Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - md

Pagina's: 1 ... 8 9 [10] 11
136
Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen / Re:vroegtijdig gaan werken
« Gepost op: mei 23, 2007, 14:11:47 pm  »
Hey Nan,

Ik zou daar toch maar voorzichtig mee zijn. Je moet je lichaam echt de tijd geven om te herstellen. Ik ben nu deze week 1 jaar thuis. en ik begrijp heel goed dat je zegt dat je eigenlijk wel terug wil gaan werken. Ik mis mijn werk en vooral mijn collega's ook wel.  
Is er misschien een mogelijkheid dat je deeltijds terug gaat werken? Als je dan toch merkt dat het niet gaat kan je direkt terug op ziekteverlof.  
Als je terug gaat werken doe het dan zeker niet voor je baas of werk maar doe het dan omdat je dat zelf wil.Beslis niet te snel. neem je tijd daarvoor.

groetjes,
Martine

137
Borstkanker / Re:Grote stap gezet vandaag!
« Gepost op: mei 23, 2007, 12:26:01 pm  »
Hey !

Ik weet nog heel goed toen ik de eerste keer mijn sjaaltje afliet. Dat was in januari van dit jaar. Mijn vrienden waren allemaal enorm enthousiast. Ze vonden mij goed staan met mijn kort koppie. Ik ben vorige maand zelfs voor de eerste keer terug naar de kapper geweest. Veel moest er nog niet aan geknipt worden, gewoon een beetje model er in brengen. Zaaaalig was dat!

Weer een stapje verder. Knap gedaan!

martine :D

138
Borstkanker / Re:goed nieuws
« Gepost op: mei 23, 2007, 07:39:11 am  »
Hey Veerle,

Ik ben blij voor je! Het gaat de goede kant uit. Ik wens je nog veel moed en sterkte met je behandelingen.

Martine

139
Borstkanker / Re:mijn zoon wil ook wat zeggen
« Gepost op: mei 22, 2007, 18:29:10 pm  »
 ;D
Hey Pieter,

Super dat jij ook iets zet op het forum!
Je moeder zal ongetwijfeld wel blij zijn met zoon als jij.  Ik heb zelf ook 2 dochtertjes en ik weet wat het betekent om steun te krijgen van je kinderen. Doe zo voort!  
Dat je het soms ook moeilijk hebt is heel normaal hoor. Blijf moed houden en laat je mama af en toe maar eens goed lachen.

 :)
Martine

140
Borstkanker / Re:sterker dan vroeger ?
« Gepost op: mei 22, 2007, 17:32:57 pm  »
hey lucie,

Ik laat mijn reconstructie doen door dokter Fabré. Een heel lieve dokter. Hij opereert in leuven en in roeselare.  Ik heb gekozen voor roeselare omdat de wachtttijd daar veel korter is. Roeselare is wel ver van mij(2uurtjes rijden denk ik). Ik woon in Herentals. Ik heb voor mijn man een kamer gereserveerd in de buurt, dan moet hij niet de hele week op en af rijden.
De reconstructie gebeurt met eigen weefsel uit mijn buik. IK ben momenteel ontzettend mijn best aan het doen om een paar kilootje bij te komen want ik heb niet veel buik. Het zou maar juist gaan.
De operatie zal 6 tot 8 uur duren. En omdat je zolang onder narcose bent zal ik de dagen daarna wel ziek zijn. Maar ja..
OP 6 augustus moet ik binnen en op 7 augustus is de operatie. Nog 2 maandjes dus!
 
Martine,

ps: Hoe was het optreden van Beyonce?


141
Borstkanker / Re:sterker dat vroeger ?
« Gepost op: mei 22, 2007, 16:46:15 pm  »
hey lucie,

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt als je zegt dat je je maar een halve vrouw voelt. IK voel me ook zo. Nu ik probeer daar wel niet te vaak bij stil te staan. Ik probeer het mezelf niet te moeilijk te maken. Ik ga niet lang voor de spiegel staan om mezelf te bekijken want ik weet dat ik het dan moeilijk krijg. Maar desondanks wordt je toch dikwijls met jezelf geconfronteerd. Ik vind het bv zo moeilijk om te gaan winkelen. Vroeger als ik een bloesje zag hangen pastte ik dat en dat zat me altijd goed. Nu is dat veel moeilijker.
In augustus heb ik wel een borstreconstructie. Het is een zware operatie en ik heb er wel schrik van maar ik kijk er ook wel naar uit. Ben jij dit ook van plan?

Martine (35jaar)

142
Borstkanker / sterker dan vroeger ?
« Gepost op: mei 22, 2007, 10:51:06 am  »
 Mensen zeggen vaak tegen me dat als alles voorbij is, ik hier sterker zal uitkomen. Sommigen zeggen zelfs dat ik later 'blij' zal zijn dat ik zoiets in mijn leven heb meegemaakt.
Nu ik moet zeggen ik ben inderdaad wel een ander persoon geworden. Ik geniet veel meer van de kleine dingen. Ik kan veel beter mijn gevoelens uiten. Ik heb gemerkt dat ik enorm veel vrienden heb die mij gesteund hebben. Ik ben misschien wel wat sterker geworden. Maar moet ik nu dankbaar zijn omdat ik kanker heb gekregen?? Beseffen zulke mensen wel met welke angst ik leef? Zal ik dit nog ooit terugkrijgen? Of iemand uit mijn gezin? Dat waren dingen waar ik vroeger helemaal niet aan dacht. Ik had ook nog nooit kanker van dichtbij meegemaakt.
Ik ben helemaal geen negatief persoon hoor. Integendeel, mijn vrienden prijzen me nog steeds omdat ik altijd zo positief en vol moed was.
Op bepaalde vlakken ben ik misschien wel sterker. Mijn gezin is ook hechter geworden. Maar als ik ooit zou mogen kiezen zou ik dit allemaal toch aan me laten voorbijgaan hoor!

Martine
 

143
Borstkanker / Re:Nolvadex
« Gepost op: mei 21, 2007, 11:08:46 am  »
Hey Krien,

Ik zie dat ja al een tijdje geleden iets op het forum hebt gezet maar nog geen reactie hebt gekregen. Ik kan je ook niet echt helpen met je vraag. Ik neem al een half jaar nolvadex. Warmteopwellingen heb ik ook maar voor de rest heb ik niet echt bijwerkingen. Misschien kan je het eens aan je doker vragen.

Sterkte
Martine

144
Borstkanker / Re:7 maand later
« Gepost op: mei 21, 2007, 10:58:19 am  »
Hey,

Ik vind het tof dat je zo positief bent.  Ik heb ook chemo en bestralingen gehad en ik weet wat het is om moe te zijn.
Mijn laatste chemo was in november dus ik sta al iets verder dan jij. Ik ben nog helemaal niet zo fit als vroeger en soms , als ik iets niet kan doen omdat ik te moe ben, verlies ik wel eens de moed. Weet je wat ik dan doe? Dan ga ik onderaan de trap ziten en dan kijk ik naar boven. Dan denk ik terug aan de tijd (na mijn 5de chemo) dat ik niet alleen deze trap op kon. Dan besef ik van hoever ik kom. Nu kan ik deze trap al op lopen! En als ik daaraan terug denk ,vind ik helemaal niet zo erg meer dat ik mijn vensters niet allemaal op één dag kan poetsen maar dat ik daar 3 dagen over doe. Ik wil je maar zeggen: alle dagen zal het wat beter gaan.
Ik hoor ook dat je steun hebt van je gezin. Ik heb ook veel steun van mijn man en mijn 2 dochtertjes(8 en9jaar). Ik vind het zalig als mijn dochtertje zegt dat ik het goed doe, dat ik flink ben! Een beeetje de omgekeerde wereld.

Ik wens je nog veel sterkte en moed. En geniet vooral van alles wat je al kan!

groetjes ,
Martine


 :D

145
Borstkanker / Re:Hulp
« Gepost op: mei 18, 2007, 15:32:52 pm  »
Hey Carine,

Ik woon helaas ook niet dicht bij jou. Maar gebruik zeker het forum. We zijn er om elkaar te helpen.
Vertel eens hoe ver je staat met je behandeling. Ben je nog bezig met je chemo?

Martine

146
Borstkanker / Re:blij als een kermisvogel
« Gepost op: mei 18, 2007, 15:27:13 pm  »
Hey nan,

Tof dat je zulk nieuws ook op het forum zet. Goed dat je verder gaat met je leven, dat je plannen maakt. Ik heb begrepen uit je vorige berichten dat je een moeilijke tijd achter de rug hebt. Ik heb het zelf ook heel zwaar gehad tijders de chemo.
En wanneer ga je trouwen? Alvast proficiat!

Martine

147
Borstkanker / Re:eerste chemo
« Gepost op: mei 16, 2007, 16:52:29 pm  »
hey,

Blij te horen dat het meegevallen is. Blijf de moed er zeker inhouden. Hou er wel rekening mee dat het elke keer een beetje zwaarder wordt. Maar elke chemo die je gehad hebt is er eentje minder die je nog moet krijgen. Als het niet zo goed meer gaat laat het dan zeker weten op het forum. Ik heb het tijdens mijn chemo heel zwaar gehad. Spijtig genoeg heb ik het forum pas leren kennen na mijn chemo. Ik weet zeker dat als ik dit een paar maanden vroeger had gekend het een enorme steun zou geweest zijn.

Veel sterkte
Martine

148
Borstkanker / Re:wegnemen van eierstokken.
« Gepost op: mei 14, 2007, 15:03:05 pm  »
Hey Nan en Hildeke,

bedankt voor jullie berichtje. Ik ben vorige week naar de oncoloog geweest en heb besloten om mijn eierstokken te laten verwijderen. Dat gebeurt op 29 mei.
Vapeurs die heb ik al een paar maanden maar daar heb ik mee leren leven. Voor de rest voel ik mij (in tegenstelling tot de meeste vrouwen) geweldig in mijn menopauze. Voor mij mag dat zo blijven. Dat vond de oncoloog een zeer goede reden om de eierstokken te verwijderen.
 Nogmaals bedankt. het is fijn om iets te horen van mensen die hetzelfde meemaken.

groetjes
Martine   :D

149
Lotgenotencontact / Re:ik zoek lotgenoten tussen 30 en 35j
« Gepost op: mei 11, 2007, 17:01:15 pm  »
 hallo lucie.

Ik ben 35 jaar. Ik heb borstkanker gekregen op mijn 34, vorig jaar in mei.
Amputatie, chemo ,bestralingen. Nu neem ik nog nolvadex. Binnen 2 weken worden mijn eierstokken nog weggenomen.
Ik had ook steeds het gevoel dat ik overal de jongste was. Toen chemo kreeg zat ik altijd bij oudere mensen. Ook bij de bestalingen en gewone doktersbezoeken. Als ik dat aan de dokter vroeg zei hij steeds dat ik niet de enige jonge vrouw met borstkanker was.
In augustus heb ik een borstreconstructie. Alhoewel het een zware operatie is kijk ik er toch naar uit. Ik heb niet zo een groot probleem met het feit dat ik maar één borst heb maar ik zou het toch veel fijner vinden als ik geen protese meer moet aandoen, als ik terug gewone bh's, bikini's kan kopen. Als ik ga winkelen en niet meer hoef te kijken of het bloesje dat ik koop wel goed aansluit.
Groetjes
Martine

150
Borstkanker / wegnemen van eierstokken.
« Gepost op: mei 10, 2007, 09:57:54 am  »
Hallo,

Is er iemand die ervaring heeft met het wegnemen van eierstokken?
Ik heb borstkanker gehad en het is de bedoeling dat ik nu 5 jaar in menopauze zal zijn. Ik  neem reeds 6 maanden novadex. nu zou ik ook moeten starten met de spuiten zoladex tenzij ik mijn eierstokken laat wegnemen. Eigenlijk gaat mijn voorkeur naar het wegnemen. Ik voel me momenteel heel goed in de menopauze. Het is voor mij veel beter om geen menstruatie te hebben. Ik had daar altijd veel last van en steeds ijzertekort daardoor. Het feit dat de oncolloog mij ook vertelde dat ik meer kans heb om eierstokkanker te krijgen dan de gemiddelde vrouw overtuigt me ook wel om ze te laten weg nemen.
Is er iemand die die keuze ook heeft moeten maken?

Martine,
34 jaar

Pagina's: 1 ... 8 9 [10] 11