Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - vero1

Pagina's: [1] 2
1
Longkanker / Re:Tarceva
« Gepost op: maart 15, 2010, 10:23:44 am  »
Hoi Veras

Bij mijn vader zijn er uitzaaiingen, dus operatie kon niet meer.

Maar chemo slaat aan, dat weten we al...waarschijnlijk zal hij dan medicijn niet krijgen, nodig hebben.

Bedankt voor je reactie
grtjs vero

2
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: maart 15, 2010, 10:19:56 am  »
hey G,

Dat is wat ze bij mijn vader ook doen. Wij weten 100% zeker dat er niks meer aan te doen is...Wij hopen nu alleen op nog een beetje een menswaardige tijd.

Wij hebben volgende week waarschijnlijk laatste kuur en dan zal het ook gewoon afwachten zijn....
gtrjs
Vero

3
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 26, 2010, 20:57:37 pm  »
Lindsay,

Ho ik vind het zo erg. Ik wou dat ik je ook kon helpen. Als je echt je hart wil luchten mag dat hoor. Stuur me dan misschien liever een privémail of op mijn hotmailadres. Sommige dingen hoef je niet aan iedereen te zeggen.
Je moet het vreselijk hard hebben nu. En ik kan je zeggen dat de pijn nooit weggaat maar het slijt wel....Ik zou je ook heel veel kunnen vertellen maar dan liever privé.
Hey meisje weet dat ik je echt wil helpen want jij bent voor mij zo'n enorme steun...ik kan gewoon, wanneer ik wil naar je mailen en altijd krijg ik iets terug. Weet dat je heel veel mensen helpt, en nee dat moet je helemaal niet. Het is gewoon omdat je een goed iemand bent. En ik ben er zeker van dat je vader dat heel goed wist, en heel veel steun aan je gehad heeft.
De nu mindere periode is misschien omdat je heel even aan jezelf moet denken. Neem je tijd hoor!!!

grtjes vero

4
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 26, 2010, 14:52:23 pm  »
Dag lyndsay,

Gisteren grote chemo gehad, vandaag mocht hij naar huis. Alles heel goed verlopen. Ben nu benieuwd of hij er ziek gaat van zijn. Hij was toch nog heel goed toch ik hem ging ophalen. Hij werkt weer zelfs al een beetje. Ik hoop dat we zo nog tijdje door kunnen. En zoals ik ook al tegen G zei, we weten dat hij hieraan gaat bezwijken, maar de tijd die we nu extra krijgen, nemen we graag met beide handen aan.

Hoe is het met jou? Je mag ook gerust vertellen hoe jij je voelt hoor...want kan me voorstellen dat je nog moeilijke dagen hebt.
En met je meisjes? op school, doen ze het goed?

grjts vero

5
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 26, 2010, 14:43:46 pm  »
Dag G,

Net zoals bij jullie kregen wij ook te horen "kunnen enkel stabiliseren". Als ik dan vroeg hoelang mijn vader nog heeft, krijg ik als antwoord "we hebben geen glazen bol, maar denk in maanden".

Ik ben toch blijven doorvragen en echt een termijn opplakken kan niemand. De chemo slaat nu aan en de vlekjes op de longen zijn verminderd. Hierover zei de dokter dat ze zelfs volledig kunnen verdwijnen (op RX), maar ze komen altijd terug en dit is waar mijn vader gaat aan sterven! In het begin zei ik hem alles, ik dacht... het is beter dat hij zoveel mogelijk weet. Maar ik zag hem wegkwijnen, hij liet zich volledig gaan (terwijl mijn vader een sterke, grote man was). Dus heb ik besloten om hem niet meer alles te zeggen. Ik zeg hem een stukje, de rest hou ik voor mezelf....wat maakt het uit dat ik hem daarmee nog lastig val? Sommigen zeggen "je moet het zeggen"...wel ik heb besloten van niet. Het goede nieuws van vorige vrijdag heb ik hem gezegd, dat het terugkomt hoeft hij nie te weten. Hij moet gelukkig zijn...en op een bepaalde manier is hij dat nu. Wel daar kan ik met leven. Maar zoals Lyndsay zegt dat moet ieder voor zich uitmaken.

grtjs
vero

6
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 22, 2010, 10:44:26 am  »
dag G,

Gaat het zo lang duren voor je iets weet...Van augustus tot nu!!! pffff dat is niet menselijk. En ja mijn vader heeft ook niet veel pijn. Khoop dat hij door die hel niet moet.

Op je vraag over info dokters kan ik alleen maar zeggen dat het inderdaad heel weinig is wat die mannen vertellen...pas nadien denk ik soms, ik had dit nog moeten vragen of dat.

Gelukkig ben ik vrij vlug op deze site komen kijken en heb ik iemand gevonden die me beetje helpt. Door haar weet ik soms al wat op me af gaat komen.

groetjes vero

7
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 22, 2010, 10:38:07 am  »
hey Lindsay

We zijn superblij. En ja we weten wel dat hij niet meer kan genezen maar zoals je zelf zegt misschien kunnen we de tijd verlengen. Ik denk dat hij nu terug 2 kuren zal krijgen en dan weer foto's. Hoeveel ze er in totaal gaan geven weet ik niet. Ik moet wel zeggen dat er bij mijn vader geen tumor(s) gevonden zijn...4 jaar geleden had hij prostaatkanker, waarschijnlijk komen de uitzaaiingen vandaar.
Maar het zou dus kunnen dat de volgende kuren niet meer aanslaan?

groetjes vero

8
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 20, 2010, 20:26:30 pm  »
dag Lyndsay,

Hoe gaat het met je? En met je meisje? Hopelijk hebben jullie een fijn weekend.

Zijn gisteren op consultatie geweest. Een scan is niet genomen, wel foto's van de longen. Het was zeer goed. De "vlekjes" op de foto's zijn zelfs verminderd. Dus heel goed nieuws. Maar over de botten en de lever zeiden ze dan weer niks. We weten nu dat chemo heel goed werkt. Dus mogen de behandelingen verdergezet worden.
Mijn vader denkt dat hij genezen is en fleurt helemaal op. Ik laat hem dat maar denken. Hij voelt zich veel beter en kan weer beetje genieten. Ik denk dan...dat is het belangrijkste hé. En raar maar waar, ook ik heb toch weer beetje hoop...
Was dit bij je vader ook zo?

groetjes vero

9
Longkanker / Re:Tarceva
« Gepost op: februari 13, 2010, 20:07:17 pm  »
hallo iedereen,

Bij mijn vader werd longkanker met uitzaaiingen naar de botten en de lever vastgesteld. Hij heeft nu 2 chemokuren achter de rug. Ik had de dokter gevraagd of mijn vader, indien chemo niet werkt, ook tarceva kon krijgen. Dat kon hij nu nog niet zeggen....hij moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. En hop hij was weg. Ik had de tijd niet om te vragen wat die dan wel waren. Weten jullie iets meer?

Alvast bedankt
vero

10
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 12, 2010, 10:13:34 am  »
hey lindsay

Amuseer je maar goed met je kids!! leuk!
Wij doen ook ons best.

tot later

11
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 11, 2010, 19:27:00 pm  »
hey lindsay

klein chemo vandaag gedaan. Pa was heel misselijk...nu begint het te beter. Ik hoop op meer dan week goed nu, zoals vorige keer. Want moeten terug wat kilo's ophalen.
Heb eens gevraagd naar medicijn tarceva, en ja moeten uitslag van deze kuren afwachten (volgende week vrijdag scan). Maar dat zou idd kunnen, als hij voldoet aan alle voorwaarden (zei nog niet welke) en als ze weten of hij er goed gaat mee zijn.
Op mijn vraag over DCA kreeg ik geen antwoord. Dokter vroeg wel waar ik al die info haalde.

grtjes

12
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 08, 2010, 10:18:59 am  »
Wel meiske ik kan zeggen dat dat overal voorvalt...ook bij ons is dat al aan het gebeuren. Erg hé. Ik ga er hier niet veel over zeggen, je weet nooit.

Ben er ziek van...ziek van de manier waarop sommigen nu terug contact zoeken...met maar 1 doel!!!

In ieder geval ga ik die behandelingen (tarceva, DCA) eens voorleggen, wie weet

grtjs
vero

13
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 05, 2010, 19:40:24 pm  »
hey Lindsay,

vlug eens gaan lezen ivm die vriendin....bedoel je vriendin van je pa. Heel erg!!! Schandalig!!

14
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 05, 2010, 19:24:45 pm  »
dag Lindsay,

Chemo is achter de rug, en pa is redelijk goed. Zoals je zei heb ik gevraagd welke chemo hij juist krijgt. de kuur bestaat uit een chemo met overnachting (grote) en de week nadien dagkliniek (kleine). Dus volgende week donderdag dagkliniek en dan heeft hij 2 kuren achter de rug. Pas dan wordt er een scan gedaan om te zien of het werkt. Lang hé voor je eigenlijk iets weet. de grote kuur bestaat uit platosin en navelbine....maja veel weet ik daarmee nu ook weer niet, alleen dat het voor verschillende tumoren gebruikt wordt met uitzaaiingen. En vandaag geen dokter gezien, pas volgende week. Moest jou vader iets nemen van medicijnen na chemo. Mijn pa een paar dagen Emend, medrol en soms dafalgan. na 3 dagen valt dat allemaal weg, was dat bij jullie ook? En in het ziekenhuis constant die sociaal assitenten, psychologen...kheb daar helemaal geen behoefte aan om voor de 100x te horen dat het gedaan is!!! Mijn vader ziet er nog altijd goed uit!

Wat je in je laatste mailtje schrijft over tarceva ga ik ook eens voorstellen....al veel over gelezen maar krijg toch weinig uitleg van dokter, dus dat wordt weer aandringen. Over DCA weet ik helemaal niets, dus straks vlug eens zien via google.

Ho en wel heel erg, ik lees dat jij er dus wel echt helemaal alleen voorstond! Moet heel zwaar geweest zijn en nog steeds. Ik zou heel goed begrijpen als je minder of helemaal niet meer naar deze site komt hoor. Ik besef dat ik jou wonde weer aan het openrijten ben. Dus je zegt  het maar hoor.
Heb jij dan die laatste maanden voor je pa gezorgd? Ja wat je man betreft, ik denk dat alle mannen zo een beetje zijn. Praten niet zo gemakkelijk over gevoelens hé.

En die vriendin had je hier leren kennen?...maar het is misgelopen veronderstel ik. Daar heb ik nog niets over gelezen. Ik hoop dat je weet dat een echte vriendin niet iemand is die je kwetst maar steunt door dik en dun.

Heel erg bedankt voor de steun die jij mij geeft.

groetjes
vero
15
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: februari 01, 2010, 10:01:46 am  »
Nog veel sterkte gewenst, vero.

Als je iets kwijt wil of misschien een vraagje of zo hebt.  Laat het ons weten.  Misschien kunnen we elkaar helpen.

Vele groetjes

Lindsay


Donderdag gaan we 3x om chemo...ik weet niet goed wat ik moet denken...ik slaap niet meer, kan niet meer eten. 24/24u ben ik daarmee bezig. En ik weet wel zijn leeftijd is er, maar ik heb nooit gedacht dat hij deze ziekte zou krijgen.
grtjs vero

Pagina's: [1] 2