1
Andere kankersoorten / Re: keelkanker
« Gepost op: april 15, 2016, 17:42:34 pm »
Hey Tinne de vergelijking is inderdaad een beetje vreemd maar de grote lijnen komen wel wat overeen van die vernauwingen en terug soepel maken.
@ Johangel eigenlijk is het bij mij ook amandelkanker maar omdat dat nog minder bekend is heb ik maar keelkanker gezet omdat dat toch hetzelfde gebied is
Ik heb vandaag mijn eerste afspraak bij de logopediste gehad en ik moet zeggen dat viel fantastisch mee. Er werd duidelijk uitgelegd hoe ik moest zitten en mijn gezicht moest houden en ook waarom dat moest
In het kort komt het erop neer de houding kaarsrecht om het voedsel beter te laten zakken, maar het belangrijkste is de houding van het hoofd.
Als je een hap(je) eet moet je je hoofd 30 graden naar beneden houden (je kijkt als het ware steeds in je bord) Door deze houding vernauw je een beetje de luchtpijp en vergroot je een beetje de slokdarm Waardoor het risico kleiner is dat je hapje in je luchtpijp terecht komt. Heel vloeibare stoffen zoals water kun je best een beetje verdikken zodat het niet zo snel door je keel loopt.
Ik heb bij haar vandaag een heel potje pudding gegeten. Bij de eerst happen dacht ik nog dat ik ging stikken maar op het einde ging het vrij goed.
Mijn huiswerk voor deze week is elke dag puree met gekookte vis proberen te eten. Ik hoop dat het lukt.
Dat moe zijn heb ik ook altijd, ik woon op de tweede verdieping en als ik boven kom moet ik toch wel 5 minuten gaan zitten.
Wat ik ook nog niet terug heb is de smaak, dat puddinkje daarstraks had helemaal geen smaak, maar dat zal ook wel terug komen zeker.
Kun jij nu wel terug alles eten (op je eigen tempo weliswaar)?
Bedankt in elk geval voor jullie antwoorden, het geeft me meer hoop dat het toch nog goed kan komen
@ Johangel eigenlijk is het bij mij ook amandelkanker maar omdat dat nog minder bekend is heb ik maar keelkanker gezet omdat dat toch hetzelfde gebied is
Ik heb vandaag mijn eerste afspraak bij de logopediste gehad en ik moet zeggen dat viel fantastisch mee. Er werd duidelijk uitgelegd hoe ik moest zitten en mijn gezicht moest houden en ook waarom dat moest
In het kort komt het erop neer de houding kaarsrecht om het voedsel beter te laten zakken, maar het belangrijkste is de houding van het hoofd.
Als je een hap(je) eet moet je je hoofd 30 graden naar beneden houden (je kijkt als het ware steeds in je bord) Door deze houding vernauw je een beetje de luchtpijp en vergroot je een beetje de slokdarm Waardoor het risico kleiner is dat je hapje in je luchtpijp terecht komt. Heel vloeibare stoffen zoals water kun je best een beetje verdikken zodat het niet zo snel door je keel loopt.
Ik heb bij haar vandaag een heel potje pudding gegeten. Bij de eerst happen dacht ik nog dat ik ging stikken maar op het einde ging het vrij goed.
Mijn huiswerk voor deze week is elke dag puree met gekookte vis proberen te eten. Ik hoop dat het lukt.
Dat moe zijn heb ik ook altijd, ik woon op de tweede verdieping en als ik boven kom moet ik toch wel 5 minuten gaan zitten.
Wat ik ook nog niet terug heb is de smaak, dat puddinkje daarstraks had helemaal geen smaak, maar dat zal ook wel terug komen zeker.
Kun jij nu wel terug alles eten (op je eigen tempo weliswaar)?
Bedankt in elk geval voor jullie antwoorden, het geeft me meer hoop dat het toch nog goed kan komen