Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - hideconi

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Re:ikke
« Gepost op: november 13, 2008, 10:08:56 am  »
dag Sanne,

begrijpelijk dat je bang bent voor de eerste chemo, je hebt geen idee wat je te wachten staat en iedereen reageert toch anders op de chemo. ik moet zeggen dat de verpleegsters in de dagkliniek waar ik behandeld werd al het mogelijke deden om mij op m'n gemak te stellen.
mijn vriend heeft me bij dit alles altijd enorm gesteund, als ik weer eens een huilbui kreeg liet hij me gewoon uithuilen, hij probeerde zoveel mogelijk bij me te zijn en mee te gaan naar het ziekenhuis.
misschien reageert je partner wel zo uit onmacht, hij zit zelf ook wel met een heleboel vragen, misschien durft hij zijn gevoelens niet echt te uiten.

ik wens je in elk geval veel sterkte maandag.

groetjes

Hilde

hil

2
Borstkanker / Re:mijn mama is niet meer
« Gepost op: oktober 10, 2008, 11:15:18 am  »
Lieve Yvette,

Mijn Innige deelneming bij dit zware verlies.

ik wens je heel veel sterkte.

"Elk afscheid is de geboorte van een nieuwe herinnering"

Hilde

3
Borstkanker / Re:Pink Ribbon is er!!!
« Gepost op: september 25, 2008, 21:20:07 pm  »
lieve lotgenoten,

heb in deze avond in het station de Pink Ribbon gekocht en tijdens de treinrit van Brussel naar Gent de hele tijd geboeid zitten lezen. wat me opvalt is dat hoezeer we deze kanker zouden willen uit ons leven bannen, het gaat niet, de ziekte heeft zo'n impact en zelfs daarna, zoals in mijn geval, een jaar na de behandelingen, alles gaat goed, ikvoel me goed, maar toch ben ik nog steeds sneller moe, de angst als ik iets voel, ik heb de laatste tijd nogal wat last van m'n maag en dan begint het piekeren oei, het gaat toch niets ernstig zijn...
en natuurlijk wi lik mijn man en kinderen hier niet mee belasten, ze zijn ontzettend lief en ze staan altijd voor me klaar maar ze willen dat hoofdstuk graag afsluiten, het is verleden tijd en dat zou ik ook wel willen maar mijn lichaam confronteert me d'r vaak mee dat ik dat hoofdstuk niet zomaar kan afsluiten.
ik wens iedereen heel veel moed en sterkte en een schouder om op uit te huilen als je d'r behoefte aan hebt.

groetjes

Hilde

4
Borstkanker / Re:Concentratiestoornissen en werk
« Gepost op: september 18, 2008, 12:13:32 pm  »
dag Elza,

de concentratieproblemen zijn inderdaad een gevolg van de chemo, mijn oncoloog had mij daarvoor zelfs gewaarschuwd toen ik hem zei dat ik terug wou gaan werken.
ondertussen is alles al meer dan 2 jaar achter de rug en wees gerust, de concentratieproblemen zijn niet blijvend, net als de vermoeidheid enzo, het vergt allen wat tijd.
groetjes

Hilde

5
Borstkanker / Re:port à cath
« Gepost op: april 10, 2008, 14:40:40 pm  »
lieve lotgenoten;

ik heb in december 2005 een borstbesparende operatie ondergaan, daarna chemo en bestralingen en daarna herceptine. op 13 augustus 2007 kreeg ik de laatste herceptine, ik keek ernaar uit dat alle behandelingen afgelopen waren, van de herceptine had ik wel geen last maar het is toch elke keer weer naar de dagkliniek, ik was blij dat het allemaal achter de rug zou zijn, het was diezelfde dag de huwlijksverjaardag van mijn ouders dus zijn we met mijn ouders, mijn vriend en ik lekker gaan eten om te vieren, ik dacht nu kan ik die kanker periode afsluiten maar het gekke was dat ik na een maand begon te piekeren, want zolang ik in behandeling was voor die herceptine  werd mijn bloed omm de 3 weken gecontroleerd, ik zag de oncoloog om de drie weken, eigenlijk was dat wel een hele geruststelling en nu, om de zes maanden op controle, het was met gemengde gevoelens dat ik naar mijn eerste controle ging, bang maar terzelfdertijd blij dat ze me nog eens grondig zouden onderzoeken. alls was ok, ik kon er weer voor een tijdje tegenaan, volgende week moet ik terug op controle, weer die gemengde gevoelens, toch slaag ik er vrij goed in om de draad weer op te nemen, ik heb het ongeluk gehad van met kanker geconfronteerd te worden, het is zwaar geweest maar ik ben erdoor gekomen en nu word ik zeer goed opgevolgd. ik wil maar zeggen, probeer het zoveel mogelijk van je af te zetten, de twijfel en de schrik zullen nooit verdwijen maar  laat ze niet je leven beheersen!

groetjes

Hilde
   

6
Borstkanker / Re:herceptine
« Gepost op: november 16, 2007, 10:17:22 am  »
Hey Annabel,

Ik heb mijn laatste Herceptinebehandeling gehad op 13 augustus en inderdaad er zijn geen bijwerkingen, zelfs de eerste keer heb ik er niets van gevoeld, ik moest de eerste keer wel de hele dag in het ziekenhuis blijven , in observatie, maar ik heb er echt geen last van gehad.
aan het begin van de behandeling had ik ook zo iets van amai, een jaar lang om de drie weken naar de dagkliniek, ik zag er verschrikkelijk tegen op vooral omdat ik de dagkliniek associeerde met chemo en alle ellende die dat meebrengt, maar nadien waren die afkeer en die schrik verdwenen en eigenlijk is het dan gewoon vervelend dat je om de drie weken daar moet gaan zittten, bloed prikken, wachten op de uitslag..
maar weet je wat ik nu ervaar, eigenlijk mis ik die controle een beetje, om de drie weken wordt je bloed onderzocht, je wordt gevolgd en op het moment zelf stond ik daar niet bij stil maar na enkele maanden merkte ik dat ik dat begon te missen, dat ik begon te piekeren, nu heb ik eind deze maand mijn grote controles, mamo, echo van de lever, botscan, het is met gemengde gevoelens, de schrik zit er in maar ik voel me goed dus positief denken.
Hou de moed erin!

groetjes

Hilde

7
Borstkanker / Re:Hulp
« Gepost op: april 05, 2007, 10:59:00 am  »
Dag Carine,

ik vind het echt wel sneu voor jou dat je je zo in de steek gelaten voelt door alles en iedereen, maar het moet dan toch zijn dat de opvang en begeleiding enorm verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis.
ik ben behandeld geworden in AZ Sint Lucas in Gent en ik moet zeggen chapeau voor het hele team dat daar klaar staat voor de patienten, niets is hen te veel.
ook bij mijn huisarts kan ik steeds terecht.
misschien moet je eens binnenlopen in één van de inloophuizen van het VLK als je nood hebt aan een babbel, je hart ens wil luchten of een antwoord op de vele vragen waar je mee zit.
ik wens je heel veel sterkte!

groetjes

Hilde

8
Borstkanker / Re:2de chemo
« Gepost op: februari 22, 2007, 11:55:14 am  »
Dag Nan,

Ik heb de chemo al efkens achter de rug, vorig jaar 19 april was mijn laatste, die datum zit in mijn hoofd  gegrifd,
maar ik weet nog goed dat ik het emotioneel ook zo lastig had bij mijn tweede chemo, voor de volgende had ik dan zoiets van oef ik zit al aan de helft en dan over de helft enz...
Ik wens je heel veel sterkte.

groetjes

Hilde


Pagina's: [1]