Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Micni

Pagina's: [1]
1
Andere kankersoorten / Neuroblastoom
« Gepost op: maart 05, 2012, 18:35:44 pm  »
Graag wil ik hier het verhaal van mijn vriend doen!
Wij zijn een jong koppel van 23 en 24 jaar,5 jaar samen en  wonen sinds vorige zomer samen in ons nieuwe huisje, hebben een schattige lieve puppy rondlopen! Nu we eindelijk genesteld zijn denken we aan onze toekomst samen en zijn we begonnen met onze kinderwens! Door die kinderwens hebben we sinds kort het verhaal helemaal te horen gekregen over de ziekte die hij gehad heeft omdat het een rol kan spelen in onze kinderwens!
Mijn vriend had bij de geboorte een gezwollen buik, zijn buik groeide meer en meer en na verdere onderzoeken hebben ze ontdekt dat hij een neuroblastoom had (kinderkanker, tumor) aan zijn bijnier!
Toen in die tijd kwam het blijkbaar nog niet veel voor, want ze hadden niet veel hoop voor hem, ze hebben verschillende keren de ouders en grootouders er op voorbereid op het ergste, met dank aan vele dokters en professors hebben ze uiteindelijk hem kunnen helpen, hij heeft de eerste 9 maand van zijn leven in het ziekenhuis doorgebracht met chemotherapie enz. Hij is professor benoit van het uz Gent nog steeds heek dankbaar! Tot zijn 12 jaar heeft hij op controle moeten gaan, daarna is hij volledig genezen verklaart!
Sinds we dit hele verhaal gehoord hebben, hebben we veel opgezocht over neuroblastoom en vaak hebben we gezien dat bij veel slechter afloopt dan bij hem! Dat nog veel kinderen sterven aan deze kanker ook al komt het niet zo heel veel voor. Deze maand hebben wij een afspraak met de professor, om nog meer te weten te komen erover en om te zien of het erfelijk is aangezien we nu bezig zijn met onze kinderwens. Ook hebben we gedacht dat de chemotherapie iets zou hebben achtergelaten op vruchtbaarheid dan, maar dit zou te lang geleden zijn zegt men!
Wij wouden dit verhaal eens doen om andere mensen met kinderen van deze ziekte te steunen! Sinds paar weken zijn we bezig met het idee voor iets te organiseren voor het goede doel, dat geld zouden we dan graag schenken aan het ziekenhuis voor meer onderzoek erna en voor hopelijk meer slaagkansen voor andere kinderen! Graag zouden we ook een luisterend oor willen zijn voor andere mensen, ergens zouden we graag helpen waar we kunnen als dit allemaal mogelijk is!
Kanker is en blijft een vreselijke ziekte, maar we mogen de moed zeker niet laten zakken en blijven vechten en wij hopen door steun te geven waar het kan nog iets draaglijker te maken,hoe moeilijk het allemaal al is!

Pagina's: [1]