Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Eowyn

Pagina's: [1] 2 3 ... 11
1
Borstkanker / Re: nieuwe techniek?
« Gepost op: mei 15, 2013, 20:15:39 pm  »
Ik heb al lang besloten dat ik het laat zoals het is. Maar ik vind het alleen jammer dat deze optie bij mijn nooit aan bod is gekomen. Het was ofwel alles weg, ofwel volledige reconstructie, met lange revalidatie.
Trouwens, meer dan genoeg operaties doorstaan!

Laat het nu maar zo, ik wen stilaan aan die veel te dure bh's en die bobbels die vooruit vallen als je voorover buigt. Alles went!

Eowyb

2
Jouw onderzoek gaat niet over kanker, maar over chemotherapie. Dat is een verschil hoor. Ik heb kanker gehad, ben daar voor behandeld, maar niet met chemotherapie! Denk daar nog eens goed over na..

3
Borstkanker / nieuwe techniek?
« Gepost op: mei 14, 2013, 21:42:09 pm  »
Sinds het middagjournaal zit ik weer boordevol vragen.
Ik ben mijn rechterborst verloren toen er twee gezwellen in zaten. Borstsparend was geen optie, zeiden ze.
Een jaar later heb ik preventief mijn andere borst ook laten verwijderen, samen met mijn eierstokken.

Vanmiddag zag ik een professor uitlegden, dat ze enkel de borstklier hoefden weg te nemen, dat de huid en de tepel konden blijven en de borst dan weer opgevuld werd met ander weefsel uit het lichaam. Je wordt dus niet 'plat' wakker.

Wat ik nu heb zijn twee lelijke, ongelijke strepen. Ik wou geen reconstructie omdat dat een te zware aanslag op mijn al zo gehavende lichaam zou zijn. Maar zoals het er daar uit zag, was toch heel anders dan wat ze mij voorstelden: alles weg en dan 'heropbouwen'.

Vragen vragen vragen dus. Kon het bij mij niet omdat er al kanker aanwezig geweest was? Is het een nieuwe techniek die twee jaar geleden nog niet toegepast werd? Was mijn arts niet van die mogelijkheid op de hoogte?

Vanavond zat  ik weer eens in  de spiegel naar mijn lelijke, ontvrouwelijkte lichaam te kijken... wat als???

Eowyn

4
Borstkanker / Re:Morgen weer controle
« Gepost op: december 28, 2012, 10:23:15 am  »
Alles was goed, de gyne is optimistisch.
Wat de pijn betreft moet ik nog wat geduld oefenen. Donderdag kan ik naar de pijnkliniek en dan zullen ze (hopelijk) een behandeling voorstellen.

Liefs
Eowyn

5
Borstkanker / Morgen weer controle
« Gepost op: december 17, 2012, 06:54:14 am  »
Hallo,

Ik ben hier een tijdje niet geweest, omdat ik met een heel ander probleem zit, dat alles opslokt: een hernia. Ik heb drie epidurales gekregen. Bij twee ervan ben ik door te lang te moeten wachten en de pre-op in psychose gegaan, omdat zulke zalen me automatisch terugtrekken naar de situatie in Gasthuisberg, waar onze Senne* in apocalyptische omstandigheden geboren werd en even later stierf. Om de één of andere manier komt dat dat helemaal terug, en mijn lichaam reageert precies als toen: heftig beven, soms overgeven, heel goed weten wat er gebeurt maar niet kunnen communiceren... zeer beangstigend allemaal.
En het ergste: niet één van die epidurales heeft enig effect gehad. Ik loop de hele dag met pijn. Word minstens drie keer per nacht wakker en moet dan rondwandelen, autorijden is een hel. bukken en door de knieën kan niet meer.
Ik ben nu begonnen in een pijnkliniek, maar dat duurt eindeloos lang. Morgen nog drie onderzoeken en pas op 3 januari zal een behandelingsplan worden voorgesteld. Intussen: pijnlijke feestdagen.
Door al die dingen is de kanker wat op de achtergrond  gekomen.

Maar ook morgen moet ik op controle. Ik heb intussen mijn bloed al laten controleren en mijn tumormarkers zijn ok. Dus ben ik er eigenlijk vrij gerust in, ook al is het de eerste controle na de preventieve operatie van juni.

Maar we gaan door, en door, en door...

6
Borstkanker / Re:MIJN LIEVE BROER IS OVERLEDEN
« Gepost op: december 17, 2012, 06:46:47 am  »
Lieve mensen,
ik ben hier een poosje niet geweest en zie nu de overlijdensberichten.
Wat kan ik zeggen?
Ik hoop dat jullie rond je een aantal  mensen hebt waar je op kunt rekenen, die je proberen te begrijpen en die je steunen.

Dikke cyberknuffel aan allen.
Eowyn

7
Borstkanker / Re:Voor Jet
« Gepost op: december 17, 2012, 06:44:22 am  »
Ach Jet,

Ik ben hier een poosje niet geweest en lees het nu pas.
Ik hoop dat je omringd wordt door liefdevolle mensen die jou kunnen helpen dit enorme verdriet te dragen, en dat je in jezelf de kracht mag vinden om voor jezelf toch door te gaan.

Heel dikke cyberknuf
Eowyn

8
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 27, 2012, 20:55:37 pm  »
De tweede epidurale zelf is beter verlopen, minder traumatisch.
Maar intussen zijn we weer vijf dagen verder en zou het effect al voelbaar moeten zijn. Nee dus.
Autorijden blijft zeer pijnlijk, tijdens de nacht word ik gemiddeld om het anderhalf uur wakker van de pijn. Dan moet ik er uit, een wandelingetje rond mijn keukentafel, nog wat tv om te voorkomen dat ik ga piekeren, tot ik weer in slaap val voor anderhalf uur.

Ik heb een rothumeur. De combinatie van die voortdurende zeurende uitstralingspijn en de gebroken nachten, en dan nog twee zeurende kinderen....
En mijn man is sinds gisteren werkzoekende. (nee niet bij ford Genk, hij zal geen duizenden euro's ontslagpremie krijgen)

Zelf heb ik deze week ook nog het bericht gekregen dat het bij vijf uur zal blijven het hele schooljaar. De paar uren die er nog bij konden komen gaan niet door.

Moeilijk om optimistisch te blijven. De kinderen lijden er echt onder. Mijn man ook.
Daarom ga ik weer een weekje naar het revalidatiecentrum aan zee. Even alles achterlaten, ook al moet de pijn wel mee. maar misschien doen het therapiebad en de andullatiematras die ik kan gebruiken, samen met de zeelucht wel wonderen.

Sabine, ik heb nog niet op je topic gereageerd. Vind het vreselijk en ook zo confronterend, na zes jaar nog...
sterkte!!!

Eowyn

9
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 22, 2012, 11:21:53 am  »
Woensdag tweede epidurale...
Ik zie er zo tegenop!
Bang om weer in die paniektoestand te geraken...

10
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 20, 2012, 20:28:55 pm  »
Het had al lang beter moeten zijn.
Ik geraak intussen uitgeput door het voortdurend wakker worden van de pijn 's nachts.  :'( :'( :'(

11
Borstkanker / Re:Morgen eerste keer jaarlijkse controle
« Gepost op: oktober 19, 2012, 22:03:24 pm  »
Er brandt een kaarsje voor je...

Liefs

12
Borstkanker / Re:Toch weer chemo??????
« Gepost op: oktober 19, 2012, 22:02:25 pm  »
Dikke virtuele knufffffffffffff..........


13
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 16, 2012, 22:51:57 pm  »
epidurale was geen pretje. Ik moest vrij lang wachten, dan naar de OK en net dan werd de arts opgeroepen voor het mug-team. Dat heeft bij mij vanalles getriggerd. Ik kreeg paniekaanvallen en flashbacks, waarbij ik hevig ga trillen. Dat heb ik overgehouden aan de dood van mijn zoontje. Ik moest dus ook xanax krijgen, want als ik zo beefde konden ze onmogelijk prikken.
In plaats van rond 17 u was ik pas rond 20u30 thuis, totaal overstuur en met heel veel pijn door de extra spanning. De flashbacks zijn  tot in het weekend blijven spoken.

En dan nog het lastigste nieuws: na een dag of vijf moest de pijn minder worden, maar dat gebeurt voorlopig niet. In mijn rechterbeen heb ik nu een soort dof gevoel dat ik nog niet eerder gehad heb.

Maandag weer naar de fysioloog. Als hij een tweede prik voorstelt, denk ik dat ik ga weigeren. Hij moet me tijd geven. De voorgeschiedenis hakt hier te diep op in...

liefs voor iedereen, ik lees de verhalen, maar schrijf momenteel niet veel.


14
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 09, 2012, 20:49:02 pm  »
Hallo,

Het gaat wel degelijk om een hernia, een scheurtje met een uitstulping. Niet groot, maar wel op een heel ongunstige plek, nl. vlak bij de zenuwwortel. Dat verklaart de hevige uitstralende pijn.
Morgen krijg ik een epidurale. Bij 8 op de 10 gaat het binnen de 14 dagen na een eerste epidurale al veel beter. Laat ons hopen dat ik één van die acht ben!
Ook de lever werd vandaag gecontroleerd vanwege de zeer hoge leverwaarden, maar er is niets ernstigs aan de hand. De vrees voor uitzaaiingen was gelukkig ongegrond.

Morgen dus nog even doorbijten en hopen dat ik dan écht op de goeie weg zit!

Groetjes,
Veroniek

PS mijn moeder is vandaag weer naar huis gegaan, het was blijkbaar gewoon een buikgriep, gelukkig maar!

15
Borstkanker / Re:Rugproblemen bovenop
« Gepost op: oktober 09, 2012, 06:42:29 am  »
Met ma gaat het beter, ze kan alweer iets eten en gaat wellicht vandaag weer naar huis.

Voor mij is het een bizarre dag: drie ziekenhuisbezoeken, voor drie verschillende problemen, op één dag.
Naar de radioloog om te weten wat er met mijn lever aan de hand is. (laat ons hopen dat het alleen komt door de vele pijnstillers die ik genomen heb...)
Naar de fysioloog om te weten wat er aan de rugpijn te doen is.
Naar de psychiater, mijn maandelijkse afspraak die al langer vast lag, ook toevallig vandaag.

En ik denk dat ik voor de meesten onder ons spreek, als ik zeg dat ik ziekenhuizen haat... vooral de wachtkamers...

Pagina's: [1] 2 3 ... 11