Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - nootje

Pagina's: [1]
1
Hey, ik word volgende maand, als draagster van brca1 preventief geopereerd met diepflap. De linker kant van mijn buik is niet genoeg doorbloedt (dunne ader) en daarom gaan ze een stuk van mijn linker buikspier gebruiken voor een betere doorbloeding.

2
Borstkanker / Re: Te mager voor reconstructie met eigen vet?
« Gepost op: september 11, 2013, 01:18:10 am  »
Ik zelf heb genoeg buikvet (nu maat 38/40) maar de linker kant van mijn buik is niet genoeg doorbloedt. Daarom sprak mijn pc over een stuk van mijn rechte linker buikspier te gebruiken.

Ik twijfel echt wat ik zou doen want ik ben al sinds mijn pubertijd een jojo qua gewicht. Ik val af en kom bij en opnieuw en opnieuw. Stel dat ik de reconstructie laat uitvoeren met buikvet, dan gaat daar op den duur niet veel van overschieten.

Misschien moet ik dan toch ook maar voor siliconen gaan. Het nadeel is dan zeker dat je die dan om de 10 jaar moet laten vervangen?

3
Borstkanker / Re: BRCA2 en wat ik ermee ga doen...
« Gepost op: september 11, 2013, 01:08:15 am  »
Ik ben 31 jaar en sinds juli weet ik dat ik draagster ben van brca1. Ondertussen heb ik allerlei onderzoeken van mijn borsten achter de rug en ook één van mijn buik om te zien of die genoeg doorbloedt is. De rechterkant van mijn buik is helemaal in orde maar de linkerkant bezit maar een klein bloedvaatje. De plastische chirurg zei me dat hij bij de operatie (die ten vroegste in januari zal doorgaan) waarschijnlijk een stuk van mijn linkere rechte buikspier zal moeten gebruiken voor de opbouw van mijn linker nieuwe borst. De rechter borst zou gewoon met buikvet gemaakt worden.
Een stuk buikspier laten gebruiken klinkt in mijn oren toch wel eng en pijnlijk. Heeft er iemand hier ervaring mee? Ik was vast besloten om een borstreconstructie met eigen weefsel te laten uitvoeren maar na dit laatste gesprek met de arts twijfel ik erover of het toch niet beter is om siliconen te laten gebruiken. Dan zou ik ook geen litteken op mijn buik overhouden. En dan duurt de operatie ook minder lang omdat het minder ingewikkeld is? 12u vind ik best wel lang. Zijn er hier lotgenoten die voor siliconen gegaan zijn en hun ervaringen met mij willen delen? Groetjes.

4
Borstkanker / Re: BRCA2 en wat ik ermee ga doen...
« Gepost op: augustus 01, 2013, 02:45:21 am  »
Hallo, ik ben een gezonde vrouw van 31 jaar en mama van 2 kleine kindjes.

Onlangs heb ik te horen gekregen dat ik erfelijk belast ben met brca1 gen. Ik wist al van voor ik de uitslag kreeg dat ik, als ik slecht nieuws zou krijgen van het genetisch onderzoek, ik zou gaan voor een preventieve borstamputatie met onmiddelijke reconstructie.

Nu mijn vraag:
Heeft er iemand van jullie (positieve of negatieve) ervaringen met de plastische chirurgen in het UZA te Edegem?
Dank bij voorbaat.

5
Ik heb vandaag een gesprek gehad met een dokter en een psycholoog van medische genetica. We hebben afgesproken dat ik nog even wacht met de test tot ik bevestiging krijg van mijn nieuwe hospitalisatieverzekering, die heb ik vorige week aangevraagd.

Bedankt voor jullie reacties en ik hou jullie op de hoogte!

6
Hey Fee, bedankt voor je snelle reactie! Ik zal eens bij kbc langs gaan alvorens ik de test laat uitvoeren.

Ik wil zoizo een goede hospitalisatieverzekering alvorens ik me laat testen want stel dat ik na die test slecht nieuws krijg dan zit ik ermee terwijl ik geen operatie kan betalen.

7
Hallo, ik zal me eerst even voorstellen: ik ben 30 jaar en mama van 2 jonge kindjes.

Ik overweeg om me te laten testen op het BRCA1 gen omdat die in mijn familie zoveel voorkomt.

Nu ben ik op zoek naar de beste hospitaliesatieverzekering die zo'n preventieve operatie (borstamputatie en -reconstructie met eigen weefsel) wil terug betalen.

Momenteel heb ik enkel nog maar een hospitaliesatieverzekering bij de mutualiteit. (Vlaams en Neutraal Ziekenfonds)

Kan er iemand mij tips geven?

Dank bij voorbaat!!

Pagina's: [1]