Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Amy

Pagina's: [1]
1
Darmkanker / Nazorg na kanker en chemo
« Gepost op: december 19, 2016, 21:48:16 pm  »
Hoi, eind april kreeg ik een slag van de hamer aangezien ik blijkbaar darmkanker had.
Na een operatie en zes maanden chemo (deze met die pomp dat je mee krijgt naar huis en dan nog zorgd voor neuropathie enzo...pffff geen lichte dus!) ben ik nu aan het bekomen.
Ik ben al blij dat er voorlopig geen uitzaaingen zijn.

Nu moet er toch iets van mijn hart. De nazorg na de hele rimram vind ik echt ondermaats.
Ligt dat aan de kliniek zelf of is dat eigenlijk overal zo? Van mijn behandelende arts kan ik geen kwaad zeggen, ze is heel bekwaam, begripvol, gewoon een goeie dokter.
Maar ik heb toch het gevoel dat wanneer de chemo achter de rug is, je precies in de kou achtergelaten wordt :(.
 Er is wel nog de algemene opvolging maar voor de rest is het "je ziet maar"
Wanneer kan ik terug gaan werken komt er in mij op? Wat met vruchtbaarheid? Hoelang moet ik die pregabaline nemen? Het is niet dat ik dat allemaal niet kan vragen maar toch. Ik weet precies niet meer waar mijn hoofd staat. Ik zou graag progressief werken, mijn baas heeft daar blijkbaar een andere mening over en dat is heel teleurstellend als je er al 10 jaar werkt. 3 november was mijn laatste chemo, ziekteverlof is nog voorgeschreven tot 31 december. Dat is 2 maanden. Ik heb de indruk dat men (dokter en werk) verwacht dat ik dan terug klaar ben om voltijds mijn werk te hervatten. Ik vraag mij af wat de gemiddelde termijn is voor mensen die ook zo'n straffe chemo gekregen hebben om nog thuis te blijven? Ben ik daar nu redelijk in dat ik na 2 maanden nog niet klaar ben om te gaan werken? Als ik een middag iets doe dan moet ik de hele avond bekomen. Ik ben eens op een zaterdag een hele dag gaan shoppen en savonds eens uit gegaan (ben nog maar 29 jaar) en ik was niet eerder terug normaal op de been pas vijf dagen later! Zijn er nog mensen die het zo moeilijk hebben na de chemo? Het is precies of de periode na de chemo nog de moeilijkste vanal is, ook al ben ik ontzettend ziek geweest ervan. Ik heb het gevoel dat de mensen door onwetendheid de situatie helemaal niet begrijpen of niet inzien wat een persoon met kanker moet doorstaan. Ik mis toch enige begeleiding bij het hervatten van mijn werk en het bos nog door de bomen te zien met al dat papierwerk. En dan nog alles wat je mentaal moet verwerken, ik ben volledig leeg momenteel :(. Ik kan niets meer onthouden, precies of ik ben dement. Mijn handen en voeten doen verschrikkelijk pijn en alles wat men aan mij vraagt is mij teveel. Ik ben echt op :(

groetjes! Xxxxx

Pagina's: [1]