Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - kalis1982

Pagina's: [1]
1
Andere kankersoorten / Keelkanker met kliermetastasen
« Gepost op: juni 03, 2017, 00:03:54 am  »
Hallo iedereen,

Eind 2014 werd er bij mijn vader keelkanker vastgesteld met uitzaaiingen naar 2 klieren in de nek. Dit werd succesvol behandeld met bestraling en 1 keer chemo per week gedurende de bestraling. Na 6 maanden bleek op een scan te zien dat de 2 aangetaste klieren opnieuw actief waren. Ze werden operatief verwijderd, samen met nog 16 klieren, uit voorzorg. Nu, een jaar later blijkt uit de petscan dat er opnieuw klieren zijn aangetast, 2 in de nek en eentje in de oksel. De dokters geven hem nu slechts 20% kans dat een chemokuur aanslaat. Anderzijds zeggen ze dat er gelukkig geen organen zijn aangetast en klieren over het algemeen wel goed reageren op chemo. Als de chemo aanslaat kunnen de tumoren gestabiliseerd worden, krimpen of zelfs verdwijnen. Ik vind dit nogal tegenstrijdige informatie, omdat ze ons enerzijds 20% geven, anderzijds zeggen dat klieren meestal positief reageren op een behandeling. Heeft er iemand hier ervaring mee of hoe moeten we dit nu interpreteren?

Bedankt.

2
Andere kankersoorten / Keelkanker met kliermetastasen
« Gepost op: juni 02, 2017, 23:57:02 pm  »
Hallo iedereen,

Eind 2014 werd er bij mijn vader keelkanker vastgesteld met 2 aangetaste klieren in de nek. Dit werd succesvol behandeld met bestraling en 1 keer chemo per week gedurende de periode van de bestraling. Uit een scan 6 maanden later bleek dat die 2 aangetaste klieren opnieuw actief waren en dus werden ze operatief verwijderd, samen met nog 16 andere klieren, uit voorzorg. Nu, een jaar later hebben we na een petscan terug te horen gekregen dat er terug klieren zijn aangetast. 2 in de nek, langs elke kant en eentje in de oksel. De dokters geven hem nu slechts 20% kans dat een chemokuur zou aanslaan. Anderzijds zeiden ze dat er gelukkig geen organen zijn aangetast en dat klieren in het algemeen wel goed reageren op een chemokuur. Als de chemo aanslaat kan het gestabiliseerd worden, de tumoren kunnen krimpen of zelfs verdwijnen. Ik vind dit nogal tegenstrijdige informatie. Enerzijds is er zogezegd maar 20% kans, anderzijds reageren klieren goed op chemo. Heeft er iemand hier ervaring mee of enig idee hoe we dit moeten interpreteren?

Bedankt.

Pagina's: [1]