Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - md

Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10 11
121
Borstkanker / gezinshulp?
« Gepost op: juni 04, 2007, 12:41:21 pm  »
In augustus heb ik een bostreconstructie en zal ik enkele weken rust moeten nemen. Heeft er iemand ervaring met familiehulp of zo? Vraag je dat aan via het ziekenfonds?

martine,

122
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:niet eerlijk
« Gepost op: juni 04, 2007, 08:26:42 am  »
hallo,

Goed nieuws dat er geen uitzaaingen zijn. Dat je zus niet weent kan zeker een teken zijn dat ze alles verdringt. Maar dat is geen abnormale reactie. Elk mens reageert anders. Ik, in mijn geval heb de eerste weken heel veel geweend en toch was ik heel positief . Ik heb nooit de moed opgeveven maar die tranen, die waren er nu eenmaal. Ik ben dan ook een echte 'bleit' ( zoals ze dat hier in mijn gezinnetje zeggen).

Er zal zeker wel een moment komen dat je zus het allemaal niet meer zo ziet zitten. Probeer er dan voor haar te zijn. Geef de moed zeker niet op.

Veel sterkte,
Martine

123
Borstkanker / Re:borstreconstruktie met vet van billen!
« Gepost op: juni 03, 2007, 12:45:26 pm  »
Ik denk aan jou morgen! veel sterkte.

Martine :-*

124
Borstkanker / Re:bijeenkomst st augustinus
« Gepost op: juni 01, 2007, 19:43:48 pm  »
Hey nan,

Blij dit te horen. Ik zat te wachten op een bericht. Het zullen moeilijke momenten geweest zijn voor jou.
Iedereen zegt dan wel dat je niet het ergste mag denken maar als je dat zelf hebt meegamaakt is dat niet zo gemakkelijk.

Nog veel sterkte en maak er maar een leuk ontspannend weekend van. Dat hebben jullie verdiend!

groetjes
martine

125
Borstkanker / Re:sterker dan vroeger ?
« Gepost op: juni 01, 2007, 19:36:49 pm  »
Hey lucie,

Ik ga ook zaterdag naar milc inc en ik zou je heel graag ontmoeten daar. Ik stuur je nog wel een mailtje. Wij zitten in blok 225 rij 6. wij zijn met 10 personen. Mijn 2 dochtertjes gaan mee. 2 van mijn beste vriendinnen en natuurlijk ook hun partners en mijn man. Ik kijk er al naar uit.
 
Groetjes
Martine   :-*

126
Borstkanker / Re:Borstreconstructie, door Dr. Blondeel
« Gepost op: juni 01, 2007, 14:36:53 pm  »
Hey Hilde,

Ik ben er terug. Het heeft wel wat langer geduurd dan voorzien. Normaal moest ik maar één dag blijven maar het zijn er 3 geworden.
Het is geen zware operatie maar dat het nu weer niks was hoor je mij zeker niet zeggen. Ik ben nogal mager en daarom is het allemaal veel kwetsbaarder en gevoeliger volgens de dokter. En om inwendige bloedingen te voorkomen had hij dus een drainage gestoken( je weel misschien wel zo een vies potje dat aan je lijf hangt). En daarom moest ik langer blijven. ik ben ook wel heel misselijk geweest, 3 dagen lang. Maar dat komt omdat ik indat ziekenhuis ook mijn chemo heb gekregen. En als ik daar al binnenkom dan krijg ik dat al, dan reukt en smaakt alles terug naar chemo. Dat zit in mijn hoofd maar daar is nietveel aan te doen.  Gisteren werd ik nog ellendiger(kotsen en wenen) en de dokter heeft mij dan onmiddelijk naar huis gestuurd. Ik was 1 uurtje thuis en ik voelde me al heel goed. Ik heb direkt kunnen eten (kon ik in het ziekenhuis absoluut niet)  en ik kon weer lachen en zag het weer zitten.

Bedankt voor je uitleg over je reconstructie. Ik wens je veel sterkte op je werk.

Martine,

127
Borstkanker / Re:werken tijdens chemo
« Gepost op: mei 28, 2007, 13:38:26 pm  »
Hallo,

Ik was dit ook van plan. Maar ik moest eerst toestemming hebben van de bedrijfsarts en van de arts van het ziekenfonds. Daar gingen enkele weken over heen en ondertussen had ik al chemo gehad. Tegen de tijd dat ik toestemming had ging het al niet meer. Ik was te ziek en totaal uitgeput van de chemo.
Ik heb ook 2 kinderen en ik was al blij dat ik er voor hen kon zijn.  Als ik je een raad mag geven: doe het rustige aan. Wees eerlijk tegenover jezelf : als het niet meer gaat dan gaat het niet. Vrouwen hebben het daar nogal moeilijk mee (ik toch zeker). Neem je tijd om te herstellen.

Veel sterkte en moed
Martine
 ;)

128
Borstkanker / Re:borstreconstruktie met vet van billen!
« Gepost op: mei 27, 2007, 21:56:42 pm  »
Hey nathalie!

Ik ga zeker aan je denken op 4 juni! Ik heb mijn borstreconstructie op 7 augustus. Misschien kan je ook aan mij denken? Laat op het forum weten hoe het verloopt als je kan. Dat zou leuk zijn.

Heel veel sterkte!!
Martine   8)

129
Borstkanker / Re:Chemo: wat verwachten en welke hulp is nodig?
« Gepost op: mei 27, 2007, 21:52:16 pm  »
Hey Gerda,

Ik ben martine, 35 jaar. Deze week is het 1 jaar geleden dat bij mij BK werd vastgesteld. Ik heb een volledig borstamputatie gehad, 5 chemo's en 30 bestralingen. Nu dinsdag worden mijn eierstokken nog weggenomen. En nog 4 jaar hormoonbehandelingen.
Wat je kan verwachten is moeilijk te zeggen. Iedereen reageert anders op chemo. Sommigen zijn er heel  ziek van sommige een beetje. Maak daar niet te veel zorgen over op voorhand.  Wat mij zelf betreft, ik had wel hulp nodig in mijn huishouden. Ik heb ook nog wel 2 kleine kinderen. Ik had veel hulp van mijn man en mijn moeder.
Dat je man het moeilijk heeft is zeker begrijpelijk. Kanker krijg je niet alleen dat krijg je met heel je gezin. Probeer er met hem over te praten.
Ik wens je heel veel sterkte. En vergeet vooral dit forum niet. Je kan hier ongelooflijk veel steun krijgen van je lotgenoten. Als je je slecht voelt vertel het dat aan ons. We proberen je door deze moeilijke periode te helpen.

Martine
 ;)

130
Borstkanker / Re:Borstreconstructie, door Dr. Blondeel
« Gepost op: mei 27, 2007, 21:13:52 pm  »
 ;) hoi Hilde,

Bedankt voor je reactie. Het doet goed om wat te horen van mensen die het al laten doen hebben. Ik kijk er wel naar uit maar heb er ook wel een beetje bang van hoor.  Ik ben altijd heel ziek van de narcose.
Als ik thuis ben heb ik zeker veel hulp. Ik heb een geweldige man en mijn ouders wonen vlakbij bij mij. Mijn dochtertjes doen ook altijd hun best om te helpen. Ik zal zeker goed verzorgt worden.
Hoe zit dat eigenlijk met het maken van de tepel? Ik ben dat vergeten te vragen aan de dokter. Wanneer wordt dat eigelijk gedaan?
Laat me gerust eens weten hoe de controle verliep dinsdag. Ik heb dinsdag nog een operatie. Mijn eierstokken worden verwijderd en mijn port-a-cath gaat eruit. Ik zal dus misschien even niet op het forum zijn maar ik lees het later wel.
Alvast bedankt.

Martine.

131
Borstkanker / Re:sterker dan vroeger ?
« Gepost op: mei 25, 2007, 16:25:44 pm  »
Laat zeker maar iets weten. Dat zou heel tof zijn elkaar te zien.

132
Borstkanker / Re:sterker dan vroeger ?
« Gepost op: mei 25, 2007, 15:34:48 pm  »
 :D


Bedankt Lucie. Tof dat je aan me zal denken.
Ik ben blij dat je zo genoten hebt van het optreden. Dat kan goed doen hè. Ik ben midden in mijn Chemo ook eens naar het sportpaleis geweest naar het optreden van Milc Inc. Ik kon wel niet mee dansen en springen maar ik heb daar toen toch enorm van genoten. Gewoon even weg zijn en alle ellende vergeten.  Ik heb al kaarten besteld om in september terug te gaan. Het was de bedoeling om dan wel mee te springen maar nu mijn operatie in augustus er tussen komt zal dat misschien weer niet zo goed lukken. Geen probleem dan gaan we volgende jaar toch weer. En dan spring voor 3 jaar tesamen!

Groetjes,
Martine   ;)

133
Jongeren en kanker / Re:Vakantie voor jongeren met kanker
« Gepost op: mei 25, 2007, 13:42:01 pm  »
Hey Bart,

Kijk eens bij de site van Vlaamse liga tegen kanker.  Klik op 'patienten' ,daarna op 'activiteiten voor patienten'.
Dan zie je daar staan :'vakantie voor jongeren'. Daar vind vast de nodige inlichtingen.

 ;D

134
Borstkanker / Re:Borstreconstructie, door Dr. Blondeel
« Gepost op: mei 25, 2007, 11:19:53 am  »
Hey Christel,

Hoe gaat het met jou?
Hoe verloopt je herstel van je borstreconstructie? Ik wordt 7 augustus door dr Fabré geopereerd en had graag geweten hoe het met je is. Ben je al op controle geweest? Of wat gebeurt er nadien zoal?

Alvast bedankt,

Martine

135
Andere kankersoorten / Re:botkanker
« Gepost op: mei 25, 2007, 08:42:44 am  »
Hey Bart,

Ik ben Martine ,34 jaar. Ik ben herstellende van Borstkanker.
Doe gerust je verhaal hier maar. Daar dient dit forum tenslotte voor. Ik maak er ook nog niet zo lang gebruik van, ik heb het eigenlijk ook wat laat ontdekt.
Ik hoop dat je snel herstelt en dat je goed nieuws krijgt na je controle.

veel sterkte
Martine  ;D

Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10 11