Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Eowyn

Pagina's: 1 ... 8 9 [10] 11
136
Borstkanker / Re:Ontgoocheling
« Gepost op: december 18, 2011, 11:05:03 am  »
Als een arts je niet ligt: zeker niet terug gaan. Er hangt zoveel van af. Je moet nog zo lang met die man of vrouw verder en het gaat over zulke delicate dingen!

Ik hoop echt dat je iemand kunt vinden die wel respect heeft voor jou!

Liefs

137
Borstkanker / pijnlijke reactie
« Gepost op: december 14, 2011, 08:40:41 am  »
Ik ben in ziekteverlof, maar was toch al van plan om te gaan studeren, nog voor ik deze zomer kanker kreeg.

Ik ben na lang aarzelen toch aan die studie begonnen. (lager onderwijs), omdat ik op mijn vorige werk echt veel te veel stress had, en ik daar al jaren probeer weg te geraken zonder dat het lukt. Nu hangen daar stages aan vast, normaal gezien vanaf februari.

In het onderwijs is dat allemaal nogal rot geregeld, ik ben intussen al bij vier instanties gaan aankloppen om te weten hoe ik dat moet regelen met die stages, of ik daar toestemming voor moet krijgen en zo. Al van eind september houdt dit me bezig, en er is nog altijd geen antwoord.

Gisteren kreeg ik een mail van iemand aan wie ik een eenvoudige vraag gesteld had, dat ze niet kon begrijpen dat ik zo van het systeem aan het profiteren was. Dat als je kunt studeren, je even goed kunt werken, en dat ik nooit van iemand toestemming ga krijgen om stage te doen. Dat dit misbruik is, zo staat het er letterlijk.

Heel pijnlijk en kwetsend. Die vrouw heeft geen idee waar het over gaat, en ik vroeg haar enkel maar om informatie, niet om een oordeel. Een oordeel dat zij trouwens niet mag vellen vanuit haar bevoegdheid.


Er is een groot verschil tussen thuis via afstandonderwijs studeren, met respect voor je grenzen, en de stages die je helemaal zelf kan invullen dus heel sterk kan spreiden zodat het haalbaar blijft, en een job waarin je je al jaren niet goed voelt, waarvoor je een aantal keer in de week een verplaatsing van 2x75km moet doen, en waarvoor je altijd 's avonds laat moet werken. Vreselijk dat mensen dat bestempelen als misbruik...

138
Borstkanker / Re:morgen
« Gepost op: december 06, 2011, 11:52:37 am  »
Zal ik zeker doen. Ik ben op dat moment in de revalidatie... later op de dat zal ik een kaarje voor haar branden.

Ik zal haar heel veel licht en liefde sturen vanuit het diepst van mijn hart, ook al kende ik haar nog maar pas...


139
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:Eerst mijn moeder, nu ik
« Gepost op: december 04, 2011, 08:52:27 am  »
Boos op mijn moeder ben ik allang niet meer. Ik weet hoe het komt, hoe zij opgegroeid is, hoe zij geleefd heeft. En ik weet al jaren dat dit niet meer zal veranderen.
Zij heeft haar best gedaan vanuit het waarden- en gedragspatroon dat zij van thuis uit meegekregen heeft. Ik neem haar dat niet kwalijk omdat ik het begrijp.
De boosheid, daar ben ik jaren geleden doorgeworsteld en daarna heb ik het los kunnen laten. Afstand houden is de enige haalbare weg.

Dat neemt niet weg dat ik het mis: een moeder om mee te praten in deze situatie...


140
Borstkanker / Re:Ben het nu echt beu!
« Gepost op: december 02, 2011, 12:32:53 pm  »
Het is helemaal ok om het af en toe eens heel grondig beu te zijn en om dat ook zo te verwoorden! Ik denk dat we dat gevoel allemaal wel kennen...

Veel sterkte

141
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:opvoeden tijdens en na kanker
« Gepost op: november 30, 2011, 14:23:17 pm  »
Jazeker, ook echtgenoten kunnen serieus puberen...  :-\

142
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:opvoeden tijdens en na kanker
« Gepost op: november 29, 2011, 20:17:28 pm  »
Goh... ik word zelf mottig van zo'n verhaal. Hoop dat de zoon zich nog een beetje koest houdt met zulke dingen. Hij is op dat vlak nog vrij kinderlijk, graag onder moeders vleugels, maar dat kan rap veranderen hé, in zo'n eerste middelbaar.
Ja, ze leven in een ander universum. Maar eigenlijk is dat maar goed ook. Ik zou ook niet willen dat ze zich rot voelen omdat ik me rot voel. Ze hebben ook wel recht op hun jonge leven. Maar voor de mama blijft het een (veel te) zware opgave.

Ook van mij een knuffel voor de schrik.

143
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:Eerst mijn moeder, nu ik
« Gepost op: november 29, 2011, 09:18:11 am  »
Daar wringt nu juist het schoentje. Gezellig en genieten staan niet in haar woordenboek.
Wij zijn zo verschillend, zij en ik. Zij is nuchter, rationeel en steekt al haar energie in werken, werken, werken.
Ik ben gevoelig, wil praten, delen, verbinden. Maar met haar kan dat niet, dat heb ik jaren geleden al geleerd, en het is tijdens haar ziekte, en daarna tijdens mijn ziekte nog maar eens bevestigd.

Mijn moeder is voor mij onbereikbaar, een rots met een hoge muur eromheen en veel extra prikkeldraad.
We staan beiden alleen met de ziekte en vinden elkaar daar niet in.

144
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:opvoeden tijdens en na kanker
« Gepost op: november 29, 2011, 09:15:13 am  »
Hier nog eentje met een zoon van 12 die liever aan zijn computer hangt (letterlijk) dan studeert.
Inderdaad, opvoeden kost heel veel energie, en die heb ik vaak ook niet. Al mijn energie gaat naar overleven, overeind blijven, verwerken wat er gebeurd is. Ik kan hier thuis niet over de kanker praten. Niet met mijn man, niet met mijn kinderen, niet met mijn ouders. Ik sta op dat vlak er echt alleen voor. Mijn partner is ook helemaal overbelast. Kan het niet plaatsen dat ik kanker kreeg, is in maart nog geopereerd aan zijn hart, en is bovendien op de dag dat ik de tumor ontdekt heb ontslagen. Hij doet zijn opzegtermijn, studeert volop, doet stage en zoekt ander werk. Hij is net als ik zwaar oververmoeid geraakt door die hele toestand.

Wij zijn dus allebei overbelast, en soms denk ik: kunnen we de kids niet een paar maanden elders onderbrengen, zodat wij ruimte krijgen om te verwerken? Maar dat kan uiteraard niet. Je moet doorgaan.
Ik heb er ook nog eentje van 3,5 rondlopen en die heeft nog zoooooooooooooooooooooooooooveel aandacht nodig! Echt uitputtend.  :( :( :(


145
Borstkanker / Re:donderdag op controle: bang!
« Gepost op: november 29, 2011, 09:08:28 am  »
Ik had gedacht en gehoopt dat ik me beter zou voelen door die positieve berichten. Maar niet dus...

Dat zal wel een stuk aan de omstandigheden liggen ook. Mijn moeder moet in de nasleep van haar behandelingen opnieuw geopereerd worden. Ze heeft een tijdelijke stoma gehad tijdens haar behandeling en daardoor is haar buikvlies gescheurd. Daarom moet ze in januari alweer onder het mes.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft mijn schoonzus mijn broer verlaten. Ze is met hun dochtertje (mijn metekindje) terug naar haar moeder. Het wordt al zijn tweede scheiding.

Bovendien heb ik al een week of twee weer last van mijn hernia, iets waar ik al een paar maanden van af was, maar dat nu helemaal terug is.

Sorry voor het gezeur, ik moet mijn frustratie ergens kwijt... Ik zie morgen de psychologe. Hopelijk kan zij een lichtje doen schijnen...146
Borstkanker / Re:ik strompel een beetje
« Gepost op: november 27, 2011, 21:11:38 pm  »
Geef je lichaam maar de tijd om weer te wennen, en verwen het maar een beetje extra. Al die behandelingen zijn toch zware aanslagen...

Ik zie het nu bij mijn moeder ook weer. Zij heeft vorig jaar kanker gehad, met alle voor- en nabehandelingen die je maar kunt bedenken, en nu mag er geen vallingske voorbijwaaien of ze heeft het zwaar te pakken. Geen enkele weerstand meer...

Wat goed trouwens dat je in beweging blijft!

147
Borstkanker / Re:weer n bergske...
« Gepost op: november 24, 2011, 10:55:15 am  »
Ik ken jouw verdriet ook, vanuit andere situaties dan.
En dat gevoel dat je zou willen uitschreeuwen tegen de wereld van 'stop nu toch een keer met doordraaien!!!' ken ik ook maar al te goed.
En de moeheid, die ken ik ook.
Ik ben ook 40. Mijn  moeder heeft vorig jaar kanker gekregen (het gaat op dit moment wel vrij goed met haar), en ikzelf deze zomer. Een nicht van me is eraan gestorven toen ze 39 was. Het is zo'n kl*** ziekte.

Kortom ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt en dat je de wereld stil zou willen zetten, dat geloof ik maar al te graag. Misschien kan het af en toe voor jezelf, heel even, die wereld stilzetten door wat tijd te nemen voor jezelf. Even alleen maar aandacht voor jou. Of samen met iemand die naar jouw verhaal wil luisteren, telkens opnieuw...

Ik wens je heel veel kracht.

148
Borstkanker / Re:uitzaaiingen longen en botten
« Gepost op: november 24, 2011, 10:49:26 am  »
Wat vreselijk!

Wat kan ik zeggen...
kan niet meer doen dan je heel veel sterkte wensen en hopen dat er toch nog iets van positief nieuws te rapen valt.

149
Borstkanker / Re:twijfel over 2de opinie
« Gepost op: november 24, 2011, 07:34:32 am  »
Datzelfde geldt eigenlijk ook voor het ziekenhuis waar je heen gaat.
Ik heb twee grote ziekenhuizen in een straal van 3 km rond mijn huis, waarvan één zeer gerenommeerd. Maar als je in dat gerenommeerde ziekenhuis ligt, dan ben je een nummertje, geen mens.

Ik heb gekozen voor een ziekenhuis 12km verderop, omdat dit een kleiner ziekenhuisje is. Werkt samen met het grote ziekenhuis hier in de buurt, dus qua expertise even goed, maar de aanpak is heel anders. Familiaal, sfeervol. Als ik daar in de gang kom waar zowel mijn moeder (vorig jaar) en ikzelf (deze zomer) hebben gelegen, dan word ik aangesproken met mijn naam, de meeste verpleegkundigen kennen me nog!

Voor mij persoonlijk is dat heel belangrijk.

150
Borstkanker / Re:twijfel over 2de opinie
« Gepost op: november 23, 2011, 19:49:05 pm  »
Een tweede opinie kan nooit kwaad.
Als het niet 'klikt', dan zou ik dat zeker doen. Een arts is iemand in wie je vertrouwen moet hebben, dat is heel belangrijk voor het helingsproces. Weet dat je met de arts die je behandelt misschien nog jarenlang door moet gaan.

Bespreek het met jouw dochter. Heeft zij ook dat gevoel? Of ben jij het alleen en voelt zij zich wel goed? Zij is degene die uiteindelijk zal moeten beslissen, want het is haar leven, haar lichaam.

Liefs en veel sterkte

Pagina's: 1 ... 8 9 [10] 11