Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Eowyn

Pagina's: 1 ... 9 10 [11]
151
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Eerst mijn moeder, nu ik
« Gepost op: november 23, 2011, 17:39:17 pm  »
Vorig jaar in april kreeg mijn moeder borst- en eierstokkanker. Ze heeft zeer zware behandelingen moeten doorstaan, heeft zelfs een periode met een stoma geleefd, chemo, radiotherapie, hormoontherapie, al wat je kunt verzinnen.

Het gaat om BRCA. We wisten al langer dat het in de familie zat. Een nicht van me is overleden aan borstkanker toen ze 39 was, nu een paar jaar geleden.
Mijn moeder heeft het gen ook, dus eind vorig jaar heb ik me zelf ook laten testen. En ja, ik ben ook draagster. Dat wist ik sinds december.

Een half jaar later, in juni, heb ik zelf borstkanker gekregen, amper een jaar na mijn moeder, en een borstamputatie was het gevolg...

Met mijn moeder kan ik hier niet over praten. Het gaat relatief goed met haar en dat is voor haar het enige dat telt. Met mij  gaat het fysiek ook goed, maar mentaal-emotioneel ben ik een wrak. Dat merkt ze niet eens...

152
Lotgenotencontact / Re:na kanker...
« Gepost op: november 21, 2011, 14:46:43 pm  »
Ik herken wel veel van wat hier geschreven staat. Ook ik heb weinig 'nabehandeling' gekregen, en met nabehandeling bedoel ik: geen chemo, geen bestralingen. Ik heb daar deels zelf voor gekozen, omdat het eerder ging om preventieve behandelingen.

Mijn nabehandeling bestaat er in, naast ondersteuning van het immuunsysteem met voedingssupplementen en homeopathie, om heel gezond te leven, gezonde voeding te eten, veel te bewegen. Ik heb hier zelf voor gekozen, maar om dat dag in dag uit consequent vol te houden, is vrij zwaar vind ik.
Persoonlijk heb ik het meeste last van de psychische kant van kanker. Ik vind het mentaal loodzwaar om te dragen, temeer omdat dit niet de eerste zware tegenslag in mijn leven is. Af en toe zie ik het helemaal niet meer zitten, wat de vorige tegenslagen niet konden lijkt de kanker nu wel te kunnen: nl. mij psychisch kapot maken, en mijn gezin kapot maken (financiële en relationele problemen). Ik moet door omstandigheden, los van de kanker, ook nog op zoek naar ander werk en ben nu voltijds aan het studeren.

Al bij al, door de gezonde levenswijze zie ik er wel goed uit voor iemand die nog geen half jaar geleden kanker heeft gekregen. Maar ik ben moe, op van verdriet en woede. En dat stuit op onbegrip: 'je ziet er toch goed uit!', 'je mag van geluk spreken dat je er zo vroeg bij was'. Enfin, je kent ze wel. Allemaal ware dingen, maar ik heb er geen boodschap aan. Heel vaak zou ik gewoon willen schreeuwen: 'luister toch eens naar mij, ik voel me vanbinnen zo ellendig!!!'

 

153
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 18, 2011, 17:31:46 pm  »
Alles is in orde, pffffffff... opluchting!

Volgende controle al op 1 maart. Hopelijk kan ik er dan met een iets geruster hart naar toe. Want nu (het was de eerste keer), ben ik eigenlijk een week of 2 niet aanspreekbaar geweest van angst en zenuwen. Wordt het beter?

Groetjes
Eowyn

154
Borstkanker / Re:geen reconstructie
« Gepost op: november 17, 2011, 19:50:21 pm  »
Mijn rechterborst werd weggenomen. De kans dat de linker er mettertijd ook moet aan geloven bestaat, want ik ben erfelijk belast.
Bij mij komen er geen reconstructies. Voor mij persoonlijk hoeft het niet, en voor mijn partner ook niet.
Ik heb al een aantal operaties gehad (andere dan voor kanker), en mijn principe is: als het niet levensnoodzakelijk is, dan wil ik geen operatie. Maar dat komt natuurlijk door ervaringen in het verleden.
Niemand anders dan jij zelf kan daar een beslissing in nemen...
Ik wens je daar veel sterkte bij.

155
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 17, 2011, 19:46:52 pm  »
Nee Fee, niks van medicatie.

156
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 17, 2011, 18:52:13 pm  »
Alles is goed, maar ik moet nog wachten op de uitslag van het bloedonderzoek morgen. (tumormarkers)
Blijven duimen dus, en al gedeeltelijk opgelucht.

157
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 17, 2011, 13:48:08 pm  »
Mijn afspraak is pas om 16u30. Ik weet nu dat ik dit nooit meer in de namiddag moet zetten, niet te doen!!!

158
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 17, 2011, 12:19:26 pm  »
Fee, ook sterkte voor jou vandaag.

159
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 15, 2011, 21:24:18 pm  »
Bedankt voor de steun allemaal. Het is de eerste keer dat ik op controle ga sedert de operatie. En ik ben voor die eerste nacontrole eigenlijk al bang van op de dag na de operatie. De angst is nooit weg gegaan. Maar de laatste dagen is het zo erg...
Als ik het zo lees, zal het waarschijnlijk elke keer weer zo zijn. Dat belooft, als je weet dat ik voorlopig om de vier maanden op controle moet.

Leven dag per dag, dat doe ik ook. Ik kan niet anders...

160
Borstkanker / Re:beslissing preventieve amputatie ?
« Gepost op: november 15, 2011, 10:19:50 am  »
De finale beslissing ligt bij jou in dit geval. Het is inderdaad gemakkelijk om zoiets te zeggen als je niet zelf voor de keuze staat.

Ik wou borstsparend, en zo was het ook gepland, maar op het laatste moment (de dag voor de operatie) hebben ze via een MRI scan gezien dat er een tweede tumor achter de eerste zat, en werd het onmiddellijk borstamputatie, mede omdat ik erfelijk belast ben.

Ik heb links en rechts ook wel dingen gehoord... iemand die ik ken uit de revalidatie heeft een borstamputatie gehad, met een reconstructie. En na een jaar waren er tumoren onder de reconstructie, met alle gevolgen van dien.
Zulke verhalen zijn natuurlijk eerder regel dan uitzondering, maar toch... het maakt beslissingen al deze niet gemakkelijker. Je weet nooit van tevoren wat er gaat gebeuren.

Veel sterkte me je beslissing.


161
Borstkanker / donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 15, 2011, 09:43:41 am  »
Hallo,

Eind juni heb ik een tumor ontdekt in mijn borst. Er bleken er uiteindelijk twee te zitten. In juli heb ik een borstamputatie gehad. De tumoren zijn volledig weg en er waren geen uitzaaiingen.
Donderdag moet ik terug op controle, en ik ben doodsbang dat de kanker terug komt. Hoe gaan jullie om met dergelijke angsten?

Groetjes,
Eowyn

Pagina's: 1 ... 9 10 [11]