Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - truuskwel

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Lotgenotencontact / Re: Help, mijn familie wordt uitgeroeid
« Gepost op: september 07, 2013, 02:22:04 am  »
peggy het is inderdaad wat, wat je daar schrijft, maar je mag niet beginnen doemdenken.....  Ik heb dat ook bijna 30 j gedaan en het heeft met niks vooruitgebracht, integendeel
LEEF elke dag en WEES GELUKKIG! 
En;.. als het eens wat tegenzit, kom het gerust hier neerpennen...  Wij 'luisteren' graag!

2
Lotgenotencontact / Re: eenzaamheid
« Gepost op: september 07, 2013, 02:18:23 am  »
MLMV het is goed dat je je gevoelens van je af kan schrijven, dat helpt om het verdriet te verwerken.....

3
Borstkanker / Re:uitzaaiingen longen en botten
« Gepost op: mei 16, 2013, 22:39:51 pm  »
veronique al eens een kijkje gaan nemen op 'week van de rugpijn?'

4
Oproepen van studenten, instellingen en organisaties / Week van de rugpijn
« Gepost op: mei 16, 2013, 14:58:45 pm  »
Het is een beetje laat, maar sommige chiropractors bieden je nog een gratis controle aan na deze week dus bellen maar zou ik zo zeggen:

http://www.chiropraxie.org/2013/04/30/belgische-chiropractors-zetten-deuren-open-tijdens-tweede-week-van-de-rugpijn/

5
Andere kankersoorten / Re:Pancreaskanker met uitzaaiingen naar de lever
« Gepost op: mei 15, 2013, 10:03:50 am  »
Veel sterkte.  Pancreaskanker is niet niks!

6
Andere kankersoorten / Re:weke delen sarcoom
« Gepost op: mei 15, 2013, 10:02:27 am  »
Stevece ik ben hier ook nieuw, maar ik vind je ongelooflijk moedig!  Het is al een hele stap dat je naar de psycholoog/loge ben durven gaan.  Eigenlijk zou iedereen dat eens moeten doen in zijn leven. Het moet wel 'klikken' natuurlijk.

Weet je, bij mij is het 4 jaren geleden dat er eierstokkanker met uitzaaiing in de lymfeklieren werd vastgesteld.  Ik had geluk, ze hebben me kunnen opereren en goed kunnen behandelen ook al ben ik door de 'hel' moeten gaan.
Enkele maanden geleden kwam ik 'toevallig' iemand tegen die psychische gezondheid en de daaruitvoortvloeiende ziektes bestudeert.  Ze had er ook een dik boek van....  Ik werd koud toen ik de commentaar bij eierstokkanker las, want het zat er bonk op!  Toen ik dat aan m'n voetreflexologe vertelde zei die dat eierstokkanker meestal duidt op jarenlange vernedering.....

Ik wens jullie allen nog een fijne dag7
Borstkanker / Re:Emoties soms niet onder controle
« Gepost op: mei 15, 2013, 09:48:18 am  »
Kleintje ik moet inderdaad beamen dat mijn verstand wel heel goed werkte toen (allé toch voor 80 %  ;)).  Ik ben thuisgekomen en heb al 2 dagen barstende hoofdpijn (een signaal misschien?)........ gehad, medicatie hielp niet.  Gisteren had ik gelukkig een afspraak bij de chiropractor en hoofdpijn is nu over, zat al compleet vast in m'n nek.....

8
Borstkanker / Re:Mijn verhaal(tje)...
« Gepost op: mei 14, 2013, 08:09:12 am  »
Kwam hier nog ff piepen.  Hoe is het nou met jou Gingercookie?

Even knippen en plakken:

Hier eentje die er net een weekje Frankrijk opzitten heeft.  Een weekje in het teken van rust, gezonde voeding en chi kung.  ZALIG!!!!!!   Ik heb er nog heeeel veel bijgeleerd ondanks dat ik al 3 jaren chi kung doe.  Tijdens de meditatieoefening zijn er bij mij ook nog onderdrukte gevoelens losgekomen waarvan ik totaal geen besef had. Een mens is nooit te oud om te leren....


Nog een fijne dag allemaal!

Een impressie:

Huisje:
tuin
Slaapruimtewellnes

massageruimte
oefenruimte bij slecht weer
meditatie
avond

Reacties op de muur:
Het teken van beweging in de stilte/rust:9
Borstkanker / Re:straffe madammen samenkomst .... Yes we can !!
« Gepost op: mei 14, 2013, 08:07:04 am  »
Hier ff komen piepen. Net terug van weekje Frankrijk, geen tijd meer om bij te lezen.  Dan maar even knippen en plakken:


Hier eentje die er net een weekje Frankrijk opzitten heeft.  Een weekje in het teken van rust, gezonde voeding en chi kung.  ZALIG!!!!!!   Ik heb er nog heeeel veel bijgeleerd ondanks dat ik al 3 jaren chi kung doe.  Tijdens de meditatieoefening zijn er bij mij ook nog onderdrukte gevoelens losgekomen waarvan ik totaal geen besef had. Een mens is nooit te oud om te leren....

Ik lees dat er hier duchtig aan zichzelf gewerkt wordt.  Goe bezig!

Nog een fijne dag allemaal!

Een impressie:

Huisje:
tuin
Slaapruimtewellnes

massageruimte
oefenruimte bij slecht weer
meditatie
avond

Reacties op de muur:
Het teken van beweging in de stilte/rust:10
Behandeling en nevenwerkingen / Re:lymfoedeem aan been na baarmoederhalskanker
« Gepost op: mei 14, 2013, 07:59:52 am  »
Ook bij mij hebben lymfedrainages niet echt soelaas gebracht.  Het enige dat bij mij écht helpt is bewegen.  Ik doe nu 3 jaar chi kung en het probleem is er nog altijd, maar het is neemt niet meer zo'n grote omvang aan.  Vooral bij warm weer durf ik nogal eens serieus last te hebben.

11
Borstkanker / Re:Emoties soms niet onder controle
« Gepost op: mei 14, 2013, 07:55:59 am  »
Hier eentje die er net een weekje Frankrijk opzitten heeft.  Een weekje in het teken van rust, gezonde voeding en chi kung.  ZALIG!!!!!!   Ik heb er nog heeeel veel bijgeleerd ondanks dat ik al 3 jaren chi kung doe.  Tijdens de meditatieoefening zijn er bij mij ook nog onderdrukte gevoelens losgekomen waarvan ik totaal geen besef had. Een mens is nooit te oud om te leren....

Ik lees dat er hier duchtig aan zichzelf gewerkt wordt.  Goe bezig!

Nog een fijne dag allemaal!

Een impressie:

Huisje:
tuin
Slaapruimtewellnes

massageruimte
oefenruimte bij slecht weer
meditatie
avond

Reacties op de muur:
Het teken van beweging in de stilte/rust:12
Behandeling en nevenwerkingen / Re:lymfoedeem aan been na baarmoederhalskanker
« Gepost op: april 25, 2013, 09:56:35 am  »
Ik vraag mij af hoe het met Ineke verlopen is.

Ik heb 4 jaren geleden eierstokkanker met uitzaaiing in de lymfeklieren gehad.  Mijn hele lymfeknoop is dus weggehaald.  Gelukkig bleef de last beperkt tot mijn linkerbeen en -voet.  Na 2 jaren had ik er eigenlijk niet veel last meer ervan buiten dat mijn linkervoet dus dikker is dan mijn rechter en ik al mijn schoenen heb moeten wegdoen.
Nu sinds een 2-tal weken terug pijn in voet en dik, verschrikkelijk.  Eergisterenavond was de pijn niet meer te houden.  Onderbenen ook een beetje rood en warm.  Ik zou dus lymfagitis hebben.  Waarschijnlijk door een minuscuul wondje een bacterie binnengeraakt en zodoende....  Het nu een penecilinekuur en zullen moeten afwachten.
Het lymfesysteem voert afvalstoffen af en omdat dat niet goed meer werkt blijven die dus gemakkelijker zitten en kunnen er ontstekingen ontstaan.

13
Borstkanker / Re:Uitgezaaide borstkanker
« Gepost op: april 25, 2013, 09:46:59 am  »
Een tijdje niet op het forum geweest en kom even piepen.

We hebben er hier inderdaad een straffe heer bij....  Mijn venteke is ook een straffe, alleen hij beseft het zelf niet want goed is niet goed genoeg voor hem.....    met alle gevolgen vandien.   Heb vorige maand voor hem een afspraak bij een relaxatietherapeut gemaakt.  Hij eerst heel boos, ik moest zelf maar gaan......   Hij is nu toch geweest, een paar keren al.....  hij zegt er niet veel over, maar vorige week belde hij mij vanop het werk dat ik vrijdag en maandag niks mocht plannen want dat hij 2 dagen verlof genomen had.  We hebben dus een zalig weekendje in Luxemburg vertoefd..... alleen.... we waren nog geen uur thuis en hij herviel terug in zijn oude patroon  :(.


Even knippen en plakken van mijn reactie op een andere topic:

quote
Het zijn geen gemakkelijke tijden en de stap zetten om hulp te zoeken is niet makkelijk. Als je ziek bent ga je naar de dokter, daar heeft niemand moeite mee. Maar als je in de knoop ligt met jezelf, onderdrukte gevoelens hebt die je dan uiteindelijk ook lichamelijk ziek maken, daar ga je toch zeker niet voor naar een psycholoog of psychiater. Zoiets is voor mensen die zwak zijn, die een vijs kwijt zijn......
Neen dames we MOETEN ook op dat vlak hulp zoeken.  Soms is er inderdaad professionele hulp nodig, maar een goed gesprek met een vriendin of vriend kan ook al was oplichting geven.  Het is belangrijk dat we onszelf vinden. Dat we geen angst meer hebben om beslissingen te nemen en handelingen te doen die ONSZELF GELUKKIG MAKEN!

Bij mij hebben massa's psychologen en psychiaters de revue gepasseerd. En allemaal hebben ze me iets bijgebracht, maar ze kunnen het niet voor jou doen  JE MOET HET TENSLOTTE ZELF DOEN! En zolang (onbewuste) angst je weerhoudt om te zijn wie je ECHT wil zijn, kan je niet 'helen'.
Ik kreeg eierstokkanker toen ik 49 jaar was.  Ik ben er nu 53 en het is pas de laatste maanden dat ik mezelf durf te zijn, wat enorme tegenkanting van m'n omgeving teweeg brengt.  De laatste jaren werd ik als 'manisch depressief' bestempeld en moest heel wat medicatie slikken en tóch voelde ik mij niet goed.  Ik houd een dagboek bij en alle gebeurtenissen die enorme emoties bij mij teweeg brengen schrijf ik van me af....   Dat deed ik al geruime tijd, maar de laatste weken begin ik ze systematisch aan m'n psychiater door te sturen.  Ik moest pas in juli terug bij haar zijn maar vorige week belde ze me dat er een gaatje vrij was want 'er gebeurde wel 't één en 't ander in m'n leven, ik werd letterlijk overspoeld.....'   Ik had al een paar maanden mijn medicatie (zonder haar medeweten) volledig afgebouwd en was nog niet hervallen omdat ik me nu bewust ben van welke mechanismen mij in de put trekken.  Ik ben hsp en probeer daar nu op een andere manier mee om te gaan.  Als ik me niet kan kalmeren met het van me af te schrijven, dan bel ik mijn beste vriendin en die kan me tot betere inzichten brengen dan zodat ik er terug positief kan tegenaan gaan.

Dus dames, één ding kan je al doen en het kost geen geld:
unquote


14
Borstkanker / Re:Emoties soms niet onder controle
« Gepost op: april 25, 2013, 09:37:07 am  »
Zo is het Jet!  De stap zetten om hulp te zoeken is niet makkelijk. Als je ziek bent ga je naar de dokter, daar heeft niemand moeite mee. Maar als je in de knoop ligt met jezelf, onderdrukte gevoelens hebt die je dan uiteindelijk ook lichamelijk ziek maken, daar ga je toch zeker niet voor naar een psycholoog of psychiater. Zoiets is voor mensen die zwak zijn, die een vijs kwijt zijn......
Neen dames we MOETEN ook op dat vlak hulp zoeken.  Soms is er inderdaad professionele hulp nodig, maar een goed gesprek met een vriendin of vriend kan ook al was oplichting geven.  Het is belangrijk dat we onszelf vinden. Dat we geen angst meer hebben om beslissingen te nemen en handelingen te doen die ONSZELF GELUKKIG MAKEN!

Bij mij hebben massa's psychologen en psychiaters de revue gepasseerd. En allemaal hebben ze me iets bijgebracht, maar ze kunnen het niet voor jou doen  JE MOET HET TENSLOTTE ZELF DOEN! En zolang (onbewuste) angst je weerhoudt om te zijn wie je ECHT wil zijn, kan je niet 'helen'.
Ik kreeg eierstokkanker toen ik 49 jaar was.  Ik ben er nu 53 en het is pas de laatste maanden dat ik mezelf durf te zijn, wat enorme tegenkanting van m'n omgeving teweeg brengt.  De laatste jaren werd ik als 'manisch depressief' bestempeld en moest heel wat medicatie slikken en tóch voelde ik mij niet goed.  Ik houd een dagboek bij en alle gebeurtenissen die enorme emoties bij mij teweeg brengen schrijf ik van me af....   Dat deed ik al geruime tijd, maar de laatste weken begin ik ze systematisch aan m'n psychiater door te sturen.  Ik moest pas in juli terug bij haar zijn maar vorige week belde ze me dat er een gaatje vrij was want 'er gebeurde wel 't één en 't ander in m'n leven, ik werd letterlijk overspoeld.....'   Ik had al een paar maanden mijn medicatie (zonder haar medeweten) volledig afgebouwd en was nog niet hervallen omdat ik me nu bewust ben van welke mechanismen mij in de put trekken.  Ik ben hsp en probeer daar nu op een andere manier mee om te gaan.  Als ik me niet kan kalmeren met het van me af te schrijven, dan bel ik mijn beste vriendin en die kan me tot betere inzichten brengen dan zodat ik er terug positief kan tegenaan gaan.

Dus dames, één ding kan je al doen en het kost geen geld:

NB:  daarbij mogen we de partners niet vergeten, want die blijven dikwijls in de kou staan.....

15
Borstkanker / Re:vandaag....
« Gepost op: april 25, 2013, 09:12:00 am  »
Hoe is het nu Sabine?

Ik weet dat het moeilijk is om dagelijks te 'oefenen'.  Zo vergaat het mij ook.  Ik doe wekelijks één uurtje tai chi in een les en eigenlijk zou ik dagelijks moeten oefenen.  De dag van de nieuwe les kom ik tot de ontdekking dat ik nog niet geoefend heb  ::) :(.

Fijne dag nog en.....

Dus probeer dat een paar keer per dag te doen.
Zoals mijn leraar zegt:  Als je genoeg oefent vind je je innerlijke glimlach en dat is een hemels gevoel!

Pagina's: [1] 2 3 4