Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Bloempje.

Pagina's: [1]
1
Levenseinde / Re:Euthanasie
« Gepost op: mei 31, 2010, 20:37:58 pm  »
Ik kan iedereen aanraden om toch zo'n wilsverklaring te laten opstellen!

mijn mama had oorspronkelijk ook gezegd dat ze geen euthanasie wou, maar tijdens haar laatste dagen heeft ze liggen smeken en roepen om euthanasie, maar ze kreeg het niet. De dokters zeiden simpelweg "Dat is een procedure van drie dagen en dat haal je toch niet meer". Uiteindelijk heeft ze nog net drie dagen geleefd, en drie dagen afgezien als een beest.. Wij waren er heel de tijd bij en moesten machteloos toekijken hoe zij aan het roepen was van de zeer, angst, wanhoop, ..
En zeggen dat dit leed allemaal voorkomen kon worden als de dokters die spuit dan toch maar zou gegeven hebben, "de verlossende spuit" zoals mijn mama het zelf zei..
Ik snap dat de dokters dat zo streng maken uit eigen veiligheid, maar op dat moment was ik er toch enorm kwaad om!

2
Hej Glenn,

Ik ben een meisje van 20 jaar, en heb ook net mijn mama verloren aan kanker. Op 3 april 2010...
Ikzelf heb nog drie broers van 17, 22 en 24 jaar.

Mijn mama vocht al tien jaar tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Ook wij waren de laatste dagen dag en nacht bij haar, we bleven in het ziekenhuis slapen. Ik heb ook heel veel bij haar gezeten en haar hand vastgehouden, zelfs als ze al in coma lag. Jammergenoeg is ze 's nachts overleden, terwijl ik sliep..

Hoe gaat het met jou? Kan je wat overweg met het verdriet?
Ik heb het heel moeilijk, kkan het echt niet aanvaarden en voel mij zo verloren in deze wereld zonder haar..

Hopelijk hoor ik je gauw!

Liefs,
Miriam

3
Longkanker / Re:longkanker met uitzaaiingen naar botten
« Gepost op: april 22, 2010, 20:04:08 pm  »
Ik ben 20 jaar en ben enkele weken geleden mijn lieve mama verloren.. Zij had longkanker met uitzaaiingen naar het ruggenmerg :(
Ik mis haar zo enorm. Ik ben nog zo jong en weten dat ik mijn mama voorgoed kwijt ben, dat ik haar nooit meer zal kunnen aanraken of nooit meer zal kunnen zien of nooit meer om raad zal kunnen vragen, maakt mij kapot..
Zijn er tips om om te gaan met dit gemis? Of anderen die ook zo jong zijn als mij en hun mama of papa verloren hebben?

4
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:mama 14 jaar ziek
« Gepost op: januari 07, 2010, 19:25:45 pm  »
Hej Celien,

Ik weet niet of je soms nog op dit forum komt, maar ik vroeg me af hoe het met jou gaat en met je mama.
En eigenlijk wil ik ook wel eens praten met je, omdat we al zo lang hetzelfde meemaken, en we dezelfde leeftijd hebben. Kdenk dat we elkaar zouden begrijpen als geen ander :)

Hopelijk gaat alles goed met je

M.

5
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Re:mama 14 jaar ziek
« Gepost op: december 05, 2009, 17:06:28 pm  »
Celien,

Wij maken zowat hetzelfde mee denk ik. Ik ben ook 20 jaar en mijn mama heeft al 10 jaar kanker. Ik dacht dat ze de enige was die zo lang tegen deze ziekte vecht! De chemo helpt echter niet en ook mijn mama heeft uitzaaiingen, naar het bot en de longen.
Ik woon nog thuis, en dat is inderdaad hard. Heel hard. Ook ik kruip liever in mijn kamertje weg als mijn mama weent, omdat ik het ook niet aankan. Ik vind dit zelf heel erg van mij, dat ik wegloop op de momenten dat ze me juist het meest nodig heeft. Ik begrijp jou dus heel goed. Maar probeer toch je mama zoveel mogelijk te bezoeken. Stel dat ze komt te gaan, zal je het jezelf enorm kwalijk nemen, en zal het rouwproces nog moeilijker zijn.
Probeer er toch zoveel mogelijk te zijn voor je mama. Wat ik dan doe als alternatief is haar kaartjes geven, of eens een armbandje, een bloempje, zo die kleine dingen. En ook zoveel mogelijk een luisterend oor bieden.
Ik weet zelf maar al te goed hoe moeilijk het is, maar hé meid, jij kan dat ook wel !

Liefs x

Pagina's: [1]