wel gezellig! Toch leuk om bij die 'namen' ook een gezicht te zien.
Ik vond het wel jammer dat er enkele dames niet konden komen die ik eigenlijk heel graag ontmoet had. Misschien volgende keer.
Oh ja we waren met zes.Trouwens Wenneke: bedankt voor het gidsen.

Groetjes,
Martine :D

18
Borstkanker / Re:date op 10 december
« Gepost op: december 09, 2007, 17:56:45 pm  »
Hey Wenneke,

Ik kom morgen samen met Griet. Wij komen met de auto. En ik weet dat Lucie ook van de partij is, zij komt met de trein.

Tot morgen!
Martine

19
Borstkanker / Re:Nieuwkomer.
« Gepost op: december 09, 2007, 14:40:30 pm  »
Hallo Annie,

Bij mij werd anderhalf jaar geleden borstkanker vastgesteld. Borstamputatie, chemo, bestralingen, hormoonbehandelingen ... Alles heb ik wel gehad.  Het is inderdaad een moeilijke tijd zowel fysiek als emotioneel. Maar alles is goed gekomen! En dat moet je ook steeds in gedachte houden. Je hebt er in ieder geval al verstandig aan gedaan om je op het forum te melden. Hier vind je inderdaad veel steun van je lotgenoten.
En als je vragen hebt of het even niet meer ziet zitten moet je dat ook beslist melden hier.

Veel sterkte en moed,

Martine

20
Longkanker / Re:Sinterklaas
« Gepost op: december 07, 2007, 13:04:21 pm  »
Hey Viviane,

Heel begrijpelijk dat zulke dagen moeilijk zijn. mijn kinderen waren 8 en 9 toen ik kanker had. Kinderen begrijpen meer dan dat men denkt. Maar op sommige momenten is het voor hun ook belangrijk om eens te vergeten dat mama ziek is. Gewoon eens genieten van de dingen (zoals sinterklaas bij jullie). Probeer om zelf om ook wat te genieten. En zoals je zegt , schrijf je onzekerheid hier maar neer.

Groetjes
martine

21
Borstkanker / Re:Biopsie en mastectomie door gynaecoloog
« Gepost op: december 05, 2007, 10:15:16 am  »
Hey Artemis,

Bij mij werd de mastectomie ook door de gynaecoloog gedaan. Ik kreeg de laatste dag dat ik in het ziekenhuis was bezoek van de oncoloog. Hij heeft mij uitgelegd wat de verdere behandelingen waren. Dat gesprek vond ik wel heel belangrijk.

Nog veel sterkte
Martine

22
Borstkanker / Re:mijn verhaal
« Gepost op: november 23, 2007, 10:59:35 am  »
Hey goetje,

Ik kreeg borstkanker in mei 2006. Eerst borstsparend geopereerd, toen volledige amputatie. Daarna chemo en bestralingen. Wat de chemo betreft , iedereen reageert daar anders op. Probeer je niet te veel zorgen op voorhand te maken. Laat het gewoon op je afkomen. Het kan zijn dat het een zware tijd zal worden maar hou altijd in gedachten dat je er door komt.
Ik start volgende week terug te werken, na anderhalf jaar ziekteverlof. Ik heb zeker ook momenten gehad dat ik het niet meer zag zitten maar nu ben ik er toch klaar voor. Zo zie je maar.
Als ik je een raad mag geven: doe steeds je verhaal hier op het forum. Je kan hier van je lotgenoten enorm veel steun krijgen.

Nog heel veel sterkte!
Martine

23
Borstkanker / Re:Leven met borstkanker
« Gepost op: november 20, 2007, 14:31:11 pm  »
Hey,

Ik ga ook proberen om er bij te zijn. Volgende week dinsdag begin ik terug te werken (na anderhalf jaar), drie halve dagen in de week.
@ lucie: Het zou zeker fijn zijn om jou nog eens te zien.
@ griet: blijkbaar wonen wij niet zo ver van elkaar.  Ik woon in noorderwijk. Als ik met de trein ga zal ik ook in Olen opstappen en kunnen we misschien wel afspreken. Het kan wel zijn dat ik misschien gewoon met de auto rijd, maar dan kunnen we misschien ook wel afspreken dat ik je ophaal. Ik laat nog wel iets weten. Hoe is je operatie verlopen? Ik weet dat je eerder zei dat je misschien borstsparend zou worden geopereerd of dat je er ook over nadacht om je linkerborst preventief  te laten amputeren? In ieder geval nog veel sterkte met je herstel.

Groetjes
Martine

24
Borstkanker / Re:kanker familiaal???
« Gepost op: november 09, 2007, 11:34:29 am  »
Hey Donna,

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Ik heb zelf ook 2 dochters. Ik moet nog wachten op het resultaat van het onderzoek, maar de dokter zei me wel al dat, omdat ik op jonge leeftijd (34) borstkanker heb , mijn dochters zo al 20 procent kans hebben om het te krijgen. Als het erfelijk is word dit nog meer. Ik vond dat al vreselijk nieuws. Ik ben daar een paar dagen helemaal van ondersteboven geweest. Ik probeer om er niet te veel aan te denken. Nu mijn dochtertjes zijn nog klein (8 en 9), en het is zoals Annie ook zei: de wetenschap staat niet stil.
Ik denk dat die schuldgevoelens ook wel wat normaal zijn. Ik maakte mezelf het verwijt van: waarom heb ik nu 2 dochters en niet 2 zonen. Stom hè. Voorlopig zijn ze nog te klein, maar als ze volwassen zijn ga ik hen dit toch vertellen.  Ik heb mijn borstkanker zelf ontdekt en aangezien het een zeer agressieve vorm was heb ik mijn genezing te danken aan het feit dat ik direkt stappen heb ondernomen. Ik zou tocht graag hebben dat mijn dochters later ook zo allert zijn.

Nog veel sterkte en groetjes
Martine

25
Baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, eierstokkanker / Re:eierstokkanker
« Gepost op: november 08, 2007, 14:59:22 pm  »
Hey Annie,

Het zal zeker komen door de chemo. Ik heb daar ook veel last van en ik ben maar 35. Bij mij is mijn laatste chemo reeds een jaar geleden en toch heb ik er nog steeds veel last van. Daarom ook dat ik enkele weken geleden naar een info-middag geweest ben over geheugen- en consentratiestoornissen na chemo. Het is inderdaad een gevolg van chemo en het kan wel enkele jaren duren voor het terug in orde is, maar het komt wel terug.

Veel sterkte,
Martine

26
Borstkanker / Re:kanker familiaal???
« Gepost op: november 08, 2007, 14:55:11 pm  »
Hallo

Ik heb ook een erfelijkheidsonderzoek laten doen. In september door dr Legius in Turnhout. Ik moet zeker wachten tot maart voor het resultaat. Voor mij heeft mijn oncoloog die afspraak gemaakt. Dus neem eens contact met je oncoloog (of misschien zelfs je huisarts), zij zullen wel weten welke dokter in jou buurt deze onderzoeken doet.

Groetjes
Martine

27
Borstkanker / Re:reconstructie via diepflapmethode
« Gepost op: november 08, 2007, 14:49:56 pm  »
Hey Suzy,

Ik heb mijn reconstuctie inderdaad laten doen in roeselare door dr Fabré. Ik ben enorm tevreden van de behandeling en het resultaat.  Dr Fabré werkt in Leuven en in Roeselare. In Leuven opereert hij minder vaak dan in Roeselare, daarom is in Roeselare de wachttijd 6 à 7 maanden en in Leuven een goed jaar. Daar ik korter bij Leuven woon heb ik mijn gewone raadplegingen en controles wel in Leuven.
Als je nog vragen hebt wil ik je zeker helpen.

Groetjes
Martine

28
Borstkanker / Re:gewrichtspijnen
« Gepost op: november 05, 2007, 09:21:29 am  »
Hey Steven en Nan,

Bedankt voor jullie raad. Tijdens mijn chemo nam ik veel natuurlijke produkten bij om sterk te blijven. Eén van die dingen was biergist, elke dag 5 pillen. Die ben ik nog een paar maanden na mijn chemo blijven nemen. Dat is misschien de reden waarom ik nu meer pijn heb dan toen, ik had daar niet mee mogen stoppen. Toen ik in jou lijstje Steven, biergist zag staan heb ik mijn pot terug bovengehaald en inderdaad daar zit veel vitamine B in. Dus mijn pot staat nu terug op de kast! Bedankt voor de tip, ik hoop dat het snel helpt. We zijn dit weekend naar Duitsland geweest en hebben een klein beetje gewandeld. Ik had zo een pijn in knieen en enkels. Soms vind ik het zo moeilijk dat door mijn ziekte het toch nog altijd niet mogelijk is om een gewoon leven te hebben. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn gezin.

Dikke knuffel
Martine

29
Borstkanker / gewrichtspijnen
« Gepost op: november 04, 2007, 20:38:57 pm  »
Hallo,

Ik  heb mijn laatste chemo gehad een jaar geleden. Ik heb nu heel veel pijn in mijn gewrichten. Vooral in mijn enkels en knieën. Soms kan ik zelfs niet slapen van de pijn. Als ik in de dag wat meer gewandeld heb is het wel erger, meer beweging = meer pijn. Heeft nog iemand dit? Kan dit nog altijd een gevolg zijn van de chemo? Tijdens mijn chemo had ik dit ook erg en dat was toen normaal. Het is een tijdje beter geweest maar het wordt nu weer erger.

Groetjes
Martine

30
Lotgenotencontact / Re:02 Nov - Allerzielen
« Gepost op: oktober 31, 2007, 22:13:52 pm  »
Hey Steven,

ALs je iemand verloren hebt zal dit inderdaad een moeilijke periode zijn. En of dit nu de 2de keer of de 10de keer is, op zulke dagen zal dat gemis er altijd zijn. Op gewone dagen gaat het leven  na een tijdje weer zijn gangetje, maar feestdagen of herdenkingsdagen zullen altijd pijnlijk blijven. Ik wens jou in ieder geval veel sterkte in die moeilijke perioden. En dat geldt ook voor al de anderen die iemand verloren hebben.

Dikke knuffel,
Martine

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 11