Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - limman

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Prostaatkanker / Re: Info-avond rond prostaatkanker 14 november 2019
« Gepost op: november 06, 2019, 19:17:16 pm  »
Brasschaat is nu ook niet bepaald makkelijk te bereiken vanuit het binnenland ( Limburg ) zou zoiets niet beter doorgaan waar iedereen ook met het openbaar vervoer geraakt .
Ergens in het centrum van bv Antwerpen of andere stad .

Groeten,Rudi

2
Prostaatkanker / Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....
« Gepost op: oktober 29, 2019, 19:00:41 pm  »
Beste Joma dat is toch goed nieuws en dan is het een klein om alle vervelende bijwerkingen erbij te moeten nemen ,een mens is al blij als er ook eens iets positief als uitslag uit de bus komt .
En elke persoon is anders he bij de ene zal het PSA zakken bij de andere niet maar je hebt blijkbaar al redelijk wat meegemaakt, dus dit overwin je ook wel en zijn we als kankerpatiënten ook snel tevreden als er eens beter nieuws is .

Groeten,Rudi

3
Prostaatkanker / Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....
« Gepost op: juli 28, 2019, 19:12:29 pm  »
Hoi ,

Denk dat ze tegen iedereen zeggen dat de operatie geslaagd is zeker dat hebben ze tegen mij ook gezegd en ja tot nu toe loopt het zoals men gezegd heeft maar in het hoofd speelt toch dikwijls die onzekerheid mee zoiets van wat als .
Ik loop er nu ook wel niet steeds aan te denken want dan kan je niet meer leven ,het is soms psyhisch wel moeilijk maar dan de knop weeral maar omdraaien zeker en zeker als ik lees wat U al allemaal meegemaakt hebt .Bestaat er ook zoiets als een termijn waarop men kan zeggen nu ben je kanker vrij?

Groeten

4
Prostaatkanker / Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....
« Gepost op: juli 27, 2019, 19:22:28 pm  »
Hoi , het is misschien een gekke vraag maar is het dan nu beter met je lopende stoelgang en alles wat er rond hangt ?
Zulke spuit is dat eenmalig of moet je dat om de zoveel tijd laten zetten  ,soit als het je helpt maakt dat niks uit he .
Je hebt wel al een hele weg ondergaan, als ik vragen mag had je dan uitgezaaide prostaatkanker want niet tegenstaande mijn bloedwaarden goed blijven 2,5 jaar na de operatie blijft men toch steeds ongerust  in feite hier op dit forum komen lezen is soms angstaanjagend welke miserie veel mensen overkomt maar het is een realiteit en dan is het bewonderend het enthousiasme de meeste hier hebben mooi zo .

Groeten

5
Prostaatkanker / Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....
« Gepost op: juli 04, 2019, 19:29:45 pm  »
Hoi , ik ben ook geopereerd met de robot maar dan begin 2017 en ik zal hout vasthouden tot nu toe zijn de PSA waarden 0 maar het is wel steeds wat stressen als de periode eraan komt om het bloed te laten onderzoeken ,ik moet nog eenmaal in het jaar gaan .
Wat betreft het urine verlies denk wel dat de meeste mannen er last van hebben na de operatie ik zelf weinig maar het gebeurt dikwijls juist na het plassen of door een knie op te trekken ,meestal bewegingen die je normaal spontaan doet maar oefeningen blijven doen zal wel helpen denk ik ,ik doe het ook niet meer gewoon omdat het nog redelijk meevalt het verlies van urine .
Maar ik denk dat het probleem met " lopende " stoelgang toch nog vervelender is .
Je hebt op relatief korte tijd dan toch ook al wel iets meegemaakt precies .
En voor de rest past men zich wel aan he hoe moeilijk het soms is ,nu is het bij wat over maar het eerste jaar had ik echt soms neerslachtige periode's gewoon omdat de erectie problemen er waren -weinig  zin in iets intiems   maar je legt je er bij neer want de klok kan men toch niet terug draaien hoe erg het ook is voor de partner want die zijn ook "slachtoffer " .
Zo dat was het weer ,groeten .

6
Prostaatkanker / Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....
« Gepost op: juni 30, 2019, 12:19:51 pm  »
Mag ik eens iets vragen , is het probleem met de uitzaaiingen kort of lang na de operatie opgetreden want eerlijk gezegd heb ik daar ook bang van ,zoals gezegd is de operatie bij mij nu 2,5 jaar geleden gebeurd en tot nu ( hout vasthouden ) zijn mijn bloedwaarden goed .Bij mij was het zenuwsparend wat het ook moge betekenen want erecties zelfs met medicatie is niet altijd evident soms lukt het soms ook niet ,de enigste methode om het seksuele op peil te houden is rechtstreekse inspuitingen in de penis dat blijkt wel te werken om een goede erectie te krijgen ,zelf heb ik het ook nog nooit geprobeerd het is bij een mentale kwestie wetende dat je een inspuiting moet geven en ook eerlijk gezegd de echte interesse is wat weg ,het blijkt ook wel een heel gedoe te zijn ,ze leren je in het ziekenhuis hoe je het moet doen ,dan is het uittesten de hoeveelheid je mag inspuiten want teveel is ook niet goed en dat moet dan allemaal gebeuren voor je betrekking gaat hebben lijkt me te complex .
Wat het " droog blijven " betreft , ik zelf heb soms ook nog wel urineverlies ,gelukkig voor mij is het bitter weinig en meestal juist na het plassen of bij sommige bewegingen maar het gaat wel veronderstel dat de meeste mannen er last van hebben maar het niet durven zeggen.
Zo dat was een deel van mijn verhaal.
Groeten Joma

7
Prostaatkanker / Re: Stevig gestegen PSA, toch wel paniek, wat nu ....
« Gepost op: juni 29, 2019, 17:47:53 pm  »
Hoi ,erover durven en willen praten is al iets want zo kan je je gevoelens eens van je afzetten ook over dingen die heel zwaar aankomen dingen die jullie nu meemaken .Ben zelf iets meer dan 2,5 jaar geleden geopereerd  volgens de uroloog toen meer dan op tijd omdat alles nog in cocoon zat en mijn PSA is tot nu toe nog steeds goed maar als ik alle verhalen hier lees klopt mijn hartje steeds wat sneller want dan slaat de angst weeral toe .Heel moedig van jullie om je verhaal aan het forum bekent te maken want ik merk dat zelfs praten over zulke materie nog een zekere taboe is ,hoor weinig mannen praten over prostaatkanker en als je het al hoort is het via dit forum dus anoniem maar je kan er enkel iets over vertellen als je het zelf meegemaakt hebt .
Wens jullie toch nog een lange tijd samen met mooie momenten .

8
Prostaatkanker / Re: lotgenoten met agresieve uitgezaaide prostaatkanker
« Gepost op: juni 24, 2019, 16:59:35 pm  »
Hopelijk zullen je woorden ooit eens waarheid worden wat betreft de behandeling  van alle soorten kankers , want je beseft het maar als het jezelf treft. Verder heb je dan goed nieuws gekregen in verband met je PSA waarden en dat zonder bijwerkingen wat toch ook een positief uitzicht geeft zoiets montert een mens wel op . Zelf heb ik niet al teveel problemen na mijn operatie van nu toch ook al 2,5 jaar geleden maar dat was klein grut als ik lees wat sommige mensen allemaal meemaken.
Hou je goed Levar en ik  lees nog wel iets van U .

9
Prostaatkanker / Re: Kostprijs? Wat kost kanker?
« Gepost op: mei 10, 2019, 19:46:00 pm  »
Beste Nina ,

Elke vorm van kanker is totaal anders ,je kiest hier voor "prostaatkanker" een vorm waar er bijna geen extra kosten komen bij kijken buiten de aankoop van pampers .Hoe het is voor mensen die bestralingen of chemo nodig hebben daar heb ik geen weet van .

Groeten,Rudi

10
Prostaatkanker / Re: prostaatkanker op 45 jaar
« Gepost op: april 18, 2019, 20:43:01 pm  »
Mooi ,

De beste manier om het te verwerken is positief blijven ,ok het is niet meer als vroeger maar we komen er nog redelijk goed uit en zeker als je meerdere verhalen leest hier op het forum.Ik ben nu iets meer dan 2 jaar geleden geopereerd  en tot nu toe zijn de resultaten steeds goed geweest .
Verder een mooie tekst Manu waaruit blijkt dat jij op meerdere vlakken vrij actief bent .

Groeten,Rudi

11
Prostaatkanker / Re: SFICTER PROTHESE
« Gepost op: maart 09, 2019, 19:49:46 pm  »
Als het uit noodzaak is en je bent er beter mee  moet je niet twijfelen he ,heb er zelf geen ervaring mee en kende het ook niet ben het gewoon gaan opzoeken op internet . Maar er moeten zeker mensen zijn die het laten doen hebben maar men spreekt daar blijkbaar niet over ,is het uit schaamte of wat dan ook maar het is blijkbaar een soort taboe om over zulke dingen info te geven.
In ieder geval veel succes moest je besluiten de ingreep te laten doen.

12
Prostaatkanker / Re: lotgenoten met agressieve uitgezaaide prostaatkanker
« Gepost op: januari 21, 2019, 19:36:06 pm  »
Beste Arno ,

In deze fase voor men met chemo start is het misschien wijselijk  een tweede mening te horen van een uroloog of specialist, het jammere is dat men dan zoveel verschillende meningen gaat krijgen dat men zelf niet meer weet hoe en wat ,en wie of wat is een goede arts ,ja enkel degene die je kan helpen .Maar chemo kan dan toch nog als er totaal geen andere keuze is,  je schrijft dat je huisdokter er ook niet voor te vinden is en je levenskwaliteit goed is misschien toch maar eens elders gaan informeren .

Groeten,Rudi

13
Prostaatkanker / Re: lotgenoten met agressieve uitgezaaide prostaatkanker
« Gepost op: januari 16, 2019, 20:06:48 pm  »
Beste makkers ,

Als ik alles lees huiver ik toch wat en bewonder de vechtlust van velen, ik ben voorlopig bij de iets meer gelukkigen ,enkel een operatie waarbij alles is weggenomen en na 2 jaar is de PSA waarde 0 ,geen enkele bestraling of wat dan ook gehad ( hout vasthouden ) enkel op seksueel vlak is het veel minder .Maar zoals in elke dienst is een tweede mening vragen misschien beter want heb zelf ook ondervonden dat de ene dokter dit verteld en de andere dat en zoals in elk beroep zitten er ook klungelaars bij die urologen .

Groeten,Rudi

14
Prostaatkanker / Re: prostaatkanker op 45 jaar
« Gepost op: januari 14, 2019, 17:11:40 pm  »
Beste lotgenoten,

Het probleem is dat " gezonde " mannen  niet op zulk forum komen lezen of dat ze het zelfs niet kennen ,hier komen enkel degene die prostaatproblemen heeft of een operatie hebben ondergaan . Iets wat je niet hebt daar denk je liefst niet aan en zeker als het woord " kanker " er bij te pas komt ,het probleem beheerst je enkel als je er zelf mee geconfronteerd  word .
Ikzelf praat er wel over tegen  mensen die dan zeggen als je ze ontmoet " je ziet er goed uit " want uiterlijk merk je gelukkig niks en het staat ook niet op je gezicht geschreven .
Praten helpt het is een uitlaatklep om effen stoom af te laten en dan zie je soms de verbaasde gezichten van och  heb jij kanker de reacties geven dan soms de indruk van een besmettelijke ziekte .
Maar het valt me wel op dat er plots wel wat mannen met hetzelfde probleem zitten die dan pas er over willen- durven spreken ,het ijs moet eerst opgelost zijn .
Maar het kan ook een doel zijn voor ons mannen hier met ongeveer allemaal hetzelfde probleem , spreek erover met vrienden - familie want op tijd je laten onderzoeken kan veel miserie voorkomen .
Het is -was bij ons ook geen familieziekte het is gewoon een kwestie van beetje geluk of in ons geval ongeluk .
Ben zelf geopereerd  geweest 2 jaar terug en het was gelukkig op tijd d.w.z er was geen uitzaaiing  en het was nog redelijk klein .
Op tijd en stond bloed laten nemen, en als man zijnde op tijd en stond bepaalde onderzoek laten doen kan helpen om achteraf geen te grote miserie te hebben.

Groeten,Rudi

15
Prostaatkanker / Re: Diagnose prostaatkanker aan 39 jaar???
« Gepost op: januari 14, 2019, 16:49:28 pm  »
Beste ,

De PSA waarde geeft ook niet alles aan hoor , bij mij is het gewoon ontdekt na het nemen van een echo ,daarna een scan, toen was het duidelijk dat op beide beelden hetzelfde te zien was ,maar of het kwaadaardig zou zijn is pas geconstateerd  na het nemen van een punctie ,alles bij elkaar alle onderzoeken en de uiteindelijke operatie heeft ongeveer 4 maand geduurd . Maar zoals je opmerkt ,ik ben ook de enigste in de familie die het heeft of heeft gehad tot nu toe ( ben 63 )  het is bij ons geen familiekwaal en ik was ook heel verschoten toen de diagnose viel want daar had ik nooit aan gedacht en ik begrijp dat men snel in paniek geraakt ,was ik trouwens ook maar eerst afwachten wat de onderzoeken gaan blootleggen.

Groeten,Rudi

Pagina's: [1] 2 3 4