Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Eowyn

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 11
16
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 07, 2012, 10:46:35 am  »
Mijn moeder moet weer naar het ziekenhuis. Ze is al een paar dagen regelmatig aan het overgeven. Laat ons hopen dat het een griepje is en niets ernstigers.


17
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 05, 2012, 14:53:58 pm  »
Ik heb intussen ook mijn bloed weer eens laten controleren. Tumormarkers zijn prima, maar mijn leverwaarden swingen de pan uit.
Niet te verwonderen met al die pijnstillers en antidepressiva die ik nu neem...

Voor alle zekerheid toch maar weer eens een echo van de lever...
Alweer reden tot onrust... ik word hier ZO MOE van!!!

18
Borstkanker / Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 04, 2012, 16:08:35 pm  »
Ik zal maar een nieuw draadje starten, het loopt anders overal tussendoor hé...

Dus: ik heb een hernia 'beginstadium', maar een wervel lager dan de vorige keer. Twee wervels zijn aan het verslijten. Hoewel ik pas 41 ben, verwondert mij dat eigenlijk niet, met al die miserie die ik meegemaakt heb. Ik heb een gewichtsprobleem en dat zal er zeker ook mee te maken hebben.
Aangezien het intussen al bijna 4 maanden aan de gang is, en ik alle alternatieven een kans heb gegeven, zit er niets anders op dan epidurale injecties.
Dinsdag kan ik naar de fysioloog, en dan zal vastgelegd worden wanneer...

Maar al bij al ben ik 'blij' dat deze vreselijke pijn, die de laatste twee weken zo ernstig is geworden dat het mijn functioneren belemmert, niets met de kanker te maken heeft.

Terwijl ik bij de huisarts was, heb ik ook maar bloed laten trekken om de tumormarkers nog eens na te gaan. De operatie is al van in juni, en nog tot december voor de controle. Even checken tussendoor kan vast geen kwaad...


19
Borstkanker / Re:en toch ben ik weer niet op mijn gemak ;-((
« Gepost op: oktober 04, 2012, 10:08:44 am  »
Ik heb 'geluk', het is maar een bulging. Er is een wervel bijgekomen in vergelijking met twee jaar geleden, en er is nu ook sprake van degeneratie. Maar geen tumoren, uitzaaiingen,...
Vreemd toch dat je blij kunt zijn met zoiets...

Nu is het wachten op een epidurale injectie, die het probleem zou moeten oplossen. Intussen is het pijn verbijten. Vanmorgen ellende: ik kon mijn bed niet uit van de pijn... Het wordt met de dag erger.

Sabine, die driedaagse klinkt zo heerlijk, wou dat ik mee kon!!

Thalia, tot vrijdag is nog lang. Ik hoop dat je wat fijne dingen kunt vinden om in afwachting te doen...

Liefs

20
Borstkanker / Re:en toch ben ik weer niet op mijn gemak ;-((
« Gepost op: oktober 03, 2012, 22:01:20 pm  »
Dafalgan en brufen. En troost je, het helpt bij mij ook niet.  :-\

21
Borstkanker / Re:ben niet rap bang maar nu wel
« Gepost op: oktober 03, 2012, 07:14:13 am  »
Brrr, Jerommeke, ik moet er niet aan denken... Ik duim echt voor het minst erge scenario voor jou.

De scan viel mee. Prikken in de binnenkant van de pols is pijnlijk en ik ga er weer een grote blauwe plek aan overhouden. Maar dat is het minste.
In zo'n scan helpt het altijd als ik aan muziek denk. Zaterdag heb ik een concert met het koor, en we zingen alles uit het geheugen. In die scanner heb ik het hele concertrepertoire er door zitten draaien, en echt, dat helpt!

De gegevens werden gisterenavond nog bekeken, en waarschijnlijk zal mijn huisarts vandaag al de bevindingen van de radioloog in haar bezit hebben. Het is al een voordeel dat ik niet zo lang zal moeten wachten.

De pijn wordt intussen steeds ondraaglijker en ik krijg er een rothumeur van. Sinds een week of twee word ik 's nachts wakker van de pijn. Je moet weten dat ik vele jaren zeer ernstige slaapproblemen heb gehad, en dat we deze zomer eindelijk een combinatie van medicijnen hadden gevonden waardoor ik weer doorsliep.
Super frustrerend dat ik nu wakker word van de pijn, ondanks twee soorten pijnstillers! Deze nacht drie keer wakker geworden... ellendig!
Die inspuiting van vorige donderdag heeft ook al niets uitgehaald.

Liefs en sterkte aan allemaal

22
Borstkanker / Re:en toch ben ik weer niet op mijn gemak ;-((
« Gepost op: oktober 02, 2012, 16:24:04 pm  »
Thalia, ik heb geen chemo gehad, en ik had die hernia al voor de kanker. Dat zal er wellicht niets mee te maken hebben.

Liefs

23
Borstkanker / Re:ben niet rap bang maar nu wel
« Gepost op: oktober 02, 2012, 10:14:41 am  »
Hasselt is een beetje ver van Roeselare hé...  :-\

24
Borstkanker / Re:ben niet rap bang maar nu wel
« Gepost op: oktober 02, 2012, 09:13:03 am  »
Hey Sabine,

dan liggen we vanavond bijna tegelijk in de MRI, ik moet om 19u...  :D
Hopelijk daarna snel goed nieuws voor allbei!


25
Levenseinde / Re:euthanasie
« Gepost op: oktober 01, 2012, 22:35:27 pm  »
Pascale, ik kan er wel in komen. Ik heb ook zo diep gezeten, vele keren. Ik heb zware depressies gekend, ben twee kinderen verloren en recenter heb ik kanker gehad. Er zijn vele, vele dagen geweest dat ik er niet meer wou zijn, ook al had ik nog twee prachtige kinderen. Een paar maanden geleden nog, had ik heel veel zin om er uit te stappen. Ik kon het gewoon niet meer aan.

Nu heb ik een nieuwe job die ik heel graag doe, en ik hou van mijn man en kinderen, door dik en dun. Maar ik kan niet zeggen dat ik nooit meer zo diep zal zitten... De dood zal voor mij ook opluchting inhouden, voor mezelf dan toch.

Heb je er al met een arts over gesproken?

Liefs en sterkte

26
Longkanker / Re:Geen therapie
« Gepost op: oktober 01, 2012, 22:28:58 pm  »
Dat was Elisabeth Kübler-Ross. Zij heeft vele stervende mensen (en ook kinderen) begeleid. Prachtige boeken geschreven ook. Ik heb er enorm veel aan gehad toen ik mijn kinderen verloor. Het heeft me geholpen om mijzelf te begrijpen en te aanvaarden in een rollercoaster van emoties.

Eigenlijk zijn die vijf stadia ook wat we ervaren in een rouwproces.

Er zit veel waarheid in, maar die dingen komen niet chronologisch, zoals ze toen in die tijd nogal rigide werden voorgesteld. Je wordt vaak van de ene fase in de andere geslingerd.
Belangrijk is dat je erkent wat je voelt. Alles wat je voelt is normaal, van de grootste vreugde tot de diepste wanhoop. Ik hoop dat je dit kunt delen met mensen die je vertrouwt. 

Veel liefs en een dikke knuffel.


27
Borstkanker / Re:en toch ben ik weer niet op mijn gemak ;-((
« Gepost op: oktober 01, 2012, 20:36:52 pm  »
Hallo Thalia,

Ik zit eigenlijk met precies hetzelfde verhaal.
Twee jaar geleden werd bij mij een bulging vastgesteld in mijn onderrug (dat is het beginstadium van een hernia). Toen was dat draaglijk, en met wat kine en alternatieve therapieën was dit onder controle.

In juni ben ik geopereerd, en daar ben ik goed en snel van gerecupereerd.
Maar twee weken na mijn operatie werd ik 's nachts plots wakker van de pijn in mijn rug. Ik kon niet meer opstaan. En sindsdien sukkel ik heel erg met mijn rug. Ik kan niet langer dan een kwartier meer zitten en autorijden wordt ook steeds moeilijker. Ik neem twee verschillende pijnstillers, warmtecompressen, enz...
Morgen moet ik een MRI scan laten doen. Mijn kinesist heeft gezegd dat het wellicht geen uitzaaiing is, omdat de pijn dan op 1 plek zit en zeer hevig kan zijn. Van mij 'wandelt' de pijn. Soms mijn onderrug, soms in mijn staartbeen, soms mijn bil, soms mijn been, soms halfweg mijn been, en de laatste week word ik elke nacht wakker en moet ik een pijnstiller nemen.

Ik ben ook bang. Maar ik probeer niet op de zaken vooruit te lopen. Eerst maar de uitslag van de scan afwachten.

Sterkte!

28
Borstkanker / Re:Mijn moeder
« Gepost op: september 28, 2012, 18:13:02 pm  »
Wat we vreesden is werkelijkheid geworden: ze moet weer aan de chemo. Minder agressief dan vorige keer, maar wel zes maanden lang. Daar ziet ze enorm tegenop. En wij ook... ze heeft zich al zo moeten weren de vorige keer...


29
Borstkanker / Re:Mijn moeder
« Gepost op: september 26, 2012, 07:48:10 am  »
Mijn moeder heeft de eerste dagen enorm afgezien. Maar nu gaat het de goede kant op. Gisteren voor het eerst een boterham na anderhalve week water, bouillon en pudding. Het maakt een ander mens van haar!

Voor nieuws over nabehandeling blijft het wachten tot eind deze week.

Zelf heb ik steeds meer last van mijn rug, de pijn wordt steeds erger en erger, maar zit telkens op andere plekken, gaande van halverwege mijn rug tot halverwege mijn been, soms met uitstralingen tot in mijn  voet.
Ik weet dat ik een bulging heb, en vermoedelijk komt het daar vandaan. Maar zo erg heb ik het nog nooit gehad, want het gewricht, de spieren en al wat daarbij hoort is allemaal ontstoken.
Ik krijg alternatieve behandelingen, maar tot mijn spijt is er dit keer niets dat helpt, en zo is het al van kort na mijn operatie. (juni)
Af en toe steekt het angstmonster op: toch geen uitzaaiingen?

Misschien toch maar weer eens een bloedafname? Want het is intussen toch al 3 maanden geleden, en de volgende controle is pas in december...


30
Borstkanker / Re:Mijn moeder
« Gepost op: september 20, 2012, 08:04:15 am  »
Tot zo ver alles goed. Ze heeft een goede nacht gehad op de IC en zal waarschijnlijk al deze middag naar haar kamer verhuizen.
Doordat er geen stoma is, zal het wel langer duren voor ze weer normaal kan eten, maar ik vermoed dat ze er dat wel voor over heeft.

Nog goed nieuws is, dat er verder in de darm niets gevonden werd. (daarvoor hadden ze dinsdag nog een 3D echo genomen omdat de camera niet verder ging door de tumor).

Hopelijk gaat het zo verder...

Liefs

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 11