Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - md

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / gewrichtspijnen
« Gepost op: november 04, 2007, 20:38:57 pm  »
Hallo,

Ik  heb mijn laatste chemo gehad een jaar geleden. Ik heb nu heel veel pijn in mijn gewrichten. Vooral in mijn enkels en knieën. Soms kan ik zelfs niet slapen van de pijn. Als ik in de dag wat meer gewandeld heb is het wel erger, meer beweging = meer pijn. Heeft nog iemand dit? Kan dit nog altijd een gevolg zijn van de chemo? Tijdens mijn chemo had ik dit ook erg en dat was toen normaal. Het is een tijdje beter geweest maar het wordt nu weer erger.

Groetjes
Martine

2
Borstkanker / prijs borstreconstructie
« Gepost op: oktober 19, 2007, 16:08:51 pm  »
Hallo ,

Ik weet dat velen zich afvragen wat zo een borstreconstructie eigenlijk kost. Er worden daar dikwijls veel verschillende prijzen opgeplakt. Wel ik heb vandaag mijn totale rekening gehad en ik wil het jullie wel vertellen.

De totale rekening kost 4061 euro. Dit is het bedrag dat ik zelf moet betalen, het deel dat door het ziekenfonds wordt betaald is daar al af. Ik heb wel op een kamer alleen gelegen maar dat is maar een opleg van 150 euro. Het verblijf kost in totaal kost 266 euro. Geneesmiddelen: 20 euro. De operatie: 3775 euro. Samen dus 4061 euro.

Ik heb wel nog een hospitaliesatieverzekering. Ik ga zeker alles opsturen maar ik verwacht daar niet te veel van. Als ik daar iets van terug krijg laat ik juliie dat zeker weten.

Ik wou nog even zeggen dat ik het wel veel geld vind maar dat ik het dat wel waard vind. Ik ben heel tevreden van het resultaat. De afwerking (tepelreconstrutie) moet nog wel gebeuren, dat zijn nog extra kosten dus. Toch vind ik het eigenlijk wel erg dat we dit allemaal zelf moeten betalen. Ik heb toch niet gevraagd om kanker te krijgen en mijn borst te laten amputeren? Maar ja daar zal ik mij maar niet te dik in maken zeker? :-\
Ik veronderstel wel dat iedereen niet het geld heeft om dit te laten doen en dat vind ik wel vreselijk.  

Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

Groetjes
Martine

3
Poëzie / gedicht van mijn dochtertje
« Gepost op: oktober 09, 2007, 13:01:23 pm  »
Mijn dochtertje van 9 moest voor school en gedichtje kiezen dat bij haar paste. Of ze mocht er zelf eentje schrijven. Ze koos voor het laatste. Na school moest ik bij de juf komen om het te lezen. De juf was er zelf zo ontroerd van geweest dat ze tranen in haar ogen kreeg. Als jullie het lezen zul je zien dat zo een kind zo een gebeurtenis ( een mama met kanker) toch niet snel vergeten. Het gaat over mijn ziekenhuisopname van juni 2006, hoe ze toch verdriet had maar toch ook weer plezier kon maken met haar vriendjes op school.

Dikke tranen op mijn gezicht,
plots gaat het uit, het glanzende licht.
De duisternis koopt mijn leven,
En dat duurt helemaal niet even.
Mijn mama ligt in het ziekenhuis,
en ik vind het daar helemaal niet pluis.
Maar dan komt de fleur van de dag,
op mijn gezicht komt een lach.
Ik zie mijn vrienden en vriendinnetjes weer,
Maar toch doet het nog een beetje zeer.

Mooi hè,
Martine


4
Borstkanker / Geheugen- en concentratiestoornissen
« Gepost op: oktober 05, 2007, 16:24:26 pm  »
Hallo,

Ik heb heel veel last van geheugen en concentratiestoornissen. Voor mijn chemo had ik een heel goed geheugen, ik heb nooit een agenda nodig gehad en op mijn werk stond ik ervoor bekent om alles altijd te onthouden. Nu is dat helemaal anders. Ik moet alles opschrijven. Ook mijn concentratie is heel slecht. Ik moet moeite doen om als ik bv iets lees mijn gedachten er bij te houden. dingen die me de dag voordien verteld zijn weet ik vaak niet meer. Een paar vb: Ik zet het strijkijzer op en wil nog even iets anders doen, na een uur merk ik dan dat het ijzer nog op staat. Ook in de keuken heb ik al melk laten overkoken, de aardappelen laten aanbranden, een kookpot op het vuur gezet zonder iets in. ZUlke dingen gebeurden mij vroeger nooit!
Als ik dit tegen mijn oncoloog zei verwees hij altijd naar mijn vermoeidheid. Wie moe is kan zich niet goed concentreren. Dat klopt ook wel maar ik was er zeker van dat dat niet de enige reden was.
Deze week werd er in het inloophuis in Turnhout een voordracht gegeven over dit probleem. En ja ,eindelijk antwoorden op mijn vragen: dit kan dus zeker een gevolg zijn van chemo.Het heeft vooral te maken met je korte termijn geheugen. Helaas is er wel niet echt een oplossing. Er mee leren leven, alles opschrijven, de dingen op dezelfde plaatsen leggen en veel begrip van je omgeving.
Ik zou heel graag volgende maand terug gaan werken. Maar ik ben wel bang dat ik dat niet meer kan, ik doe bureauwerk, planning en cijfers, niet echt ideaal dus. Is er nog iemand die dit probleem heeft en terug is gaan werken?

groetjes,
Martine

5
Borstkanker / een tijdje weg
« Gepost op: augustus 04, 2007, 19:50:43 pm  »
Hallo iedereen,

Ik wil jullie maar laten weten dat ik er een tijdje niet zal zijn op  het forum. Maandag moet ik binnen in het ziekenhuis en dinsdag wordt ik geopereerd (borstreconstructie). Als alles goed verloopt mag ik 14 augustus naar huis. Dus niet ongerust dat je me even niet hoort!

Groetjes
Martine ::)

6
Poëzie / voor Nan en Wim
« Gepost op: juli 11, 2007, 08:20:27 am  »
Twee, een simpel cijfer,
een getal zo klein,
Maar wat zou de wereld zonder
tweeën zijn?

Alles in het leven heeft twee zijden
Zo is er donker maar ook licht
Zo zijn er goede maar ook slechte tijden
Twee wordt geassocieerd met evenwicht

Twee is veel meer dan de som der delen
Zonder twee,
zou er geen "paar" bestaan
Geen één-tweetje en geen dubbelspelen
Geen stel, geen dialoog, geen duo-baan.

Een vogel kan niet vliegen
met één vleugel
Een mens niet lopen met één been
Geen paard te mennen met één teugel
Twee is meer dan één plus één.

Voor ieder mens bestaat een ander
In welke vorm men dat ook giet
Met z'n twee, een maatje voor elkander
Waarbij men van elkaars geluk geniet.

Twee mensen hebben elkaar gevonden
Twee zullen samen verder gaan
Twee mensen worden in de echt verbonden
Om er met z'n tweeën voor te gaan.

Twee mensen wisselen elkanders ringen
Samen één en o zo sterk
Ja sterker dan twee enkelingen
Mentaal maar ook in't alledaagse werk.

Met twee ogen zullen
zij geluk aanschouwen
Met twee handen zorgen gaan
Met twee oren naar elkander luisteren
Steeds elkaar met raad terzijde staan.

Twee mensen, tot één paar verbonden
Nu al zijn zij meer dan twee
Twee harten hebben nu elkaar gevonden.

Twee, een simpel cijfer, een getal zo klein,
Toch zou er zonder twee geen toekomst zijn!

7
Borstkanker / een moeilijke dag
« Gepost op: juni 28, 2007, 16:29:47 pm  »
Hallo,

Ik heb vandaag al een moeilijke dag gehad. En eigenlijk weet ik niet waarom. Ik kan dat soms zo hebben. Ik heb veel geweend ,  en het lijkt of ik verloren loop in mijn eigen huis. Ik had vandaag geen zin om mijn huishouden te doen. Na de middag heb ik mijn moed bijeen gezocht en ben ik een uurtje gaan fitnessen om mijn gedachten te verzetten. Hebben jullie dat soms ook? Ik denk dat ik mijn werk ook wel mis. Maandag moet ik ook een mammografie laten doen (gewoon controle). Daar ben ik ook wel heel zenuwachtig voor. Misschien is het dat, ik weet het niet.  
Mijn kanker is weg en ik voel me lichamelijk elke dag beter. En toch heb ik dan van die dagen. Dat is toch raar.

Martine

8
Borstkanker / grote kuis !!
« Gepost op: juni 22, 2007, 16:49:39 pm  »
Voila dames, mijn grote kuis is gedaan! normaal doe ik daar 2 dagen over nu 2 weken. 3 dagen ben ik bezig geweest om mijn keukenkastjes uit te wassen. Niet dat ik zo een grote keuken heb hoor. Zalig om het terug zelf te kunnen doen. Ok voor de zware dingen heb ik nog de hulp van mijn ma ingeroepen, na mijn operatie (eierstokken verwijderen) mocht ik nog geen zware dingen heffen. Mijn gordijntjes reuken lekker fris en mijn tegeltjes blinken allemaal. Zijn jullie ook zo blij als je zelf terug iets kunt doen?
Morgen krijg ik zelfs vrienden om bezoek. Niet op ziekebezoek deze keer, nee ik heb ze zelf uitgenodigd. Dat heb ik altijd graag gedaan, koken voor vrienden en plezier maken. Dat heb ik een jaar niet kunnen doen. Het zal nog geen uitgebreide maaltijd worden maar dat weten ze. Ik verheug me er op.

Martine  :o

9
Borstkanker / gezinshulp?
« Gepost op: juni 04, 2007, 12:41:21 pm  »
In augustus heb ik een bostreconstructie en zal ik enkele weken rust moeten nemen. Heeft er iemand ervaring met familiehulp of zo? Vraag je dat aan via het ziekenfonds?

martine,

10
Borstkanker / sterker dan vroeger ?
« Gepost op: mei 22, 2007, 10:51:06 am  »
 Mensen zeggen vaak tegen me dat als alles voorbij is, ik hier sterker zal uitkomen. Sommigen zeggen zelfs dat ik later 'blij' zal zijn dat ik zoiets in mijn leven heb meegemaakt.
Nu ik moet zeggen ik ben inderdaad wel een ander persoon geworden. Ik geniet veel meer van de kleine dingen. Ik kan veel beter mijn gevoelens uiten. Ik heb gemerkt dat ik enorm veel vrienden heb die mij gesteund hebben. Ik ben misschien wel wat sterker geworden. Maar moet ik nu dankbaar zijn omdat ik kanker heb gekregen?? Beseffen zulke mensen wel met welke angst ik leef? Zal ik dit nog ooit terugkrijgen? Of iemand uit mijn gezin? Dat waren dingen waar ik vroeger helemaal niet aan dacht. Ik had ook nog nooit kanker van dichtbij meegemaakt.
Ik ben helemaal geen negatief persoon hoor. Integendeel, mijn vrienden prijzen me nog steeds omdat ik altijd zo positief en vol moed was.
Op bepaalde vlakken ben ik misschien wel sterker. Mijn gezin is ook hechter geworden. Maar als ik ooit zou mogen kiezen zou ik dit allemaal toch aan me laten voorbijgaan hoor!

Martine
 

11
Borstkanker / wegnemen van eierstokken.
« Gepost op: mei 10, 2007, 09:57:54 am  »
Hallo,

Is er iemand die ervaring heeft met het wegnemen van eierstokken?
Ik heb borstkanker gehad en het is de bedoeling dat ik nu 5 jaar in menopauze zal zijn. Ik  neem reeds 6 maanden novadex. nu zou ik ook moeten starten met de spuiten zoladex tenzij ik mijn eierstokken laat wegnemen. Eigenlijk gaat mijn voorkeur naar het wegnemen. Ik voel me momenteel heel goed in de menopauze. Het is voor mij veel beter om geen menstruatie te hebben. Ik had daar altijd veel last van en steeds ijzertekort daardoor. Het feit dat de oncolloog mij ook vertelde dat ik meer kans heb om eierstokkanker te krijgen dan de gemiddelde vrouw overtuigt me ook wel om ze te laten weg nemen.
Is er iemand die die keuze ook heeft moeten maken?

Martine,
34 jaar

Pagina's: [1]