Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - admin

Pagina's: 1 2 [3] 4
31
Borstkanker / Re:reclame VLK
« Gepost op: april 06, 2011, 12:28:21 pm  »
Wij begrijpen uw reactie zeer goed. Het is inderdaad juist dat de VLK een schenking van meer dan 8 miljoen euro krijgt. Deze gift gaat integraal naar kankeronderzoek.
De reclamespot waarover u spreekt is echter niet van de VLK maar van de Stichting tegen Kanker, http://www.kanker.be.

Sociale dienst VLK

32
Borstkanker / Re:Oncologie UZ Jette
« Gepost op: april 06, 2011, 12:24:51 pm  »
Beste mensen,

We sluiten hierbij deze discussie af. Het forum is er om ervaringen uit te wisselen, maar dit soort negatieve (of positieve) ervaringen met ziekenhuizen en diensten die bij naam genoemd worden, dat is zo invididueel verschillend en subjectief, dat ligt toch erg moeilijk. Wees a.u.b. karig met commentaar over hulpverleners. 

Ik zou hiervoor ook naar de statuten van dit forum willen verwijzen, waar staat: "Wees ook terughoudend met het noemen van namen en privé-gegevens over derden (partners, kinderen, andere familieleden, bekenden, artsen, enz.). Als u over een ander schrijft, beperk dit dan tot wat dit voor u betekent. Zorg dat u de ander niet beledigt noch aantast in zijn/haar privacy en dat zijn/haar identiteit niet te herleiden is uit uw berichten."

Sociale dienst VLK

33
Morgen 25 februari gaat Peeters&Pichal op Radio1 over weer aan het werk na kanker.
Lees er hier op de website van de VLK meer over.
Of deel hier uw ervaringen!

34
Slaat de angst u ook om het hart omdat u aan chemotherapie moet beginnen? Heeft u ook schrik als u voor uw volgende infuus naar het ziekenhuis moet? Zo was het ook bij Sonia Wilmet: 'Na de eerste chemobeurt was ik zo bang voor de volgende, dat ik ermee wou stoppen. Gelukkig heb ik op de juiste momenten met de juiste mensen gesproken om me erdoor te sleuren.' Lees haar verhaal in Leven, tijdschrift voor mensen met kanker en hun omgeving en reageer hieronder.

35
Prostaatkanker / Re:reclame
« Gepost op: december 07, 2010, 11:08:27 am  »
Beste forumleden,

Onze excuses voor de spam van de laatste dagen. We hebben alles nagekeken - de veiligheidsupdates van het forum zijn in orde, de veilige registratie met visuele verificatie doet haar werk, maar er zijn blijkbaar spammers die zich netjes registreren en dan hun gang gaan.
We houden het forum deze week extra in de gaten om tijdig onrechtmatige gebruikers te verbannen en spammail te verwijderen. Als het de volgende dagen nodig blijkt, zullen we nog extra maatregelen nemen.

Vriendelijke groeten,

Webmaster VLK

36
Borstkanker / Re:Nike.... gemeld aan moderator
« Gepost op: december 07, 2010, 11:07:14 am  »
Beste forumleden,

Onze excuses voor de spam van de laatste dagen. We hebben alles nagekeken - de veiligheidsupdates van het forum zijn in orde, de veilige registratie met visuele verificatie doet haar werk, maar er zijn blijkbaar spammers die zich netjes registreren en dan hun gang gaan.
We houden het forum deze week extra in de gaten om tijdig onrechtmatige gebruikers te verbannen en spammail te verwijderen. Als het de volgende dagen nodig blijkt, zullen we nog extra maatregelen nemen.

Vriendelijke groeten,

Webmaster VLK

37
Behandeling en nevenwerkingen / Re:chemo dood
« Gepost op: september 20, 2010, 10:52:30 am  »
Zoveel kankerpatiënten proberen elke dag te overleven en hopen op een laatste kans, de kans op een behandeling die hun leven kan verlengen of redden. Wij hebben alle begrip voor die zoektocht naar wat er nog mogelijk is. Maar we vinden het erg ongepast en onaanvaardbaar dat er mensen zijn die daar misbruik van maken. Wij raden elke forumgebruiker aan om websites die beweren kanker te kunnen genezen (buiten de traditionele behandelingen) erg kritisch te bekijken. Zeker als ze mensen ook het gevoel geven dat de oorzaak van kanker bij henzelf ligt.

Op de website van de Vlaamse Liga tegen Kanker vindt u meer informatie over aanvullende of complementaire behandelingen. U kunt daarvoor ook steeds terecht bij de Kankerlijn, 0800/35.445, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Of stel uw vraag op www.kankerlijn.be of per e-mail op kankerlijn@tegenkanker.be.

Sociale dienst VLK

38
Lotgenotencontact / Interview met bezoekers van dit forum in 'Leven'
« Gepost op: maart 11, 2010, 16:23:48 pm  »
Hoe komen mensen op dit forum terecht? Waarom komen ze terug? En wat hebben ze eraan?

Lees hier het interview met drie bezoekers van dit VLK-internetforum in 'Leven', driemaandelijks tijdschrift voor mensen met kanker en hun familie. Of bekijk de pdf van het hele tijdschrift.

We zijn ook benieuwd naar uw reacties! Laat ons hier weten wat u ervan vindt!39
Borstkanker / Re:Hoe vertel ik het mijn man, mijn kinderen, mijn familie,...?
« Gepost op: november 24, 2009, 13:42:04 pm  »
Wij sluiten ons aan bij de bemerkingen van de forumbezoekers hierboven in hun opmerkingen over dit boek en hebben het daarom verwijderd.

Vriendelijke groeten,
Sociale dienst VLK


42
De VLK adviseert 65-plussers die hun hospitalisatieverzekering na 1 januari 2008 opzegden, snel opnieuw contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij. Lees het op de website van de VLK.

43
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Berichtje voor het leven
« Gepost op: juni 24, 2009, 13:52:24 pm  »
Na de diagnose kanker verandert je sociale leven vaak. Familiebanden worden hechter en echte vriendschappen nog waardevoller. Anderen nemen wat afstand. Uit angst, schroom of bezorgdheid. Collega’s laten je ‘met rust’. De buurvrouw vraagt niet hoe het met je is om je niet te veel met je neus op de feiten te drukken. Soms wordt de stilte toch doorbroken, en dat kan echt plezier doen.

De Vlaamse Liga tegen Kanker zoekt voor een bewustmakingscampagne in september 2009 een paar korte berichten van mensen met kanker. Vertel ons welk sms’je je dag opfleurde, waarom een telefoontje je weer moed gaf, na welke deugddoende e-mail je voor het eerst in lang weer kon glimlachen of welk kleine berichtje je je leven lang zal blijven herinneren.

Laat het ons hieronder weten. Misschien komt jouw berichtje wel centraal te staan in onze campagne. Bedankt!

44
Behandeling en nevenwerkingen / Re:dca
« Gepost op: oktober 29, 2008, 13:20:36 pm  »
Ook wij lazen in Het Laatste Nieuws het verhaal van Pierre, een terminale kankerpatiënt die zichzelf DCA toedient en daarmee zijn tumoren bestrijdt. Het artikel brengt hier en daar onrust, bevestigt ook Simon Van Belle, medisch oncoloog UZ Gent: ‘Dezelfde stroom van vragen is er ook anderhalf jaar geleden geweest naar aanleiding van artikels in de Amerikaanse pers. Over de rol van DCA in de kankerbehandeling is inderdaad niet veel bekend, behalve dat we dit vroeger gebruikten om leverkankers bij ratten op te wekken. Intussen is er ook een golf van patiënten begonnen met dit middel te slikken. Het blijkt uit het buitenland te verkrijgen te zijn via het internet. Maar: er zijn nog geen resultaten van onderzoek bij mensen gebeurd, dus we weten niets over veiligheid, bijwerkingen enz. Onderzoek met nieuwe geneesmiddelen duurt niet alleen lang maar is heel duur: er wordt gerekend dat dit een paar honderd miljoen euro kost, als men dit op een degelijke manier wil doen. Dat kan dus niet zomaar opgestart worden.’
Dat eerste onderzoek bij mensen is ondertussen gestart, in Canada, door een Griekse cardioloog, en in volle gang. De Canadese arts zal echter, zoals het er bij wetenschappelijk onderzoek aan toe gaat, zijn resultaten niet publiceren voor zijn trials ten einde zijn. Dat is na te lezen in zijn brief van 2 oktober 2008 op zijn website.
Er zijn ongetwijfeld voorbeelden waar een eenvoudige ontdekking een grote vooruitgang betekende voor de behandeling van een bepaalde kanker. Maar overdonderd veel veelbelovende laboratoriumexperimenten zijn uiteindelijk géén effectieve middelen tegen kanker gebleken, toen ze eenmaal op mensen werden getest. Er ligt immers een lange weg tussen een opwindend nieuw idee en wat echt werkt in de behandeling van kanker. Wij staan dus sceptisch tegenover dit middel.
Maar we zijn ook optimistisch: er kómen opwindende nieuwe ideeën over kankerbehandeling uit het laboratorium. Misschien is DCA er één van.
Maar op dit moment weten we het gewoon niet. We weten niet wat de uitkomst van dat klinisch onderzoek in Canada zal zijn, en of - als dat onderzoek besproken wordt door andere wetenschappers – zal blijken dat het een veelbelovende nieuwe aanpak is die meer klinisch onderzoek verdient. Nu kunnen we alleen geduldig en voorzichtig zijn, want het is veel te vroeg om te weten of dit een doorbraak betekent, of het helemaal niets voorstelt of iets tussenin.
Maar natuurlijk zijn er op dit moment veel kankerpatiënten die elke dag proberen te overleven en die hopen op een laatste kans, de kans op een behandeling die hun leven kan verlengen of redden. Wij vinden het vooral ongepast en onaanvaardbaar dat er mensen zijn die hén het gevoel geven dat DCA het antwoord is op hun hoop.

De Vlaamse Liga tegen Kanker

Meer lezen
- Over DCA: ‘Do-it-yourself Chemotherapy Access’, uit Cancer World, november 2007 (overname van een artikel uit New Scientist, maart 2007)
- Over de ontwikkeling van geneesmiddelen: ‘Wat betekent klinisch onderzoek in de oncologie’ van de EORTC, de Europese Organisatie voor Onderzoek en Behandeling van Kanker

Ter aanvulling
De informatie van de Nederlandse apotheker waarnaar in enkele van de bovenstaande berichten verwezen wordt is fout en misleidend. De apotheker verkoopt via zijn website DCA op doktersvoorschrift, en schrijft daar ook: ‘DCA of dichloorazijnzuur is een stof die naar verluidt de groei van kankercellen onderdrukt zonder gezonde cellen aan te tasten. Begin 2007 is de stof getest op menselijke kankercellen waar de stof werkzaam bleek te zijn.’ En verder ‘DCA werd in Canada getest op menselijke cellen, waaruit bleek dat met name long-, borst- en hersenkankercellen daar gunstig op reageerden. De normale, onaangetaste cellen bleven tevens ongedeerd.’
Dit klopt dus niet: het eerste klinische onderzoek, het eerste onderzoek bij mensen dus, is pas vorig jaar gestart en nog in volle gang (zie ook hierboven).

45
Mededelingen / E-mailadres verbergen
« Gepost op: oktober 23, 2008, 09:44:06 am  »
Als u zich als nieuwe gebruiker registreert op dit forum, kunt u kiezen of u uw e-mailadres zichtbaar wil maken voor geregistreerde leden (ter info: voor ‘gasten’ - dit is al wie niet ingelogd is - zijn e-mailadressen sowieso nooit zichtbaar).
Als u deze instellingen later wilt wijzigen, doet u het volgende:
- Log in
- Klik op ‘Profiel’ (knop naast ‘Startpagina’, ‘Help’ en ‘Zoek’)
- Klik in de linkerkolom onder ‘Profiel wijzigen’ op ‘Accountgerelateerde instellingen’
- Vink het vakje ‘E-mail verbergen voor anderen?’ aan of uit. Als het vakje aangevinkt staat, is uw e-mailadres nooit zichtbaar behalve voor uzelf. Als het vakje uitgevinkt is, is uw e-mailadres zichtbaar voor geregistreerde leden die op uw gebruikersnaam klikken
- Bevestig door onderaan op de knop ‘Profiel veranderen’ te klikken (zolang u ingelogd bent, blijft u uw eigen e-mailadres zien, maar niemand anders ziet het)

Pagina's: 1 2 [3] 4