Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - kaat78

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Re:rode bietensap
« Gepost op: november 04, 2011, 13:58:01 pm  »
@kiki: rode bietensap houdt je rode bloedcellen en hematocriet op peil en versterkt een beetje je weerstand, mijn vader nam het tijdens zijn chemo en heeft maar 1 maal een weekje uitstel gekregen. Het smaakt wat raar, maar wij mengelen het met fruitsap. te koop in de colruyt bij de" natuurproducten. Als je effect wil moet je wel zuiver biologisch bietensap (sap van colruyt is bio) drinken en het max 5 dagen laten opstaan.
smakelijk ;)
kaat

2
Longkanker / Re:longkanker
« Gepost op: oktober 30, 2011, 20:20:21 pm  »
@Christelke, ik zit gelijk wat in diezelfde situatie als jij meid, ook mijn papa is heel erg ziek, weliswaar een ander soort kanker maar met even twijfelachtige kansen, en mijn man en ik verwachten ons eerste kindje ondertussen...het is allemaal zo tegenstrijdig, aan de ene kant zijn we blij dat het kindje er eindelijk komt, maar aan de andere kant ook o zo bang dat mijn papa zijn zo langverwachtte kleinkind niet meer in de armen zal kunnen sluiten, laat staan te zien opgroeien. We hebben lang het 'kind - verwachten' wat uit de weg gegaan in gesprekken, want je zag mijn pa zo triestig worden dan, maar aan de andere kant, blijven negeren gaat niet dus nu durven we wel eens over ons kindje praten, en soms is dat met een lach, maar ook soms met een traan erbij...
Even practisch: de handschoenen bij taxotere is omdat het een product is dat nogal agressief is voor de nagels (en ook de haarwortels) en door ijshandschoenen aan te doen tijdens de inloop van het product krijg je vernauwing van de bloedvaten tgv je handen en dus ook minder product en zijn bijwerkingen(verkleuring en afbrokkeling van de nagels) daar. Taxol is daarom niet staffer dan bv cisplatinum, gewoon anders, het valt op een andere manier de groei van een tumor aan.

@da -yucky, kan me voorstellen dat je echt baalt van zo een brief in je bus!
@sonny, krijgt je man ook taxotere ? want die tranende ogen is zeker een bijwerking van taxol, het verstopt de traankanaaltjes.

dikke knuf voor iedereen, kaat

3
Hey Steffietje,

Oh, kben blij voor jullie! Tis toch wel goed nieuws en der groeit weer een beetje hoop. Ik duim voor volgende maand, maar tlijkt er toch goed uit te zien.
Mijn vader heeft, tgv jarenlange blootstelling aan en inademing van houtstof, 4 j geleden een sinustumor ontwikkeld, die is verwijderd en nadien kreeg hij 35 bestralingen. Een dik jaar later was de tumor terug, nu in de bovenste sinusholte boven zijn linker oog, hij kreeg terug 35 bestralingen, maar geen operatie. Nu in mei begon hij plots ook minder goed te zien uit zijn rechteroog en toen bleek de tumor weer aant groeien te zijn! Zijn behandelende oncoloog zag geen behadnelingsmogelijkheden meer, enkel een soort expirimentele chemo ( waar hij op een wachtlijst moest voor gaan staan) , dus zijn we naar een ander oncologisch centrum getrokken en daar zagen ze wel baat bij de bestaande chemo (tot 40% kans op respons !!), dus heeft hij nu 6 kuren chemo achter de rug, zijn zicht is niet verbeterd, maar ook niet echt verslechterd, dus het is afwachten nu wat de NMR in november gaat tonen...ik ben hier heel bang voor, mijn man en ik verwachten ons eerste kind (ook 1ste kleinkind) en ik hoop zo hard dat mijn papa zijn kleinkind nog in de armen kan sluiten!! tis allemaal zo oneerlijk, een mens die altijd zo gezond geleefd heeft, wordt een jaar voor zijn pensioen ziek van zijn werk nota bene!! We leven nu heel intens samen en doen wat we kunnen voor elkaar, meer dan dat kan je niet denk ik.
grts, kaat

4
Dag Steffietje,

Ik bijt samen met jou mijn nagels kort denk ik, want half november moet mijn papa ook terug onder de nmr. Hij heeft nu zijn 6 chemokuren achter de rug, de laatste heeft hem echt hard getroffen....en nu is het afwachten hé. Ik hoop echt dat die tumor zich wat koest houdt nu!
Ik duim mee voor je mama.
knufs, kaat

5
Andere kankersoorten / Re:adenocarcinoom in de sinusholte
« Gepost op: oktober 11, 2011, 20:02:32 pm  »
Hey Indian,

bedankt voor je bemoedigende woorden en ik wens je ook het allerbeste toe. Blijven vragen doen we zeker! Ik ben al blij dat we ons niet hebben neergelegd bij het verdict van het 1ste onco centrum, want dan was mijn papa zeker al blind, zoniet overleden...Ik vind het trouwens nog steeds heel straf vinden dat 2 centra op nog geen 100km van elkaar zo een verschillende mening en aanpak kunnen hebben. Ik huiver nog altijd bij de gedachte dat moesten we iets minder assertief geweest zijn....1 voordeel is dat ikzelf in de medische sector werkzaam ben en aldus overal nogal mijn weg weet en ook van heel wat op de hoogte ben.

grts, kaat

6
hallo

ik ben dochter, schoondochter en kleindochter van een kankerpatient en bovendien ook profesionneel met oncologie bezig en Idd, de angst blijft altijd bij je, eens kanker je gezin getroffen heeft, zit ze altijd als een ongenode gast aan je tafel...het sluipt bij je binnen en laat je nooit meer los. Sinds de dood van mijn schoonvader is ons onvoorwaardelijk vertrouwen in de toekomst verloren gegaan. vroeger dachten we: we worden ouder, krijgen kinderen, onze ouders worden grootouders, we worden allemaal 80 zoals mijn oma en opa,...tja jammer dat we die onschuldige kijk op de wereld moeten afgeven hebben.
knuffel voor iedereen, kaat

7
Andere kankersoorten / adenocarcinoom in de sinusholte
« Gepost op: oktober 10, 2011, 20:54:34 pm  »
Hallo,

Ik ben nieuw hier op dit forum en ik heb juist een vraagje:
mijn vader heeft tgv van jarenlange blootstelling aan houtstof in 2007 een carcinoom ontwikkeld in de sinusholte. hij kreeg toen, na een operatie, 35 bestralingen. Ong een jaar later was de tumor er terug , nu in de sinusholte boven zijn linker oog, opnieuw kreeg hij 35 bestralingen. Nu dit jaar merktte hij een zichtverlies op aan het andere oog en bleek dat de tumor opnieuw aant groeien was. 1 oncologisch centrum stuurde hem letterlijk naar huis met dafalgan en medrol, want 'conventionnele chemo zou hem alleen maar zieker maken' . Zijn levensverwachting was ong 3 mnd. In een ander oncologisch centrum wees men op de studie met 2 soorten zgnd conventionnele chemo (ciplatinum en 5 fu) met toch wel een 40 % respons. Na 2 chemokuren kreeg hij een nmr en de tumor bleek alleszins niet gegroeid te zijn. Nu is hij gestart met zijn laatse kuur. Zijn er mensen die bekend zijn met deze soort tumor, en hoe werd die bij jullie behandeld? hoe waren de resultaten?
vele vragen, hopelijk een beetje respons, want het is een vrij zeldzame tumor blijkbaar
kaat

Pagina's: [1]