Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - creatief

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 20
31
Borstkanker / Re:Bloedverlies : bijwerking van Nolvadex ???
« Gepost op: april 10, 2013, 19:32:00 pm  »
Sara en Veronique,

ik geraak ook wat in de war, nu. Ik had ook een hormoongevoelige tumor en ben aan de Nolvadex.

Mijn gynaecologe beweert echter ten stelligste dat dit Mirena spiraaltje heel lokaal en in minieme mate hormonen afscheidt.

Het is een optie die moest gekozen worden omdat poliep zo vlug terugkwam en er niet voortdurend curretages kunnen gebeuren. Ik ben 43 en mijn gynaecologe vond deze optie beter dan bvb de baarmoeder verwijderen.

Nu, kanker is zo veelzijdig en elk geval is anders, ik zal me maar niet te ongerust maken...

32
Borstkanker / Re:Mijn verhaal(tje)...
« Gepost op: april 09, 2013, 18:20:05 pm  »
Goh, Gingercookie, je bent helemaal geen aanstelster. Sommigen worden inderdaad zwaarder getroffen, of ondergaan zwaardere behandelingen of operaties. Maar iedereen is hier met elkaar solidair. Het kan niet de bedoeling zijn dat iemand die minder hard getroffen werd, zijn pijn, verdriet of frustraties niet mag uiten.

groetjes,

creatief

33
Borstkanker / Re:Bloedverlies : bijwerking van Nolvadex ???
« Gepost op: april 09, 2013, 18:16:45 pm  »
Dag Sara,

ik heb dit ook aan de hand gehad. de eerste keer volgde een curretage, maar bij controle was de poliep terug (en groter). Een poliep moet opgevolgd of verwijderd worden, want die kan evolueren naar kwaadaardig.
Bij controle, toen er opnieuw een poliep zat, heeft mijn gynaecologe beslist niet opnieuw een curretage uit te voeren, want zo konden we bezig blijven, maar plaatse een Mirena-spiraaltje. Door de afgegeven hormonen zou de poliep moeten kleiner worden. Dit wachten we nu nog af.

En inderdaad, dit is een bijwerking van de Nolvadex.

Ook ik denk aan Fee. :-)

groetjes!

34
Borstkanker / Re:csyte van 5 cm
« Gepost op: april 04, 2013, 17:47:54 pm  »
Oef! een opgeluchte zucht,he!

De eerste keer dat ik lees over een 'Nolvadexbuik'. :-)

35
Borstkanker / Re:weet het even niet
« Gepost op: april 04, 2013, 17:44:46 pm  »
Goede beslissing,

niet over piekeren en genieten!!!!!

Creatief

36
Borstkanker / Re:vandaag....
« Gepost op: april 02, 2013, 19:38:01 pm  »
hoh, Sabine, dat valt dan reuze mee. En het contact met andere lotgenoten is ook heel steungevend, he.
Inderdaad, soms relativeren we te veel, waardoor niet alles optimaal verwerkt wordt.
Geniet van deze momenten, vlinderke, en geef jezelf de kans om je emoties te verwerken.

Lieve knuf,

creatief

37
Borstkanker / Re:en het kankerbeest woedt voort
« Gepost op: maart 23, 2013, 08:23:43 am  »
Beste Greet,
wat mooi dat je nog eens komt piepen! Ook ik wens je veel warmte en liefde. Blijf genieten,he.
Veel liefs en n warme knuffel.
Creatief

38
Borstkanker / Re:Maakt radiotherapie je moe ?
« Gepost op: maart 21, 2013, 15:53:14 pm  »
Beste Merolleke,

ik denk dat je vooral zelf moet voelen hoe het fysiek en moreel met je gaat.
Ga echter niet té vlug terug alles oppikken. Geef jezelf de tijd om alles te verwerken.
Indien je beslist terug te gaan werken zou ik je aanraden zeker binnen te springen bij het ziekenfonds en de mogelijkheid om progressief te gaan werken. Ik ben direct fulltime terug begonnen en dat was echt een verkeerde beslissing. Maak ook dat als je eenmaal terug voltijds werkt, je rekening houdt met de termijn waarbinnen je terug kan wat minder gaan werken met tussenkomst van het ziekenfonds. Ik was hiervoor te lang terug aan het werk geweest en kon daar dus geen gebruik van maken. Dit spijt me nog steeds... Ik had borstkanker in maart 2010.
Misschien nog ivm de Nolvadex: bijwerkingen variëren van persoon tot persoon. Houd er wel rekening mee dat er een invloed kan zijn op je concentratievermogen. Heel belangrijk om weten als je een job uitoefent waarbij dit belangrijk is.

Verder veel sterkte!

creatief

39
Borstkanker / Re:stress- en angstweek
« Gepost op: maart 20, 2013, 18:15:02 pm  »
vlinderke,

nog 2 duimpjes die mee in de lucht gaan voor jou. Voel maar de nabijheid van vele lotjes als je naar t ziekenhuis moet!!

creatief

40
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 19, 2013, 06:55:36 am  »
Pascale,
ik vind het zo moedig dat je je verhaal hier doet. Ik denk dat velen onder ons soms proberen weg te relativeren, wat toch zwaar op ons gemoed blijft liggen. Met alle gevolgen van dien. Je hebt gelijk: op tijd naar buiten komen en hulp zoeken is zo belangrijk. Maar niet altijd gemakkelijk.
Ik wens jou super veel sterkte en warme mensen die je op je pad mag ontmoeten.
xxx

41
Borstkanker / Re:invalide
« Gepost op: maart 17, 2013, 11:11:37 am  »
Dames,

geen klein hartje hebben of je schuldig voelen als je een of andere tussenkomst aanvraagt! Je hebt er een verdomd goede reden voor!
Mijn ouders waren beide invalide en ik weet zeker dat ze mij zouden gezegd hebben: je hebt al heel veel bijgedragen, als het jouw tijd is om te vragen, moet je dat zeker doen!

creatief

42
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 17, 2013, 11:09:17 am  »
Gisteren naar de show van Kom op tegen kanker gekeken. Ik besef heel erg goed dat ik bof met het feit dat ik vroeg de kanker ontdekt heb, dat ik er uiteindelijk niet alleen voor sta,... Maar ik bén veranderd, en al vind ik het zwak van mezelf: elke dag denk ik aan kanker: onder de douche, als ik mijn litteken verzorg met hydraterende crème, voor de spiegel, als ik mij bh aantrek of als hij niet goed past, bij het nemen van de Nolvadex, wanneer ik vlug moe ben, als ik sentimenteel word, als ik buikpijn heb (ik heb bijwerkingen van de Nolvadex in de baarmoeder),...
Er is altijd wel een reden. IK besef dat ik moet proberen een positieve draai te geven aan dit alles. Ik ben er nog en ik heb (in tegenstelling tot mijn mama) veel meer kans om langer te overleven, gezien de nazorg.
Het blijft een zoektocht. Voor iedereen. Ook voor de omgeving, méér dan ik had ingeschat.
Ik las vandaag deze quote :“Cancer may rob you of that blissful ignorance that once led you to believe that tomorrow stretched forever.  In exchange, you are granted the vision to see each day as precious, a gift to be used wisely and richly.  No one can take that away.”  Een waarheid als een koe. :-)

43
Borstkanker / Re:Uitgezaaide borstkanker
« Gepost op: maart 17, 2013, 09:54:38 am  »
Beste Brioche,

eerst en vooral wens ik jullie veel sterkte. En wil ik zeggen dat alle warmte van mijn hart gaat naar jullie. Heb je al contact gehad met de sociale dienst van het ziekenhuis? Of met de psycholoog of psychologe die met de dienst verbonden is? Daar kan je heel wat info krijgen, en kan er misschien begeleiding komen, want alles alleen moeten dragen is veel te zwaar.

Heel veel warme groeten!

44
Borstkanker / Re:invalide
« Gepost op: maart 17, 2013, 09:50:51 am  »
Fee, kijk eens bij de rubriek 'verzekeringen,...'. Daar staat een post ivm Vlaamse...premie (kheb net gekeken en kben weeral vergeten hoe het noemt). Het is geen tussenkomst naar u toe, maar naar de werkgever, wat kan interessant zijn om minder uren te werken met toch evenveel loon, als ik het goed begrijp. Alle beetjes helpen.

45
Lotgenotencontact / Re:eenzaamheid
« Gepost op: maart 16, 2013, 08:28:05 am  »
Keppie, ik begrijp jou heel goed. Ik verloor mijn ouders vrij vroeg. Mijn mama net voor de geboorte van mijn oudste, die nu 21 is, mijn papa 2 jaar erna. En nog elke dag denk ik aan hen. En voel ik een gemis. Ook ik voel me alleen, en iemand die dit niet meemaakt kan dit moeilijk begrijpen, denk ik. Maar dat is met alles zo, he. Ik mis mijn ouders als ouders, als toeverlaat, als iemand om mee te lachen, als de thuis die ik had. Ik mis ze ook als grootouders voor mijn kinderen.
Keppie, geloof in je innerlijke kracht. Het gemis blijft, maar je bent sterker dan je zelf soms denkt.

Liefs,

creatief

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 20