Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - meerkat

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Borstkanker / Re: hoe voel je je na de behandelingen?
« Gepost op: oktober 28, 2014, 09:49:27 am  »
Bedankt voor de reacties, het is bij iedereen een ander verhaal.  Zondag deed ik een grote wandeling, voelde dat mijn lichaam stop zei, maar ik ging door en heb dit moeten bekopen, mijn man dacht van de dokter te bellen, maar gelukkig weet ik dat het na een uur of twee terug begint te gaan, ik moet mij dan vasthouden, zo wankel ben ik.  Nu is alles terug op peil, de kerktoren altijd in zicht maar ik doe wel veel eigenlijk met rust tussenin. Sabine, ik lees dat je nog een tijd zal worstelen met de ziekte en aan de pillen zal vastzitten, je kan niet anders he en dan de beperkingen van je oog, ik wens je veel sterkte. Ik ben nu met pensioen, heb mijn werk nog voor geen moment gemist, nu kan ik eens doen wat ik wil.  Donderdag moet ik nog eens een maagonderzoek ondergaan, dat zal even wurgen zijn, soms heb ik last van slikken en maagpijn. Ik wil er altijd rap bij zijn. Na nieuwjaar ga ik beginnen plannen voor de reis en ik ga zeker ervoor zorgen dat ik mij niet in nesten werk, ook op tijd rust nemen.  Maar toch vraag ik mij af hoe het zal zijn na het stoppen met de pillen Arimidex, mijn dokter zegt dat ik geen wonderen moet verwachten maar dat het wel zal beteren, maar voor de rest hoor ik er niet veel van.  Een buurvrouw van een paar huizen verder, zegt dat het veel beter ging, ze terug kon fietsen en reizen, ze is nu 20 jaar verder.  Nog veel groetjes en vanavond naar tv kijken, het gaat over borstkanker en de "liefde".

2
Borstkanker / Re: hoe voel je je na de behandelingen?
« Gepost op: oktober 27, 2014, 17:26:31 pm  »
Ik neem nu al een tijdje vitaminen, de spierpijn en vapeurs ben ik al gewoon ondertussen.  Het is enkel de vermoeidheid die me plots overvalt (voel me dan plots slecht, en zo slap, dan moet ik rusten, eten en na een uur kom ik terug bij), de dokter weet ook niet wat te doen.  In het UZ werd me gezegd van een tijdje te stoppen met de arimidex, maar omdat het maar een paar maanden te nemen is, wil ik de kuur toch afmaken.  Ik ben maar 4 of 5 klieren kwijt, maar het is een goede tip, ook om steunkousen aan te doen. Is hier niemand die iets kan zeggen over hoe het gegaan is na de hormonen? Alle tips zijn welkom.

3
Borstkanker / hoe voel je je na de behandelingen?
« Gepost op: oktober 27, 2014, 08:24:28 am  »
Zoals velen onder ons zou ik de toekomst positief willen zien met volledige genezing.  Soms is de weg lang te gaan, maar toch genezen velen van borstkanker en komt het hopelijk niet terug.  Ik lees er niet veel over, misschien is dat een goed teken, dat diegene die genezen zijn na de behandelingen niet meer komen lezen hier.  Ik moet nog tot mei 2015 hormonen Arimidex nemen, dan, als alles goed is, zou ik mogen stoppen.  Het gaat de goede richting uit, de bijwerkingen van Arimidex zijn zwaar, maar toch te dragen en volhouden is de boodschap van de dokters. Maar nu komt mijn vraag, ik zou graag een grote reis maken volgend jaar, zou ik dit aankunnen?  Ik heb haar verloren door de Arimidex, komt dit terug?  Nu kan ik maar een paar km (3 a 4) wandelen en dan ben ik echt bekaf, moet ik eten en voel mij in een put zakken waar ik na een 2 uren pas uitklim.  Ik twijfel om die reis te plannen, mijn man zegt "niet doen, je zal dit niet aankunnen." Hij kent me natuurlijk ook goed, want op die reis wil ik op stap gaan en veel dingen gaan bezichtigen. Hoeveel maanden zal het duren vooraleer de nevenwerkingen van de medicatie uit mijn lijf zijn en ik min of meer terug de vrouw ben van voor mijn ziekte? Als ik nu ergens naartoe ga, moet ik telkens kijken waar mijn kerktoren staat om mij in terug te trekken omdat de vermoeidheid zo kan toeslaan, maar als je ergens ver bent? Hoe gaat het met jullie na de Arimidex of andere hormonenpillen? Het zou met mij ook veel vrouwen moed geven en goede vooruitzichten.  Dank u wel< :-*

4
Borstkanker / Re: Na 4 j nog altijd veel vermoeid...
« Gepost op: oktober 06, 2014, 08:35:41 am  »
Hallo, ik ben 4 jaar geleden geopereerd, borstsparend en een paar klieren verwijderd, bestralingen en dan 5 jaar Arimidex.  Ik ben altijd heel moe geweest en dat is nog zo. Nog tot volgende jaar moet ik de hormonen nemen en dan zal de vermoeidheid hopelijk een beetje afnemen.  Ik zou blij zijn van terug lange wandelingen (meer dan 2 km) zal kunnen maken met de honden.  Voorlopig moet ik alles doseren.  De dokter zei me dat de vermoeidheid komt door de spierpijnen en andere ongemakken van de hormonen, alle energie gaat daar naartoe.  Ik hou het vol omdat het nu eenmaal moet en hoop dat het het waard is. Ik ben nu vanaf augustus met pensioen en heb een tijdje halftijds gewerkt, voordien altijd voltijds.  Ik moet wel altijd rekening houden van het feit dat ik ook plots in elkaar kan zakken van vermoeidheid, dus niet te ver van mijn huis en zetel.  Als ik dit niet doe begin ik te zweten, koud, warm, draaierig, krijg buikpijn, mijn benen trillen en ook mijn hoofd (ik zou wenen van miserie en onmacht). Het vraagt ook veel begrip van je omgeving, wie het niet meemaakt kan het moeilijk weten wat het is.

5
Borstkanker / Re: Remissie.
« Gepost op: juli 29, 2014, 11:37:24 am  »
Hallo, ik lees hier heel wat. Ik heb 4 jaar geleden ook borstkanker gehad, borstsparend geopereerd, bestraald en 5 jaar Arimidex.  De laatste maanden sukkel ik van straatje naar straatje, veel darmontstekingen, mijn in de rug, maag, warmteopwellingen en een onvoorstelbare vorm van vermoeidheid en lusteloosheid. Soms heb ik nog eens een goede piek, dan moet ik alles doen.  Ik ben gelukkig nu met pensioen en kan mij aanpassen.  Maar dat slecht gevoel en altijd maar wat hebben, zijn soms zo lastig. De huisdokter gelooft mijn gezaag niet meer en laat me maar zitten. Ik heb het idee dat mijn ingewanden protesteren tegen de medicatie, ik zweet, draai, mijn oren suizen en moe en nog eens moe.  Straks terug naar de dokter voor bloedafname.  Ze gaat nog eens goed kijken. Ik ben altijd bang voor herval, ik moet nog een klein jaar die hormonenpillen.  Ik neem ook schildklierhormonen, de dokter schreef ook antidepressiva voor maar daar ben ik nog niet mee begonnen. Maar ik wil positief blijven en in mijn genezing blijven geloven, zoals jullie hier allemaal.  Bedankt om dit te lezen, ik zal zeker laten weten wat
de dr straks zegt.

6
Borstkanker / Re: docvieuw liefde in tijden van kanker
« Gepost op: januari 07, 2014, 15:59:32 pm  »
Ja, er moesten meer van deze voorlichtende programma's komen.  Nu er zoveel mensen zijn die kanker krijgen en geloof me er zijn veel problemen met de liefde.  Alles is niet meer zo vanzelfsprekend als voordien.  De pillen, de littekens, de vermoeidheid, .... Maar als ik vraag wat erna?  als de pillen wegvallen, de littekens minder pijn doen en de vermoeidheid afneemt, komt de "zin" dan terug.  Ik weet, je bent dan ouder, maar toch zou ik het willen weten.

7
Misschien eens alles laten rusten en eventueel met de sociale dienst van het UZ trachten te praten.  Zo kom je, met hun hulp, te weten wat er nog voor mogelijkheden zijn. Maar niets overhaasten.

8
Borstkanker / Re: Het prille begin van de tocht
« Gepost op: januari 07, 2014, 15:50:20 pm  »
Dat de littekenplaatsen soms nog steken dat blijft wel een tijd duren.  Er moet daarbinnen ook het een en ander herstellen.  Bij mij is het al drie jaren geleden en soms krijg ik nog steken en mijn geopereerde borst en oksel doen soms nog pijn, met steken.  Maar de dokter zegt dat dit normaal is.  Daar zou ik mij niet ongerust over maken.  En ben je ergens ongerust over, vragen en nog eens vragen aan de dokter.

9
Borstkanker / Re: liefde in tijden van borstkanker (documentaire VRT)
« Gepost op: augustus 13, 2013, 21:36:14 pm  »
Ik kijk ook uit naar het programma, de liefde is er wel maar het bedrijven dat is andere koek. Door de hormonen, vb Arimidex, gaat het allemaal moeilijker, de slijmvliezen worden droger, er is veel pijn in de gewrichten, de zweetbuien, enz. maar alles voor genezing en bijna iedereen houdt 5 jaar vol om te overleven. Misschien zou de behandeling nog beter kunnen afgesteld worden per vrouw zodat er niet meer medicatie moet worden genomen dan nodig, een persoonlijk profiel, misschien via DNA?  Maar zo ver zijn we nog niet. Voorlopig is het verder slikken en de liefde, ja, de liefde vraagt veel geduld, ook van de partner. En waar niet veel over wordt gesproken is het karakter dat verandert, je bent nooit meer dezelfde vrouw. En er is zeker nog een mooi leven na borstkanker, maar je moet het zien, de kans hebben te genieten.
Ik ben benieuwd naar de uitzendingen, ik zal zeker kijken.

10
Borstkanker / Re:stress- en angstweek
« Gepost op: maart 18, 2013, 17:37:53 pm  »
Mijn duimen ook :-*

11
Borstkanker / Re:Maakt radiotherapie je moe ?
« Gepost op: maart 18, 2013, 17:32:26 pm  »
Ik werd er moe van, de ene persoon al wat meer dan de andere.  Het is afwachten, leer te luisteren naar je lichaam en neem zeker zo een brochure over bestralingen mee bij de dienst. Werken??  Het is te zien wat je doet voor werk. Ik ben drie weken na mijn bestralingen halftijds aan het werk gegaan, dat ging net, vooral dank zij mijn lieve collega's. Ik was wel blij terug onder de mensen te zijn, maar als het druk was??? daar kon ik niet tegen. Ik ging na de bestralingen wel regelmatig een koffie drinken en iets zoet erbij, dan kon ik dat zo een beetje plaatsen en kreeg ik meer energie.

12
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 18, 2013, 17:19:27 pm  »
Dat zijn hier nogal moedige verhalen.  Ik zie het ook wel zitten, positief blijven tussen al die negativiteit in de wereld. Ik ben al jaren met klei bezig en daar kan ik ook goed mijn ding in kwijt, samen zitten we daar met veel straffe madammen die ziek zijn of geweest.  Maar samen maken we keramiek, ieder naar zijn eigen kunnen en tijd. Met lotgenoten wat het ook is, mindfullness of zwemmen, breien of koken, turnen of in het gras gaan liggen, het is "het samenzijn, het begrip van wat het is" wat het hem doet.  Daar put je moed uit en met kinderen omgaan, die zijn nog zo los en vol leven, dat doet je gewoon erin geloven.  Veel groetjes aan iedereen :-*

13
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 14, 2013, 22:35:28 pm  »
Hallo, ik herken alles wat ik hier lees. Ik ben nog 2 jaar zoet met Arimidex en de bijwerkingen zijn soms zo heftig dat ik eens moet uitrazen, uithuilen.  Ik heb soms veel pijn, ben zo zwak als wat, ik ga wel fitnessen en dat doet deugd. Maar ik kan zeker niet meer wat ik vroeger kon, als ik denkwerk moet doen, kunnen mijn hersenen niet meer mee, ook linken leggen, het is allemaal een gedoe.  Mijn familie en sommige vrienden begrijpen het ook maar half, gelukkig niet allemaal, maar zij hebben geen kanker gehad. Ik zeg hen soms: ik wil ruilen, al het werk doen en geen kanker hebben.  Mijn man begrijpt mij wel goed, ik zie wel dat hij het ook moeilijk heeft, is ook bang. Ik werk momenteel halftijds, dat is meer dan genoeg en heb een heel lieve collega die me echt helpt als ik weeral alles ben vergeten :-\
Tips voor jou: toch proberen positief in het leven te staan, en je omringen met positieve mensen en zeker niet van jezelf verlangen dat je alles terug kan, ik geloof er wel in dat de kracht zal terugkomen. Die 5 jaren of voor sommigen langer zijn er om te genezen of niet terug ziek te worden, maar het lijkt misschien lang maar hoeveel jaren krijgen we er niet bij daarna, daar doen we het voor en houden we vol. 

14
Borstkanker / Re:functioneren na borstkanker
« Gepost op: maart 12, 2013, 17:09:44 pm  »
Ik begrijp het niet, ben ik de enige hier ???

15
Borstkanker / Re:3 maandelijkse controle komt korterbij !!
« Gepost op: maart 12, 2013, 17:01:58 pm  »
Hopelijk is alles goed, ik duim mee.  Ik heb mijn grote kontrole in mei, dat is dan mijn 3de jaar.
 ;)

Pagina's: [1] 2 3 4