Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Vedette

Pagina's: 1 [2]
16
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: september 04, 2009, 09:49:04 am  »
@ Bert Rolloos: bedankt voor de steun, als ik het goed gelezen heb, heb je het ook niet gemakkelijk...

@ Ilse3: heel veel sterkte, meisje. Ik vind niet veel woorden om te schrijven. Ik voel heel erg met je mee. Jouw vader zijn verhaal, leek dat van mijn moeder, maar in een verder stadia. En toch staan we er ook voor..., tenzij mirakels toch nog bestaan.
Ik hoop dat je heel veel steun in je omgeving kan vinden. En je verdriet in een mooie herinnering kan omgezet worden.

17
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: augustus 28, 2009, 10:48:19 am  »
Dag Ilse3,
Je schrijft wat de dokter ons gezegd heeft: en wat soms zo moeilijk aan te nemen is:
"Geniet van de momenten samen, want het kan zo snel gaan op het einde..."
Mijn moeder was de laatste dagen goed zoals ik al schreef. Soms zelf vrij goed. Om nu 2 dagen na mekaar een 'crisis' (zo omschrijven wij het) te hebben. Crisis= pijnaanvallen, waardoor ze er heel slecht uitziet.
Ondanks het feit dat ze erg mager is, is haar gezicht nu helemaal gezwollen. (van de medicatie?)

Gisteren geraakte ik niet op dit forum. Heeft er nog iemand problemen mee gehad?

Groetjes
Ve

18
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: augustus 21, 2009, 19:30:25 pm  »
@ Katrien:
Heel veel sterkte, meisje! Het is onvoorstelbaar hoe snel het bij jou mama gegaan is. Jij hebt geen dag tijd gehad om het eens te laten bezinken.
Bij ons duurt deze nachtmerrie al 16 maand. Ups en downs, goede en kwade dagen. Zo uiteenlopend dat het vaak onvoorstelbaar is.
Ondanks het feit dat mijn moeder vorige maand heel ziek geworden was (ik haar dan ook een week in huis genomen heb), ze weer naar huis gebracht is, ze alle nodige thuiszorg krijgt, en ze palliatief verklaard is, zijn er dagen dat ze (voor haar situatie) vrij goed is.
Ze wat rustig kan rondwandelen in huis, afhankelijk van hoe haar been die dag mee wil. Door haar verlammingsverschijnselen heeft ze ook geen gevoel meer over haar stoelgang. Vandaag klaagde ze over 'beestjes' in haar bil. (een gevoel dat ze daar heeft).
Wij weten niet meer wat er nu nog woekert in haar lichaam. Soms denk ik als ze goed is, dat mirakels nog zouden bestaan.
Temeer als ze soms eens zegt van 'ik ga hier toch geen 2 maand meer op al die hulp (eten wordt gebracht, haar huishouden wordt gedaan, haar kuis, ze wordt gewassen enz...) moeten rekenen, tegen dan ga ik dat toch allemaal weer kunnen'  ???
Familieleden en vriendinnen van haar kijken me dan eens vragend aan..., het verdict is dat ze maar enkele maanden meer te gaan heeft.
Dat er geen ups meer zullen zijn, dat het vanaf nu alleen maar bergafwaarts zou gaan. En toch zijn er dagen dat ze sterker lijkt dan men voorspelde. Of is het allemaal een utopie? Is het stilte voor de storm, totdat er nieuwe metastasen zijn, en nog meer schade aanrichten.
Bij ons gaat het (gelukkig) zo snel niet, ze heeft telkens 5 maand gekregen tussen elk nieuw verdict. Maar naar volgend jaar toe, zullen we niets meer kunnen plannen. Het is allemaal zo onwezenlijk...

@Ilse3: hoe gaat het met jouw papa? Ik heb het gevoel dat wat jou papa doormaakt het meeste aanleunt met dat van mijn moeder

@ alle anderen: ik leef met jullie allen mee, maar kan alleen minder meepraten, gezien er bij mijn moeder geen behandelingen meer zijn/zullen gedaan worden.

19
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: augustus 06, 2009, 20:02:16 pm  »
Bij mijn moeder zijn intussen de palliatieve instanties ingeschakeld  :(
Op korte tijd is ze enorm verzwakt...,

20
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: augustus 03, 2009, 18:31:58 pm  »
@ilse 3: ik denk dat hij bedoeld dat de kans klein is dat ze volgend jaar nog zal halen... :(, omdat haar uitzaaiingen vrij snel kwamen, en telkens vrij veel schade aangericht hadden op korte tijd, denk ik dat ze de kans klein inschatten dat ze geen uitzaaiingen meer zal krijgen. En als ze nu nog iets krijgt, ... haar lichaam het allemaal niet meer zal volhouden. Temeer omdat ze geen chemo kan krijgen (wegens allergische reactie). Alsook wil mijn moeder het niet meer. Nu voelt ze de 'kring' rond haar ruggemerg (waar meta's zijn), dat die 'pijnlijke kring' telkens vergroot. Ook haar morfine-pleisters (het aantal mg), is op korte tijd verdubbeld.
Mijn moeder kan momenteel enkel staan en liggen. Zitten kan niet door het deel aan de ruggemerg dat aangetast is. (zenuwen die op elkaar drukken en pijn doen enz...),
Hoe snel ging dat bij jouw papa ilse3, de periode tussen beginnende last aan de botten (ruggemerg), en de periode dat hij dan verlamd geraakt?

@Fienemie: ik herken dat gevoel maar al te goed: nog niet klaar om mijn moeder af te geven. Maar als ik zie hoe ze op korte tijd 'verouderd is', heb ik soms het vreemde gevoel dat ik hoop voor haar dat het lijden niet te lang meer moet duren. Temeer omdat ze veel belang hecht aan haar 'levenskwaliteit'.
Het vreemde is dat ze blijkbaar niet goed beseft wat haar te wachten staan: praat nog over de toekomst, denkt dat met wat rust ze weer op orde zal komen enz..., maar dan zal een arts geen palliatieve hulp inschakelen, niet?

Goh, het is zo vreemd allemaal. Enerzijds heb ik het gevoel dat een lichaam toch nog vrij veel aankan (als je ziet hoeveel uitzaaiingen onze ouders doormaken.)

@ilse 29: het is echt leven van dag tot dag hé. Het goede is dat ze nog veel kan doen (was, plas enz...)
zolang die levenskwaliteit er nog is. Mijn moeder heeft dan ook nooit een 'volledige' chemokuur 'gekregen'.

21
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: augustus 03, 2009, 15:31:27 pm  »
Dag Ilse3, dat ziet er niet goed uit..., veel sterkte!  Ook aan al de anderen uiteraard!
Deze week is een bewogen week geweest, mijn moeder lag vorige week helemaal verlamd in haar bed. Omdat mijn broer met vakantie was, (en niet wil dat er zonder hem iets beslist wordt), is ze bij mij thuis overgebracht, en heb ik haar een week kunnen opvolgen. Haar toestand is heel afwisselend. Goede dagen, en dagen dat ze de hele dag zou slapen. Hier bij ons kan dat geen kwaad, ik wek ze tijdig voor medicatie en eten. Maar gezien ze alleen is,...,
Gelukkig zijn haar 'benen' weer wat beter, en kan ze zich met een looprekje behelpen.
Morgen gaat ze naar thuis, en zal ze thuiszorg krijgen. Ook een palliatieve verpleegster zal ingeschakeld worden. Gezien ze soms nog goed bij hoofde is, schrok ik hiervan. Maar de dokter wist ons te vertellen dat het nog over maanden ging gaan, en dat het plots snel zou kunnen gaan.  Het lijkt nog wat onwezenlijk, omdat bij het laatste ziekenhuisbezoek gemeld werd dat er geen nieuwe uitzaaiingen zijn, en haar botmeta's onder controle zijn (lees: de pijn onder controle).  Je denkt dat zonder nieuwe uitzaaiingen, ze zo nog lang verder kan. (enkel met wat handicap dat haar benen niet volledig meekunnen).
Maar blijkbaar is die kans wel heel klein. Hoewel, toekomst raad zal geven. Met kanker leef je blijkbaar niet lang 'gerust'  :-\

22
Darmkanker / Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Gepost op: juli 27, 2009, 19:39:17 pm  »
Dag Christoph,
Ik ben nieuw op dit forum, en gezien ik het ook niet meer weet waar we ons nog kunnen aan verwachten, heb ik ook een topic opgestart.
bij mijn moeder is vorig jaar in april 30cm darm weggesneden. Gezien de operatie succesvol was, werd er niet gesproken van chemo of niets. 5 maand later had ze echter een gezwel in haar lever (grootte van een tennisbal). Met chemo zouden ze hem proberen te verkleinen, maar gezien ze slecht op chemo reageerde (allergisch), hebben ze de chemo stopgezet.
Echter kreeg ze het 'goede' nieuws, dat haar lever zou kunnen geopereerd worden. (dat het dus nog zinvol was). Gezwel weggesneden + 60% van haar lever. Lever groeit intussen goed aan, stilaan werd ze beter. Sliep wel heel veel sinds deze laatste operatie.
Nu, opnieuw nog geen 5 maanden later, werd ze opnieuw gehospitaliseerd met enorm veel pijn aan haar onderrug: metastasen in haar botten (onderaan ruggewervel). De pijn 'leek' onder controle (met morfine-pleisters), maar nu op korte tijd heeft ze 2x verlammingsverschijnselen gekregen. De laatste keer was ik mee bij haar arts, en toen werd daar niets van gezegd. Maar nu ikzelf opzoekingen op het internet gedaan heb, blijkt dit wel mogelijk te zijn (verlamming). Weet echter niet hoe snel dit kan gaan enz..., en waaraan we ons nog kunnen verwachten. Ze is ook alleen, en lijkt ons (haar kinderen), veel te veel te sparen over haar toestand.

23
Darmkanker / Uitzaaingen lever en botten, verlamming?
« Gepost op: juli 27, 2009, 19:16:17 pm  »
Mijn moeder is vorig jaar geopereerd aan darmkanker, + aan haar lever (metastasen). Beide operaties zouden goed verlopen zijn.
Desondanks zijn er uitzaaiingen naar de botten, (onderaan ruggenwervel).
Ook al leek de kanker heel eventjes 'stabiel'. (pijn onder controle), plots lijkt mijn moeder verlammingsverschijnselen te krijgen.
Zitten kan ze niet meer, wel liggen, en tot heden eigenlijk ook wandelen enz..., maar nu voor de 2ex op korte tijd krijgt ze die verlammingsverschijnselen.
Weet iemand of dit verschijnselen zijn van korte duur, of waaraan wij ons kunnen verwachten?
Dank
Vedette

Pagina's: 1 [2]