Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - creatief

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20
46
Lotgenotencontact / Re:VRT roept op om tong uit te steken tegen kanker
« Gepost op: maart 16, 2013, 08:22:52 am  »
Ook ik vind het geslaagd en ook ik word geraakt door de campagne. Ik steek alvast mijn tong uit. Want ieder kankerpatiëntje is er één te veel. Mijn hart bloedt als ik het zie. Toen ik drie jaar terug kanker kreeg, kreeg ik de opmerking zo vaak dat ik nog zo jong ben. Ik jong? Ik heb een leven achter de rug, deze kinderen staan nog op de startblokken. Ik hoop dat de fondsen die ingezameld worden ook rechtstreeks naar de kinderen kunnen gaan, of althans gedeeltelijk, en niet alleen naar research... Maar dat is mijn visie.

47
Dag Sterreke,

een prachtige tekst die zo veel zegt over wat een palliatieve eenheid kan betekenen. Ik hoop dat de tekst ook in Leven kan verschijnen, want kanker gaat over het leven, waar sterven ook deel van uit maakt.
Het doet mij denken aan het verhaal van mijn schoonmama, die een jaar geleden ook gestorven is aan uitgezaaide darmkanker. Bij haar was het te laat om zware behandelingen te starten, ze kreeg een aangepaste chemo die jammer genoeg niets uithaalde. Toen het niet meer ging, mocht ook zij naar de palliatieve eenheid. Ook ik kan niets anders dan het mooie van zo'n dienst onderschrijven.
Wat ik ook herken is de sterkte van jouw papa. Ook mijn schoonmama wist dat het einde nabij was, maar ,God, wat was ze sterk!
Tot op het laatste was ook bij haar haar zin voor humor er.

Sterreke, veel sterkte! Houd deze mooie tekst vast. Hij brengt zeker verdriet, maar ook een troostende warmte.

creatief

48
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 14, 2013, 17:47:14 pm  »
Ik ben blij te horen dat ik niet alleen ben die het moeilijk heeft. IK hoop ook zo dat na de Nolvadex het weer beter zal gaan... Maar intussen kan er zoveel schade berokkend zijn.
Ik kan me bvb niet permiteren om vrijwilligerswerk te doen, al vind ik de tip zeker zinvol.
Ik heb twee kinderen ten laste uit mijn eerste huwelijk, waar ik alleen voor zorg (geen contact meer met de papa, en ook geen financiële steun) die nog alle twee studeren. Ik kan mijn nieuwe partner niet vragen alle taken van een eerste partner als vader op zich te nemen. Hij steunt wel financieel, maar ik voel dat dit een twistpunt wordt. Zodoende... nog een zorg bij. Ik ben ziek gevallen toen we een jaar samen waren, en ik ben erdoor zoveel veranderd. Hopelijk raak ik hier door. Ik kan momenteel alle steun gebruiken, maar kan dus aan mijn partner in deze geen raad vragen...

49
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 13, 2013, 15:52:05 pm  »
En nu krijg ik ook nog naar mijn hoofd van mijn man dat ik moet stoppen 'met dit hysterisch gedoe en aan zelfanalyse moet doen'.
Ok, ik maak fouten, en die geef ik ook toe, maar niks onoverkomenlijks. Of niks dat hij zelf al eens meemaakte. Ik heb een pak papier verkeerd gesneden....En ik huil, ja, maar dat mag blijkbaar ook niet. Jammer voor hem, maar ik ben inderdaad veranderd. Ik was sterk en trok in alles alleen mijn plan, had een goed inkomen, maar nu...Ben ik waarschijnlijk vooral een last, en dat had hij niet ingecalculeerd, denk ik. IK weet het allemaal niet meer....

50
Borstkanker / functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 13, 2013, 15:45:44 pm  »
Tja, ik dacht een oplossing gevonden te hebben. Toen ik mijn administratieve job niet meer naar behoren kon uitvoeren nadat ik 'ziek' was geweest, mocht ik beginnen bij mijn man in de zaak. Maar dit lijdt vooral tot frustratie. Er zijn gewoon dingen die ik blijkbaar niet meer kan. Als iets té technisch wordt, begrijp ik er niks meer van, administratie, al is het niet veel, vraagt zoveel concentratie... IK ben n beetje hopeloos. IK wil me zo graag weer nuttig maken én nuttig voelen. Kan iemand mij tips geven? Waar of bij wie kan ik terecht voor hulp? IK belde zopas naar de VDAB, maart het enige dat zij mij voorstelden is om mij ion te schrijven als vrijwillig werkzoekende...
IK zie het efkes niet meer zitten, wat ik zo zwak vind, want er zijn zoveel mensen die het moeilijker hebben dan ik...

51
Borstkanker / Re:Buikvet door de hormonen
« Gepost op: maart 06, 2013, 10:37:27 am  »
Tja Libra,  ik heb er zelf ook last van, in die zin dat ik in geen enkele broek meer pas van voor de therapie...
Ik let op mijn eten en sport regelmatig n half uur (2 à 3 maal per week) en zo houd ik het op n 'aanvaardbaar' peil.
Maar het vermijden gaat niet. Vervelend, he.

52
Borstkanker / complimentendag
« Gepost op: maart 01, 2013, 08:51:03 am  »
JULLIE ZIJN ALLEMAAL, één voor één, PRACHTMADAMMEN.
Mijn complimentje vandaag voor jullie allemaal. :-)

53
Borstkanker / Re:controle
« Gepost op: maart 01, 2013, 08:49:59 am  »
Beste vlinderke,

ik ben oprecht content dat er wat positieve puntjes zijn in je verhaal.
Ik stuur je n flinke schouderklop en veel warmte.

creatief

54
Borstkanker / Re:Eindelijk weer een beetje kracht
« Gepost op: januari 23, 2013, 06:55:08 am  »
Beste Greet,

ik wens je mooie momenten, lieve knuffels, een ruiker bloemen, wat zon, kortom alle kleine dingen die zo mooi kunnen zijn.

Je ziet, heel veel van ons denken aan je. Ik weet dat dat niets verandert aan de feiten, maar je bent niet alleen.

Gebruik al je kracht, lieve vechter.

Dikke virtuele knuffel

creatief

55
Borstkanker / Re:Vandaag ....
« Gepost op: december 26, 2012, 08:26:32 am  »
lieve vlinderke,

sedert ik laatst op het forum kwam piepen heb je weer al veel doorstaan. De bestralingen zijn begonnen. Wat goed dat je in het andere ziekenhuis terecht kon. en dat je het zo goed trof met dat meisje die de bestralikng begeleidde. Dat is zoooo belangrijk he.

in elk geval wens ik je warme dagen met je familie en vrienden toe en veel sterkte.

creatief

56
Borstkanker / Re:MIJN LIEVE BROER IS OVERLEDEN
« Gepost op: december 13, 2012, 07:18:31 am  »
beste Libra,

zo'n mooie woorden die je broer je kon achterlaten. Hij moet een heel mooie persoonlijkheid geweest zijn.
De pijn om het afscheid is nu heel intens, maar zal plaats maken voor de herinneringen. Ik wens je heel veel sterkte en steun toe.
Ook ik begrijp je pijn, ik verloor mijn ouders toen ik 20 en 22 was. Mijn mama aan borstkanker, 1 week voor de geboorte van mijn oudste.
Lieve, lieve troostknuffel.

creatief

57
Borstkanker / Re:amai, mijn spiraalke...
« Gepost op: december 13, 2012, 07:12:39 am  »
hallo,

ik zoek nog altijd mensen die ervaring hebben met het Mirena-spiraaltje. Fee, jij had geen last van emotionaliteit, ik des te meer. Zijn er anderen die daar ook last van hebben of gehad hebben?

creatief

58
Borstkanker / Re:amai, mijn spiraalke...
« Gepost op: december 08, 2012, 10:36:33 am  »
Dag Fee,

het meest vervelende is het feit dat ik zo erg emotioneel overhoop lig sinds dat spiraaltje. Heb jij daar last van gehad?

creatief

59
Borstkanker / amai, mijn spiraalke...
« Gepost op: december 07, 2012, 15:53:08 pm  »
Enige tijd terug had ik bloedingen. De gynaecologe stelde een verdikking van het baarmoederslijmvlies vast. (bijwerking door nolvadex). Dit werd door een operatie verwijderd. Toen ik op controle ging, was die verdikking er in even grote mate terug. De gynaecologe vond dit verontrustend, in die zin dat dergelijke verdikking verkwaadt (kanker wordt dus). Telkens wegnemen heeft geen zin en als oplossing werd een Mirena-spiraaltje geplaatst. Dat geeft plaatselijk het hormoon progesterone af, waardoor die verdikking tegengehouden wordt, en hopelijk ook vermindert.
Nu, behalve dat ik al 2,5 maanden aaneen bloedverlies heb, voel ik me emotioneel heel depri en voor t minste ben ik de kluts kwijt.
Zijn er mensen die ook dergelijke ervaring hebben? Verbetert dit? Als dit zo voortgaat, mogen ze dat ding weer uithalen want noch voor mij noch voor mijn omgeving is dit te doen...
Verder ben ik toch n beetje verontrust over het feit dat ik op veel Nederlandse forums lees, dat vrouwen die Nolvadex krijgen voorgeschreven net geen Mirena-spiraaltje mogen gebruiken als voorbehoedsmiddel (wegens het hormoon). Dit terwijl mijn gynaecologe hier heel geruststellend in was...

60
Borstkanker / Re:eindelijk naar pc
« Gepost op: december 07, 2012, 15:23:38 pm  »
beste fee,

ben blij voor jou dat je een weloverwogen beslissing hebt kunnen nemen.

En vooral dat je er blij mee bent! En dat het je dan ook in tijd uitkomt. Alles valt een beetje in zijn plooi.

Weer een stap vooruit is dat he, en geen kleintje!

Tot binnenkort.

Creatieveken

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20