Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - LAPERLA

Pagina's: [1] 2
1
Borstkanker / Re:Buikvet door de hormonen
« Gepost op: maart 10, 2013, 15:03:17 pm  »
Ik wil er nog bij zeggen, dat ik contact had met de onco-diëtiste die mij vertelde dat mijn eetpatroon vrij goed was, ik eet veel fruit en groenten, ik eet geen chocola, ik ben er allergisch aan, geen eieren, wel af en toe een koekje, maar niet meer dan ervoor. Zij zei ook dat ik mee geen illusies moest maken, vermageren nu is bijna uitgesloten, vooral omdat ik nog andere medicatie neem ook.

Dus het is frustrerend, ik wil wel naar de WW, in de hoop dat dit een beetje helpt, ik ben wel bereid om turnoefeningen te volgen maar helpt dit effectief. Gisteren vertelde de gyneco dat dit voor de meeste vrouwen zo is dat ze verdikken door de Nolvadex; maar stopt het daar ?

2
Borstkanker / Buikvet door de hormonen
« Gepost op: maart 05, 2013, 12:58:46 pm  »
Sinds ik Nolvadex neem (vanaf juli 2011) krijg ik een serieuze vetlaag op mijn buik, in zo'n mate dat het mij met momenten stoort als ik zit. Telkens ik bij de dokter kom, krijg ik als antwoord op mijn gewichtstoename, niet aantrekken, zal wel in orde komen. Maar zo kan het niet verder. Ik wil gerust die Nolvadex nemen, en ik ben me ervan bewust dat dit gewichtstoename geeft, maar het moet ook nog te doen zijn.

Zijn er nog mensen die dit hebben en wat doen jullie? Hoe verminder ik die "spek"-laag?

laperla

3
Borstkanker / Re:Cysten door Nolvadex
« Gepost op: september 03, 2012, 19:33:34 pm  »
'k wou er nog bij zeggen Libra, ik ben uit je streek, dus we zouden ook es kunnen afspreken indien je dit wenst. Ik woon in Willebroek
groetjes

4
Borstkanker / Re:Cysten door Nolvadex
« Gepost op: september 03, 2012, 19:32:30 pm  »
Hallo Libra,

Ik heb ook mijn eierstokken moeten laten weghalen na cysten en gezwellen die er kwamen. Ook door de Nolvadex.
ik ben van borstkanker geopereerd juli 2011 en mijn eierstokken werden weggehaald eind april 2012. De baarmoeder was ik al kwijt.
Blijkbaar is dit een bekend probleem. Van de operatie kan ik niet veel vertellen, enkele kleine sneetjes en ge recupeert héél vlug, dat is echt geen probleem. Het is alleen die warmteopwellingen erna, amaai, dat is niet van de poes. Ik had ervoor er al enkele maar die zijn niks vergeleken met deze hier. Ik kan 's nachts hierdoor niet goed slapen, laat staan als het héél warm is. Dit is voor mij echt het enige zware nadeel, maar ja , we moeten erdoor hé.
Als je graag nog wat meer info hebt, ik ben er hoor, je laat maar iets horen. Groetjes
Laperla

5
Borstkanker / Re:leveraandoeningen bij inname nolvadex
« Gepost op: september 02, 2012, 20:04:17 pm  »
Voor wie het interesseert, bij mij waren de leverwaarden ook niet goed. Teveel leververvetting, en ik ben ondertussen bij de diëtiste geweest. Een onco-diëtiste, een héle toffe die mij héél veel tips gegeven heeft, en ik voel me eigenlijk ook veel beter. De diëtiste waar ik over spreek werkt in het ziekenhuis in Bornem, maar heeft ook een privé praktijk.
Vetten vermijden, niet teveel zware kazen, liefst light, geen dieetkoeken (werken teveel op de lever), niet teveel rauwe groenten (doet de lever extra werken) maar eerder gekookte, vlees grillen, opletten met verborgen suikers, veel (vette) vis eten enz... Ik ben er trouwens ook al bijna 3 kg door kwijt. Dus dames, er is hoop ! Men zegge het voort ;)

6
Borstkanker / Re:wanneer Nolvadex best innemen ??
« Gepost op: september 02, 2012, 19:59:21 pm  »
Ik heb verschillende pillen te nemen die eigenlijk niks met kanker te maken hebben. Die neem ik allemaal 's morgens, de Nolvadex neem ik dan 's middags.Ik denk niet dat er echt een belang is wanneer je het inneemt , je moet alleen kijken indien je andere medicatie neemt, dat die niet allemaal op mekaar inwerken, anders gaat je maag protesteren. Zo was het toch bij mij. Ik neem mijn medicatie in met eender wat, als het moet droog, heb daar geen problemen mee. Ik lees hier dat sommige melkproducten gebruiken, sojadranken zijn uit den boze, die nemen we best niet. Je moet zelf voelen waarmee jij je lekker voelt.Succes !
Laperla

7
Borstkanker / Re:leveraandoeningen bij inname nolvadex
« Gepost op: augustus 02, 2012, 16:11:51 pm  »
Witte Vlinder,  je zegt dat jij om de 2 maanden een reinigingskuur voor de lever deed tijdens je hormoonkuur. Kun je mij zeggen wat jij nam?
Ikzelf heb problemen met de lever, leververvetting maar in een mate dat ik gewoon moeite heb momenteel om te verteren. De maag doet daarbij ook nog es moeilijk.
Ik mag ook geen vetten eten, dus grill ik alles, (trouwens wie tips heeft van recepten hieromtrent, ze zijn welkom) ik heb voor maandag aanstaande een afspraak bij de diëtiste zodat er een schema kan opgesteld worden om aan de hand van al mijn medicatie (ik neem nog andere) zo weinig mogelijk mijn lever te belasten. Die Nolvadex is misschien wel goed voor het ene, maar geeft wel veel last, veel bijwerkingen, we moeten er leren mee leven.

Groetjes allemaal

8
Borstkanker / Re:leveraandoeningen bij inname nolvadex
« Gepost op: juli 12, 2012, 17:49:42 pm  »
Ik heb ook last van de lever door de Nolvadex. De waarden in het bloed zijn verstoord en alles wijst op leververvetting. Ik heb ondertussen het adres gekregen van een diëtiste die op basis van mijn medicatie (ik neem er nog andere) een dieet opstelt om de lever te ontlasten.
Hopelijk gaat dit mij wat helpen.
groetjes
rita

9
Borstkanker / Re:Jullie ervaringen nolvadex?
« Gepost op: april 12, 2012, 17:25:25 pm  »
Opvliegers, pijn enz... ik heb er geen last van, ik heb integendeel nu een kanjer van een gezwel op de R-eierstok en links een cyste. Nolvadex zit hier voor iets tussen. Dus ik moet terug onder het mes op 25/4 zodat mijn eierstokken verwijderd kunnen worden.
Ik vind dit veel vervelender, de angst is nu veel groter, wat als het gezwel kwaadaardig is. Een keuze hebt ge niet, ge staat met de rug tegen de muur en het is inkasseren. Of ge Nolvadex wel of niet moet nemen? Dat moet ieder voor zich uitmaken, ik ga het daarom niet laten.
Voor wie het interesseert, ik neem Nolvadex nu 8 maand.

Laperla

10
Borstkanker / En hop, een gezwel op een eierstok
« Gepost op: april 04, 2012, 09:04:53 am  »
Gisteren op de controle bij de gyneco is er een groot gezwel gezien via echo op mijn ene eierstok.
Volgens de gyneco zou ik me niet te druk moeten maken, het zou een cystadenoom zijn op het eerste zicht. Momenteel is die 4.5 cm groot. Maar ik maak me wel zorgen.
In verband met mijn borstoperatie verloopt alles goed.
Op mijn vraag of deze tumor iets te maken kan hebben met de hormonen die ik slik (nolvadex) werd er direct nee geantwoord.
Zijn er hier dames met soortgelijke ervaring?
Mijn operatie is gepland voor 25/4
Baarmoeder heb ik al lang niet meer
De moed zit een beetje in mijn schoenen natuurlijk, en ik heb grote schrik dat die vreselijke beest mij te pakken heeft.
Hoe gaan jullie daar mee om?

11
Borstkanker / Re:Nolvadex bijwerking????
« Gepost op: maart 29, 2012, 21:08:18 pm  »
Die MetaRelax neem ik al jaar en dag, is gewoon magnesium en verhelpt krampen maar de dagen dat ik echt gewrichtspijn heb, zijn hiermee niet te helpen, ook niet met glucosamine enz... Trouwens bij mij is de gewrichtspijn niet noodzakelijk van Nolvadex, ik had het al ervoor. Voor de rest heb ik weinig last van die pillen. Ik heb een tijdje problemen gehad met mijn haar, niet enkel zware haaruitval maar gewoon alle fut eruit, nu begint het pas te beteren, het stabiliseert zich dus wel.
Laperla

12
Borstkanker / Re:Nolvadex bijwerking????
« Gepost op: februari 29, 2012, 21:43:55 pm  »
Ik lees hier af en toe een bericht en iedereen blijkt wel last te hebben van spier- en gewrichtspijnen. Ik had deze al serieus voor ik geopereerd was van borstkanker. Ik ben trouwens daarvoor aan mijn linkerschouder al geopereerd. Ik kan niet zeggen dat Nolvadex mij meer pijn geeft dan ervoor. Het is ook allemaal nogal gerelateerd aan het weer. De winterperiode is zowiezo de periode waarin we allemaal meer problemen hebben met gewrichten en ze dus ook meer voelen. Bij mij is de linkerheup al zwaar aangetast, soms is stappen echt moeilijk, een borduur opstappen doet dan serieus pijn, slapen is er dan niet meer bij. Al die pijnstillers neem ik al niet meer, het enige dat je daarvan hebt, is zeer aan de maag. Ik heb jaren glucosamine genomen zonder resultaat. De dokter heeft mij uiteindelijk gezegd, bij de ene werkt dit, bij de andere totaal niet, en dan heeft het ook geen zin om het verder te nemen, dus ik ben gestopt. Het gemakkelijkste voor mij is fietsen, dan belast je de heupen minder. Het grote probleem dat ik ondervind van Nolvadex is gewichtstoename, ben gestart augustus 2011 en ben nu 5 kg bijgekomen.
Ik heb geleerd om te leven met constante pijn aan de gewrichten, dus als het jullie een troost kan wezen, Nolvadex is niet altijd de schuldige.
Groetjes
Laperla

13
Borstkanker / Re:Pijn zijkant borstkas
« Gepost op: december 12, 2011, 12:30:58 pm  »
Hoi Mamsie, hoe gaat het met je stralen en beter nog, hoe gaat het met jou?
Nee 't is niet dezelfde pijn. Ik kan momenteel geen BH dragen omdat dit op die plaats zo'n pijn doet. Ik weet wel dat ik mij fel verrokken kan hebben door iets uit een hoge kast te willen nemen, maar is het dat, ik weet het niet. Ik wacht het nog enkele dagen af en zie hoe het evolueert. Zoniet, ga ik gauw naar de gyno. Mij ongerust maken doe ik direct niet, maar het is beter tijdig iets te doen hé
Groetjes
Laperla

14
Borstkanker / Pijn zijkant borstkas
« Gepost op: december 11, 2011, 15:50:15 pm  »
Sinds gisteren pijn juist iets lager dan de geopereerde borst (niet erin) maar dan op de zijkant, ik vermoed dat het één van de aanhechtingspunten zullen zijn van tijdens de operatie. Heb ik te zwaar gewicht opgeheft, is er iets ontstoken, ik weet het niet, het doet pijn. Het is moeilijk om op die zijde te liggen. Zelfs aanraken doet al pijn. 
Is er iemand van jullie die dit ook al gehad heeft?
Groetjes
Laperla

15
Borstkanker / Re:Vanaf morgen starten met bestralingen!
« Gepost op: november 13, 2011, 18:57:58 pm  »
Dag Mamsie,

Daar ben je dan weer, ik vroeg me al af of je al gestart was met de bestraling ;) Je niet zoveel zorgen maken en zeker niet ivm de stralen en je hart. Vermeld het direct in het ziekenhuis, zij zullen je wel geruststellen. Hetgene wat jij goed moet doen, is je dagelijks goed inwrijven met de zalf die men je voorgeschreven heeft (Bepanthol?) en dan komt alles wel goed.
Je was vroeg genoeg bij de diagnose, je tumor was < 1 cm, net zoals bij mij. En ook al is de analyse van je kanker een héle slechte zoals dit bij mij het geval is, daarom wilt dit nog niet zeggen dat ons leven gedaan is. Blijf erin geloven dat je geneest !
Ik zal genezen, ik wil genezen, wij zullen genezen !
Laperla
PS; En je weet mij te bereiken indien nodig!

Pagina's: [1] 2