Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Karine

Pagina's: [1] 2
1
Borstkanker / Re: Lymfoedeem behandeling
« Gepost op: januari 10, 2019, 18:37:06 pm  »
Ook ik krijg reeds 3 1/2  jaar lymfedrainage 2x/week. Dit in combinatie met een ingreep die ik had ,werd mijn volume in mijn rechterarm tov.linkerarm gereduceerd van 13% naar, tot op heden, 3.4%, zijnde 100 ml. En dit vind ik meer dan OK, waarvoor dank aan mijn kiné en het team van de lymfekliniek in het UZ Brussel.

2
Borstkanker / Re: lymfe in hand,wanneer naar kine
« Gepost op: december 18, 2018, 13:15:05 pm  »
Nog één tip... indien jullie de kans/ fut hebben om te sporten.... Aquagym is ideaal voor de lymfoedeem in de armen en tevens voor de gewrichten mochten deze stram zitten bij bijv.hormoonbehandeling met bijv. Femara . Ben ongeveer 1 jaartje bezig ermee en voel mij ook minder moe. 2 vliegen in één klap  :) ;)

3
Borstkanker / Re: lymfe in hand,wanneer naar kine
« Gepost op: december 18, 2018, 12:02:20 pm  »
Ik vind het zeer spijtig dat men in het UZ  Leuven zeer wantrouwig staat tov.mogelijke verdere behandelingen ivm. de behandeling van lymfoedeem. Tijdens mijn borstreconstructie in het UZ Brussel werden tevens lymfeklieren getransplanteerd naar mijn oksel. In januari 2018 kreeg ik 2 overbruggingen in de pols van mijn hand. Na al deze ingrepen vind ik dat ik een meer dan behoorlijk resultaat heb geboekt.... in het begin zat ik met een verschil tss.beide armen van 15%....nu werd dit verschil gereduceerd naar ietsje meer dan 3% oftewel ong.100 ml. Voor mij persoonlijk zijn deze ingrepen meer dan de moeite waard geweest. En dan te bedenken dat ik tijdens mijn laatste consultatie in 2016 bij mijn toenmalige behandelend arts in het UZ Leuven op een meer dan cynische toon uit de behandelkamer werd gewezen met de woorden..." ... en nog veel succes met uw fantastisch spectaculaire operatie..."  (grinnik) wel.... mijn arm is spectaculair en fantastisch verbeterd...waarvoor dank aan het team van de lymfekliniek in het UZ Brussel.

4
Borstkanker / Re: lymfe in hand,wanneer naar kine
« Gepost op: mei 11, 2018, 22:09:42 pm  »
Ben geholpen geweest in UZ Brussel door dokter Asaf Zeltzer in  de lymfekliniek. Heb een soort van overbrugging gehad tussen pols en onderarm. Mss. toch wel proberen waard om contact te nemen.( zie ook VRT nieuws van 02/05/2018. )In UZ Leuven "wilde" men mij niet verder helpen,....vandaar mijn beslissing om de Lymfekliniek in UZ Brussel te contacteren.

5
Borstkanker / Re: Huidverzorging
« Gepost op: augustus 03, 2017, 11:35:19 am  »
Hoi Lieselotte
Fijn dat je zo bezorgd bent voor je mama. 2 jaar terug kreeg ik ook  25 bestralingen en ging smeren met Flamygel creme tegen brandwonden( bij de apotheker vrij te verkrijgen).In ziekenhuis werd ook Nivea geadviseerd, maar dan liefst zonder parfum. Tevens zijn er bij de apotheek douchegels of cremes te hoop, allemaal hypo-allergeen en ZONDER parfum. Ik zorgde er steeds voor dat ik mijn creme meenam voor na de behandeling en smeerde nog 2/3 maal per dag extra evenals net voor slapengaan. Ook en fijne lichaamscreme om je op dat moment wat extra te verwennen, is een aanrader.  Wat die haartjes betreft,... tja, kan zijn dat de hoofdhuid wat gaat jeuken maar ook hiervoor bestaan er voldoende oplossingen. ( zie apotheek).Wat het dragen van een mutsje betreft, denk ik dat dat een persoonlijke keuze is. Thuis liet ik dit vaak voor wat het was,... maar om op stap te gaan, zette ik de meest kleurrijke dingen op mijn hoofd( bijv. van bij Rosette la Vedette) met oorhangers in zelfde kleurtje en een make-up die, op dat moment, net ietsje meer mag zijn ;-). Wens jou en vooral je mama het allerbeste toe voor de toekomst. En wat die haren betreft,.... die komen terug- ander kleurtje mss. maar op termijn valt ook hier weer een mouw aan te passen. Lieve groeten, Karine      :)

6
Borstkanker / Re: paget van de tepel
« Gepost op: juni 16, 2016, 21:23:02 pm  »
Hoi Inge,
Kreeg vorig jaar diagnose borstkanker;  01/04/2015- GEEN aprilgrap,masectomie, gevolgd door 4 chemo's, 25 radiotherapie en aanvankelijk nu al 5 jaar Femara. Binnenkort( oktober 2016 borstreconstructie). Tot nu toe, alles OK, maar vergeet NIET , in onze situaties MOET je verdomme niet altijd sterk zijn, dus als je behoefte hebt aan stoom aflaten, DOEN!!! En VERGEET in de eerste plek niet goed zorg te dragen voor jezelf; dat kan gebeuren aan de hand van kleine dingen( in mijn geval was dat bijv. de aankoop van een heerlijk fel gekleurd sjaaltje en bijpassende oorbellen ;-)   nieuwe make-up edd.meer). Succes, Karine

7
Borstkanker / Re: Druk in de oksels na okseluitruiming
« Gepost op: april 21, 2016, 15:11:07 pm  »
Goedenamiddag iedereen,

Het is zover; ik heb beslist!!! Mijn borstreconstructie vindt plaats op 14/10/2016 in het UZ Jette en dit in combinatie met een microchirurgische ingreep aan mijn verdomde lymfoedeemarm- en hand, tevens in bovenvermeld  ziekenhuis. Ik ben mij er terdege van bewust dat dit alles geen "lachertje" ;) zal zijn, maar hoop er zo veel terug in de plaats voor te mogen krijgen  :D
 De slaagkansen voor de ingreep aan arm en hand werden beraamd op 80%, die moet ik gewoon nemen, vind ik, alles is beter dan stilstaan en door het  leven te moeten blijven gaan met die afschuwelijke ( sorry, maar toch...) arm- en handkous.

Veel beterschap aan iedereen xxx
PS. Voor Flor, die dame waarvan jij sprak in de nieuwsuitzending van VTM , was ook een patiënte van Lymfoedeemkliniek UZ Brussel.

8
Borstkanker / Re: "Twee borsten" door prof. M. Hamdi/ Lieve Blanquart
« Gepost op: maart 31, 2016, 21:05:29 pm  »
Hee meisjes,

Mijn zoektocht naar bovenvermeld boek is teneinde- heb Lieve Blanquaert zelf gecontacteerd en zij gaat mij het boek bezorgen :-) 

Liefs en alvast bedankt,     

Karine ( Ver Eecke)

9
Borstkanker / Re: Druk in de oksels na okseluitruiming
« Gepost op: maart 28, 2016, 10:43:56 am  »
Hee Flor,

Heb met veel aandacht jouw berichtje gelezen. Wat jij meemaakt momenteel, is voor mij zeer herkenbaar. Werd vorig jaar 01/04/2015 geopereerd, masectomie, klieruitruiming,...( UZ Leuven)  2 maanden na operatie kreeg ik last van lymfoedeem, vooral gesitueerd op bovenste gedeelte van mijn hand. Sinds dan 2x/week lymfedrainage, dragen van therapeutische handschoen en armkous. Heb voor mezelf nu uitgemaakt dat ik een 2e advies wilde mbt.mijn toestand en heb dit gedaan in het Uz Brussel- dienst plastische heelkunde, olv.prof.M. Hamdi.Omwille van het feit dat ik nog steeds last heb van oedeem, stelde men mij daar voor om een transplantatie te ondergaan van de lymfeklieren ( lies naar oksel) in combinatie met een borstreconstructie ( die ik vroeg of laat toch zou laten uitvoeren).
Weet dat dit geen lachertje zal zijn maar vind het spijtig dat bepaalde artsen deze mogelijkheid volledig onderuit halen. Toen ik hiervan melding maakte tijdens mijn laatste controle in Uz Leuven, vertelde de assistent-arts me dat men in Leuven, " niet geloofde in deze behandeling", of ik op de hoogte was van de slaagkansen ( deze zouden 50/50 zijn, maar als ik niets onderneem, schiet ik ook helemaal niets op, en vertelde ze me doodleuk dat ik levenslang ondersteunende therapie zou moeten hebben ( die heb ik nu ook al). Het leek me op dat ogenblik een beetje " opbieden tegen..." zonder rekening te houden met wat de persoon in kwestie wil. Ik heb echter wel vriendelijk en beleefd vermeld dat ik zeer tevreden was van de zorgen die ik bij hen het afgelopen jaar mocht ontvangen, maar dat ik mij nu eerder een "lymfoedeempatiënte" voelde en dat in de opvolging hiervan, " stilstaan" ook geen optie is. Ik denk dat je als patiënt toch wel het recht hebt op bijkomende informatie en hieruit zelf de , voor jou, gepaste conclusies kan trekken. Dus, waarom eens niet je oor te luisteren gaan leggen in het Uz Brussel. Toi, toi, toi

Karine

10
Borstkanker / "Twee borsten" door prof. M. Hamdi/ Lieve Blanquart
« Gepost op: maart 28, 2016, 09:58:32 am  »
Goedemorgen iedereen,

Is er iemand die mij ,tijdelijk,het bovenvermelde boek zou kunnen uitlenen. Ik heb reeds meerdere boekenwebsites bekeken, doch zonder resultaat.  :(  Ik ben bereid de kosten, gerelateerd aan het versturen ervan, voor mijn rekening te nemen. Ik hoop ten stelligste op een " warme"  ;)  reactie.

Lieve groetjes,

Karine

11
Borstkanker / Re: borstkanker
« Gepost op: november 19, 2015, 09:38:00 am  »
Hee June,

Kreeg laatste chemo 4 maanden geleden en ondertussen is het gevoel in vingertoppen wel terug hoor- daar hoef je je alvast geen zorgen meer over te maken. Heb ondervonden dat " GEDULD"  het sleutelwoord is in al die vervelende behandelingen die wij hebben moeten ondergaan. ( en de ene dag lukt dat al wat beter dan de andere !)  ;)

Groetjes,

Karine

12
Borstkanker / Re: lymfedrainage
« Gepost op: september 07, 2015, 17:00:46 pm  »
Hallo Josette,

Alvast bedankt voor je bemoedigende woordjes- heb tot nu toe het hoofd niet laten hangen, wel integendeel; morgen start ik een revalidatieprogramma in  Leuven om de conditie terug wat op te krikken en terug wat aan kracht te winnen. Benieuwd wat dat zal opleveren- heb tot nu toe niets anders dan veelbelovende woorden hierover gehoord- dus duimen maar,...!!! ;)

13
Borstkanker / Re: lymedrainage
« Gepost op: augustus 28, 2015, 09:47:09 am  »
Hee Sabine,

Alvast bedankt voor je reactie- mss.  dat afvallen ook voor mij een  opportuniteit zou kunnen zijn,- kan best tegen een "stootje" wat dat  verminderen in gewicht betreft  ;)- momenteel ben ik nog aan mijn radiotherapie bezig- binnen 2 weekjes start ik  met een revalidatieprogramma van KanActief in UZ  Leuven. Denk dat ik na deze revalidatie- en herstelperiode mss. van dat afvallen een werkpunt kan maken, maar momenteel steek ik mijn energie en aandacht vooral nog in herstellen ( zowel fysisch  als psychisch).

Groetjes,

Karine

14
Borstkanker / lymfedrainage
« Gepost op: augustus 24, 2015, 12:17:41 pm  »
Goedemiddag,

Ben ongeveer 1 1/2 maand geleden gestart met lymfedrainage bij kiné ( lymfevocht  kwam opzetten tijdens warm weer en na langdurig werken op pc)
Heeft iemand ervaring met het feit hoe lang het kan duren voor deze behandeling efficiënt werk begint te leveren?  :-\ De rechterarm en de plek onder de oksel zijn momenteel de enige factoren waarvan ik echt "last" heb (pijnlijk)- chemo is achter de rug en ben momenteel bezig aan radiotherapie.

Graag een tegenberichtje,

Groetjes,

Karine

15
Borstkanker / Re: lymfestrengen
« Gepost op: augustus 15, 2015, 09:59:13 am  »
Hee Lia,

Ben uiteindelijk afgelopen week naar oogarts geweest die mij het fenomeen van die tranende ogen heeft uitgelegd.
Omwille van het feit dat onze ogen momenteel "droog"staan produceren zij nu zelf tranen in overvloed die echter van geen goede kwaliteit zijn, m.a.w. deze tranen slagen er niet in onze ogen te hydrateren naar behoren.
Zij schreef mij Systane-langdurige werking voor(te verkrijgen zonder doktersvoorschrift) en meerdere malen per dag te gebruiken evenals Viscidic( 2 x/dag te gebruiken s'ochtends en s'avonds, tevens zonder voorschrift).

We hebben net een driedaagse Hoge Veluwe(NL) achter de rug- heb er gefietst -weliswaar elektrisch maar toch leuk parcours van 34
km. en gezwommen. Ben moe geweest, maar "voldaan"moe- heb  de indruk dat zwemmen een deugd is - de pijn in de arm en oksel lijkt volledig weg te ebben eens je een paar slagen in dat water hebt gedaan- alles voelt eens zo licht aan. Een aanrader.

Nog veel sterkte bij de verdere behandelingen,

Groetjes,

Karine

Pagina's: [1] 2