Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - tenderke

Pagina's: [1]
1
Longkanker / Re: Kleincellige longkanker
« Gepost op: mei 15, 2018, 01:16:06 am  »
hey sarah, hey bibke,
t spijt me te horen van jullie "bad luck". kleincellig longcarcinoom is inderdaad een vreselijke ziekte. een geluk bij een ongeluk is echter, dat het bij jullie in het beginstadium is, waardoor er snel ingegrepen kan worden. zo ineens geconfronteerd te worden, van de ene dag op de andere is een heftige klap, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld rond jou. dit is iets waar je volgens je gevoel machteloos tegen staat, en t verandert ineens je hele wereld. ik ken t gevoel wat door jullie beiden gaat, maar..... er is niks verloren, zolang jullie willen vechten. ben blij te horen dat de chemo en bestralingen jullie ook ni echt ziek maakt. ik weet, met dit berichtje dat jullie niet in dezelfde situatie zitten, maar k probeer te spreken voor beide. longkanker verandert ni alleen je wereld als getroffene, maar ook als familielid zijnde. ik wens jullie beiden veel moed en doorzettingsvermogen!!

2
Longkanker / Re: diagnose longkanker met uitzaaiing op de borstkas type 3b
« Gepost op: november 15, 2017, 01:44:37 am  »
hey philippe,
ondertussen is je zware chemo gebeurd, ben twee dagen te laat nu eigenlijk om je veel sterkte toe te wensen, en dat spijt me zo! ik had me voorgenomen om precies maandag er te zijn voor je, maar men papa zijn zuurstof apparaat is geleverd. het is allemaal een heel emotionele gebeurtenis. je moet wel de moed erin houden hoor, die chemo helpt wel echt!! ik wil je laten weten dat ik er voor je ben, en niet alleen ik maar ook ilse bijvoorbeeld.maak van elke dag een gouden dag!!

3
Longkanker / Re: diagnose longkanker met uitzaaiing op de borstkas type 3b
« Gepost op: oktober 30, 2017, 23:27:05 pm  »
hoi philippe,
ik heb in stilte meegekeken naar de chat, ik durfde eerst niet te reageren, omdat dat longonderzoek (tebus) echt heel vervelend is. mijne papa heeft het ook gehad. ik ben blij te horen dat je de eerste chemo al goed verdraagt! ik zou wel vanaf nu alles melden hoor wat niet normaal is, zoals die hik bijvoorbeeld. het is erg fijn te lezen dat je goede eetlust hebt :-)  gewoon blijven doen, lekker genieten hoor!! mijne papa heeft ondertussen de max 6 cyclussen gekregen, en longtumor alsook metastasen in de lever waren merkelijk gekrompen!! dus nu effe recupereren. het is uiteindelijk niet zomaar een griepje waar we tegen vechten hee. ik weet niet in hoeverre je specialist je ingelicht heeft, over hoe en wat enzo. maar ik zou zeggen, als die eerste kuur meevalt, dan zullen de andere ook wel meevallen. in ieder geval : hou de moed erin!! dat doet heel veel hoor. groetjes, patje

4
Borstkanker / Re: Bijwerkingen Femara
« Gepost op: oktober 05, 2017, 00:05:32 am  »
beste ingrid,
heb net je bericht gelezen, en femara gegoogled .
je hebt dus duidelijk de bijwerkingen. huiduitslag en pijn in gewrichten zijn gekende bijwerkingen van dit product
https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiTt8y1-NfWAhWnAMAKHROVBwMQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fbijsluiters.fagg-afmps.be%2FDownloadLeafletServlet%3Fid%3D108350&usg=AOvVaw0kqOv6ErXX_brZfeHYbggf
je oncoloog zou dit nochtans moeten weten denk ik, aangezien ik dit als leek zo snel en makkelijk kan vinden. ik zou zeggen , vraag het ook eens aan je huisdokter.
veel beterschap gewenst!!! patje

5
Longkanker / Re: Kleincellig longcarcinoom met uitzaaiingen lever en hersenen
« Gepost op: september 05, 2017, 01:06:29 am  »
hey gigi,
hier een lotgenoot :-(
mijne papa heeft ook kleincellig longcarcinoom, met metastases in de lever.
verleden week is laatste behandeling geweest met carboplatine/etoposide .
max 6 cyclussen, is wereldwijd standaard behandeling, meer kan niet omdat uiteindelijk de chemo ook de gezonde cellen schade toebrengt.
vanaf de diagnose , is ons echter meegedeeld dat er weinig hoop is op genezing.
ik ben blij voor je, dat de metastasen in de hersenen al weg zijn, na derde cyclus; da's heel goed nieuws, want metastasen zijn meestal meer resistent tegen chemo , dan de moeder-tumor.
bij menne papa gaat t redelijk, tot nu toe heeft hij de chemo al goed verdragen, maar nu hij geen chemo meer gaat krijgen ben k nog meer bang nu. 15 september as volledige scan van zen lichaam.... mijne verjaardag!! ik heb al gezegd dat ik een heel speciaal wensje heb dan!!!
ik hoop voor jou en je mama dat de behandeling succesvol blijft!! veel sterkte toegewenst, patje

Pagina's: [1]