Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Eowyn

Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10 11
121
Borstkanker / Re:volgende week controle
« Gepost op: februari 24, 2012, 20:35:26 pm  »
Hoera voor Kleintje!!

Ik ben opgelucht voor je. Kan alleen maar hopen dat ik volgende week hetzelfde nieuws kan brengen!

122
Borstkanker / Re:volgende week controle
« Gepost op: februari 23, 2012, 20:40:44 pm  »
Ik duim voor je, Kleintje, dat je maar het allerbeste nieuws mag krijgen dat er te krijgen valt!

Een aantal dingen lopen in mijn leven zeer goed. En dat maakt me eigenlijk nog veel angstiger dan de vorige keer.
Misschien wat uitleg:
we hebben al veel tegenslagen gekend in ons leven. En de vreselijkste dingen gebeurden telkens weer, toen we er na een moeilijke periode weer bovenop aan het komen waren.
Tot 2000 ging het leven zijn gewone gangetje, we hadden allebei een goede job, een pracht van een kind, een huisje dat van ons was, en op kruissnelheid voor wat een aangenaam leven moest worden.

Toen werd ik ernstig ziek. 3 jaar lang kon ik niet normaal functioneren. In 2003 keerden de zaken, werd ik zwanger en ons geluk kon niet op. Maar na drie dagen moesten we ons langverhoopte dochtertje weer laten gaan.
In 2005, toen we ons stilaan door het grootste verdriet heen gesparteld hadden en opnieuw wat moed hadden geput uit een nieuwe zwangerschap en nog andere nieuwe toekomstperspectieven, sloeg het noodlot weer toe: ook ons zoontje stierf na amper een paar uurtjes in mijn armen.
Dat tweede verlies kwamen we moeilijk te boven, maar beetje bij beetje begonnen we weer hoop te krijgen. De adoptie van ons jongste dochtertje bracht weer hoop en vrolijkheid, en een tijdlang hadden we het gevoel dat het ergste voorbij was.

In 2010 kreeg mijn man te horen dat hij een zware hartoperatie moest ondergaan. In datzelfde jaar kreeg mijn moeder kanker.
In maart vorig jaar kreeg mijn man dus die operatie. We haalden moed uit de goede vooruitgang die hij maakte al was het loodzwaar.
In mei besliste ik dan eindelijk de job waar ik me al jaren niet goed meer in voelde, maar waar ik door allerhande omstandigheden niet uit geraakte, los te laten en iets nieuws te gaan studeren. Dat feit bevrijdde me van heel veel stress en problemen. We hadden opnieuw het gevoel van 'the only way is up'. Een dikke maand later viel voor mij het verdict: kanker.

Het patroon herhaalt zich telkens weer: we slaan ons, soms met de moed der wanhoop, doorheen vreselijke tegenslagen, en komen er weer bovenop. En als het dan weer goed gaat, dan komt de volgende klop.

Nu is het ook weer zo. Anders dan bij de eerste controle, toen ik financieel, relationeel en psychisch in de knoop zat, gaat het nu relatief goed met me. Ondanks de kanker heb ik de geplande studies toch aangevat en dat gaat beter dan ik verwacht had. Af en toe voel ik me zelfs goed, iets wat de afgelopen maanden een zeldzaamheid was geworden.
En volgende week dus die controle. Kan het anders dan dat ik nog veel angstiger ben dan vorige keer?
Nochtans besef ik heel goed dat dit patroon niet doorgezet hoeft te worden, dat het net zo goed wél goed kan gaan. Maar de angst is zo sterk, en zo enorm gerelateerd aan al die andere tegenslagen.  

Ik ben in de loop van die jaren zo vreselijk moe geworden... Ik heb in 10 jaar meer moeten verwerken dan vele mensen in een heel leven. Maar ik ga door, uit liefde voor mijn man en kinderen, en voor het leven.

123
Borstkanker / Re:oncologische revalidatie
« Gepost op: februari 21, 2012, 07:44:22 am  »
Wat fijn om dit te lezen Wannes! Het geeft me ook weer wat energie.  :D

124
Borstkanker / volgende week controle
« Gepost op: februari 21, 2012, 07:43:04 am  »
Binnenkort moet ik weer op controle. Al twee weken groeit de angst, telkens een beetje meer.
Op dit moment is het zo erg, dat ik niet meer in de mogelijkheid ben, het positieve scenario (= kankervrij) te laten overheersen. Soms kan ik zelfs niet meer uitgaan van een mogelijk gunstig scenarie. Zo groot is de angst.
Nachtmerries, paniekaanvallen, slaapproblemen, lange tenen,... het is er allemaal en moeilijk te negeren of los te laten.

Ik ben intussen stages aan het doen (ik studeer lager onderwijs) en alhoewel ik het heel leuk vind, voel ik dat het te zwaar is. Momenteel ben ik zo goed als voltijds met mijn studies bezig, en ik merk dat ik dat niet aan kan. Dat weet ik trouwens al jaren, ik werkte om die reden ook al jaren niet meer voltijds.
Maar die stages moeten afgewerkt worden, daar is geen ontkomen aan. Het is de enige manier om later het werk te kunnen doen dat ik wil doen. Dus moet ik dit er bij nemen. Maar de stress is enorm, en ik ben er rotsvast van overtuigd dat stress een grote rol speelt in het ontstaan van kanker. Maar die gedachte geeft dan ook weer grote stress. Ik zit in een vicieuse cirkel van stress en angst, maar ik geraak er niet uit, wat ik ook doe, en hoe graag ik ook lesvoorbereidingen maak en voor de klas sta.

Ik moet er niet aan denken dat er volgende week weer kanker vastgesteld wordt, en dat ik dit alles weer moet aan de kant leggen. Anderzijds, hoe gek het ook klinkt, ik zou dan wel weer een periode rust krijgen... rust waar ik naar snak! Maar dat is het me in geen geval waard!

Sorry voor het gezeur, ik heb weinig plekken waar ik terecht kan met deze angsten. Mensen willen zo'n dingen eigenlijk liever niet horen...

125
Borstkanker / Re:blokkeren nek/rug
« Gepost op: februari 11, 2012, 08:29:36 am  »
Ik neem geen nolvadex maar heb ook meer last van spanningen en pijn in mijn bovenrug. Volgens mij is dat gewoon van stress, angst, spanning in het algemeen, en minder van de mastectomie en de medicatie.
Ik heb vroeger in andere spanningsperiodes hetzelfde meegemaakt...

126
Borstkanker / Re:Hoe lang ziekteverlof?
« Gepost op: februari 04, 2012, 12:26:05 pm  »
Intussen is het achter de rug, en het is eigenlijk wel goed uitgedraaid.
Omdat er nog andere factoren meespelen dan enkel de kanker, hebben ze eigenlijk echt niet moeilijk gedaan.
Mijn ziekteverlof mag zonder probleem verlengd worden tot eind augustus (einde van mijn geplande revalidatieprogramma).
Dat is al een pak van mijn hart. Nu maar hopen dat ik tegen september een nieuwe job vind!


127
Borstkanker / Re:oncologische revalidatie
« Gepost op: januari 18, 2012, 17:28:49 pm  »
Ik heb in juli een volledige borstamputatie gehad.

Ik ben in contact gekomen met de Koninklijke villa in Oostende en ben daar oncologische revalidatie gaan volgen. Ik doe het nog steeds 1 keer per week, en ik ben bijzonder tevreden. Je wordt zeer goed opgevolgd op meerdere terreinen, de therapeuten zijn superlieve mensen. Ik ben fysiek vrij snel vooruit gegaan. Mentaal was een ander verhaal, maar ik heb ook op dat vlak zeer goede tips gekregen. Ook het contact met lotgenoten ondersteunt mij, ook al zijn ze gemiddeld meer dan 20 jaar ouder dan ik. Ik haal er moed en kracht uit.

Mijn moeder heeft ook revalidatie gevolgd in het ziekenhuis, en zij was daar ook heel tevreden over. Maar zij moest ermee ophouden vanwege een fysiek probleem. Ze vond het heel jammer.


128
Borstkanker / Re:Hoe lang ziekteverlof?
« Gepost op: januari 16, 2012, 11:27:21 am  »
Heel erg bedankt Leontin! Dit stelt me enigzins gerust.
Ik heb echt een hekel aan al die administratieve rompslomp. Ik begrijp wel dat dit nodig is om misbruiken tegen te gaan, maar ik wil nu vooral gerust gelaten worden om te kunnen herstellen. Dit alles maakt me nodeloos extra angstig...

Liefs,
Eowyn

129
Borstkanker / Re:Hoe lang ziekteverlof?
« Gepost op: januari 15, 2012, 11:48:39 am  »
Ik hoop dat dit niet zomaar kan! Ze hebben het op mijn dertigste ook al geprobeerd, toen ik opgenomen was in de psychiatrie wegens een zware depressie, die ruim twee jaar geduurd heeft. Maar ik geef ontzettend graag les, en ik heb met mijn leerlingen altijd schitterende resultaten behaal.
Het is gewoon een mentaliteit in die school. Ik probeer al zeven jaar aan ander werk te geraken, in een andere stad, dichter bij huis ook. Maar dat lukt niet, ik word tegengehouden omdat ik nu eenmaal een goede leerkracht ben. Er wordt boven mijn hoofd aan de touwtjes getrokken. Het gaat allemaal om macht.

Ik heb al 12 jaar de ene zware tegenslag na de andere. Ik ben psychisch op en probeer uit alle macht om niet terug in de psychiatrie terecht te komen, wat me voorlopig wel lukt. Maar les geven zou onder de gegeven omstandigheden niet verantwoord zijn. Ik heb te veel dagen dat ik nauwelijks tot iets kom. Maar ze zijn het beu dat ik steeds weer ziekteverlof moet opnemen. Dat het dit keer om kanker gaat, lijkt hen niet te motiveren om op een menselijke manier met mij om te gaan.

Een goed gesprek zou wonderen gedaan hebben. Maar zij verkiezen om het zo te doen.

Bedankt voor alle info.

130
Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen / Hoe lang ziekteverlof?
« Gepost op: januari 12, 2012, 10:32:06 am  »
Hallo,

Ik ben in juli geopereerd aan borstkanker (volledige amputatie). Er is geen chemo of bestraling geweest, maar ik volg wel nog revalidatie, en word begeleid door een psycholoog en een psychiater. Ik ben er psychisch helemaal onderdoor gegaan.
Nu wil mijn schoolbestuur mij naar de pensioencommissie sturen. Stel je voor, op mijn veertigste op pensioen, ik moet er niet aan denken.

Terug aan het werk zie ik nog niet haalbaar. Nu gaat het wat beter met me maar ik heb nog veel slechte dagen, waarop het niet verantwoord zou zijn om voor de klas te gaan staan.

Hoe ging dat bij jullie? Hoe denken jullie over deze situatie?

Groetjes,
Eowyn

131
Borstkanker / Hoe lang ziekteverlof?
« Gepost op: januari 12, 2012, 10:28:03 am  »
Lieve dames,

Mag ik eens vragen hoe lang jullie werkonbekwaam zijn geweest door de kanker?
Zijn er mensen onder jullie die geen chemo of bestralingen hebben gekregen? En hoe lang zijn jullie dan op ziekteverlof gebleven?

Ik ben in juli geopereerd, en nu wil mijn schoolbestuur mij naar de pensioencommissie sturen. Stel je voor, op mijn veertigste op pensioen. Ik vind het klinkklare onzin. Daarom dat ik dit even navraag.

Groetjes,
Eowyn

132
Borstkanker / Re:lieve straffe madammen
« Gepost op: januari 01, 2012, 09:26:25 am  »
Ik zou daar graag nog een grote dosis optimisme aan toe willen voegen, maar met die bedenking dat eens goed huilen of schreeuwen ook geen kwaad kan.

Liefs

133
Borstkanker / Re:Antikanker
« Gepost op: december 28, 2011, 20:24:15 pm  »
Ja een fantastisch boek van een fantastisch mens. Ik heb er ook zeer veel uitgehaald en pas dagelijks tips toe.


134
Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen / Re:schuldsaldoverzekering
« Gepost op: december 18, 2011, 11:11:44 am  »
Wat een schande!!!

Toen wij een huis kochten hadden we iets dergelijks. Mijn man heeft een aangeboren hartafwijking, en daardoor moest hij drie keer meer betalen voor de schuldsaldoverzekering als ik. Een hospitalisatieverzekering heeft hij nooit kunnen krijgen. Nu is het probleem opgelost door een hartoperatie, maar we hebben alles zelf moeten betalen. En nog steeds wil niemand hem verzekeren of het zou om een astronomisch hoog bedrag gaan.

Of hoe je gestraft wordt om ziek te zijn... ik vind het verschrikkelijk!


135
Borstkanker / Re:angst voor het nieuwe jaar
« Gepost op: december 18, 2011, 11:08:44 am  »
Lieve Sabine,

Ik heb ook mindfulness gedaan, en dat boek gelezen (dat van Eckhart Tolle toch hé), en nog een massa andere boeken. En meditatie, en joga, en therapeutische dans. En psychotherapie.
Dat was allemaal voor de kanker, omdat ik eerder ook al veel meegemaakt heb. Toen hebben al die dingen me enorm geholpen. Maar nu kan ik er niet naar terug grijpen, het lukt gewoonweg niet.
Misschien is het nog te vroeg. Ik kan het allemaal nog niet accepteren... Hier is voor mij tijd nodig, denk ik. En heel veel begrip van mijn omgeving...

Maar op zich zijn het wel fantastische dingen natuurlijk. Ik hoop op een dag er weer even veel aan te hebben als vroeger.

Liefs


Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10 11