Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - dochter1975

Pagina's: [1]
1
In september begon mijn vader te klagen over pijn aan de borstkas. Het was nog uithoudbaar maar was toch naar de huisdokter geweest voor onderzoek. Zij stuurde hem door voor foto's en zagen ze toch een wit vlekje, weliswaar 5 cm van de plaats waar hij pijn had. Doorverwezen naar het uz-Leuven voor de nodige onderzoeken. Vorige week donderdag, na een hele resem onderzoeken,  is het harde verdickt gevallen. Mijn vader heeft longkanker met uitzaaiïngen in de klieren en het bot.
Een operatie is uitgesloten, bestraling kan niet, omdat het tekort bij het hart ligt. Genezing is niet meer mogelijk.
De grond zakte onder mijn voeten weg, ik kon het niet geloven... :'( Wat nu???
Maandag moet hij naar het ziekenhuis en zullen ze een poortkatheter plaatsen en nadien starten met chemo. Hij moet een nacht daarblijven. De chemo zal 1 x om de 3 weken gegeven worden. Natuurlijk moeten we afwachten of hij zal aanslaan. Daarom gaan ze tussendoor een scan nemen.
Sinds een 3tal weken is de pijn aan de borstkas ook enorm toegenomen. Hij heeft 2 weken geleden een pijnbestraling gekregen, maar ondervind er niks van. Nog steeds pijn dat ondertussen uitbreidt. Zware pijnstillers hielpen niet en sinds vorige donderdag heeft hij morphinepleisters die hij om de 3 dagen moet plakken + bijkomende moprhine-pilletjes waarvan hij er tot 5 per dag mag bijnemen.
Desondanks zo'n zware medicatie is de pijn er nog steeds. De enige verandering door de medicatie zijn de zware benen en armen.
Morgen, vrijdag, hebben we een intake-gesprek over het wel en wee.
Ik zit met nog zoveel vragen...toekomstgericht...maar het is zo verdomd moeilijk die aan de dokter te vragen terwijl je ouders naast je zitten.
En ik ben zoooo bang voor wat de toekomst gaat brengen!!
Zijn er hier lotgenoten die ongeveer het zelfde meemaken of meegemaakt hebben? Dan hoor ik het graag.

Ik was al eerder een topic begonnen onder "longkanker - Hevige pijn en ondertussen bang afwachten".

Groetjes

2
Longkanker / Hevige pijn en ondertussen bang afwachten
« Gepost op: december 02, 2013, 16:06:53 pm  »
Sinds 1 oktober is er wel wekelijks iets aan de hand in onze familie, maar het nieuws van mijn papa is ingeslagen als een bom.
In t'kort:
Het begon met pijn aan de borstkas, ter hoogte van de slokdarm. Moeilijk uit te leggen. Bloedonderzoeken wezen uit op een ontsteking.
De huisarts heeft mijn vader doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar hebben ze onderzoeken gedaan. Ct scan, endoscopie, foto van de longen. Enkel op de foto van de longen was een klein wit vlekje te zien die lag tussen de longen en de plaats waar hij pijn heeft. Verdere onderzoeken moesten gebeuren zoals PET-scan, longfunctie en een biopsie.
Ondertussen is gebleken op de PET-scan dat mijn vader meerdere vlekken heeft: long, achter slokdarm, tussen de long en de slokdarm, de nek en de rug, alsook de klieren die aftekenen. Zoals ik reeds al lange tijd vermoedde kwam uit. Maar wat is het nu juist? Op de PET scan kleurde de plaats tussen de longen en de slokdarm rood aan, de andere plaatsen waren wit. Omdat de dokter nu nog de biopsie wilt afwachten om de juiste diagnose te stellen en met 100% zekerheid wil zeggen wat het is en hoe het gesteld is weten we nog niks, en dat ik zo frustrerend, zo bangelijk. Donderdag gaan ze ook nog een scan nemen van zijn hoofd! Mijn gevoel zegt me dat de uitslagen helemaal niet goed zullen zijn, dat het heel erg is. Man toch, ik ben zo bang.
Tegen de pijn zal hij ook deze week iets krijgen, nl een pijn bestraling. Wat moet ik mij daar bij voorstellen?? Ondertussen bereidt de pijn uit naar de 2 longen en helpen geen enkele pijnstillers meer. Zelfs geen contramal, terwijl dit toch wel een hele zware pijnstiller is.
12 december hebben mijn ouders een raadpleging bij de dokter en daar ga ik mee naar toe, maar ondertussen is het zo bang afwachten.
Heeft er iemand ervaring met die pijn???

Pagina's: [1]