Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - donnamaribel

Pagina's: [1] 2
1
Borstkanker / eertse mijlpaan gehaald???
« Gepost op: juni 07, 2009, 22:00:26 pm  »
Hallo iedereen,

Weeral een hele tijd geleden dat ik mij liet horen. Ik heb zo weer een beetje van alles achter de rug. Bestralingen voor toename botmeta's, ct's, nmr, etc..
na vrees hersenmeta's zou dit nu toch niet zijn joepie. Lever maar zo zo. Krijg nu herceptine op hoop van zegen. na ooglast dubbelzien, hesrtelde zich dat traag en gaat het nu beter. Wel heb ik last van een voos gevoel cfr wakker worden tand na verdoving maar dan in mijn gezicht..
Moet ook tegen de rugpijn die van boven tot onder aangetats is morfinepleisters durogesic plakken. Komt dit voos gevoel daarvan?? De oncoloog twijfelt denkt eerder aan paraneoplastisch , de tumor die een stof afscheidt die zich dan hier of daar zet of toch beginnende hersnemeta's maar dan zo miniem dat ze nog niet zichtbaar zijn ofwel botmeta's op de schedelbeenderen.
Nu dat het is wat het wikl ik behaalde mijn eerste doel, er nog bij zijn als mijn dochter straks op de promotie haar diploma van arts krijgt. Nu nog een jaartje volhouden voor mijn jongste die dan afstudeert als dierenarts en dan.....
Helaas ook zeer droevig nieuwe een goeie vriendin ook lotgenote haalde het niet en werd vorige week begraven. Doet mij toch wel denken wanneer ik???
Ook ik word dan toch angstig en besef hoe erg ziek we zijn...

Groetjes

donna2
Borstkanker / deze keer wordt het herceptine
« Gepost op: maart 12, 2009, 23:32:19 pm  »
Hallo lieve vrienden,

Nu de bestralingen achter de rug zijn werd voor de verder woekerende levermeta's  >:( eergisteren gestart met herceptine. Hoewel ik geen receptoren ervoor heb zouden studies aanwijzen dat het ook helpend kan zijn. Dus fingers crossed en hopen hopen ....
Ik blijf last hebben van mijn ogen en linkerarm. Er zou eigenlijk een lumbaal punctie en een NMR moeten gebeuren doch de dokter wil nog efkes afwachten en zien hoe het evolueert.
Ik heb ook nog goed nieuws mijn dochter die in haar vijfde jaar dierenarts zit haalde nu een onderscheiding. Mijn oudste dochter studeert dan binnen enkele maanden af als arts en dat maakt me dan weer ondanks alles superblij.
Is het dan een moeilijke en eenzame strijd weten waarvoor we het doen en met leifde en vreindschap kun je zoveel aan

aan allen veel moed en volhouden...

donna

3
Borstkanker / hersenmeta's?????
« Gepost op: februari 17, 2009, 22:37:48 pm  »
Dag lieve lotgenoten,

Eerst en vooral dank voor alle lieve en ondersteunende berichten op mijn vorig bericht.
Ik ben maandag naar Brugge geweest St.Jan waar de bestralingen donderdag starten. gelukkig mogen ze nu meer bestralen op korter tijd zodat ik maar vijf keer moet gaan.
Ik had sedert zaterdag ook last van krachtverlies in mijn linkerarm en wat problemen met mijn ogen. De dokter wil hier zekerheid en daarom krijg ik donderdag een ct van de hersenen om daar meta's uit te sluiten. komt het van de kapotte ruggewervels en mijn verslechterd zicht van nood aan een nieuwe bril? of zijn er inderdaad hersenmeta's dus weer zeer bang afwachten.
Kankercellen zijn hun strijd aan het winnen hoe hard ook ik terug sla... ??? :(
groetjes en volle moed aan iedereen hier op het forum

Donna

4
Borstkanker / voor de zoveelste keer ....
« Gepost op: februari 12, 2009, 23:38:47 pm  »
Hallo,

Ik werd na zes chemokuren omwille van bot en levermeta's terug hormonaal behandeld met faslodex. Omwille van toenemende rugpijn werd er een neiuwe botscan en ct gemaakt.
Vandaag het verdict: alle wervels aangetast en op één plaats behoorlijk met zeer broos bot en tumorweefsel errond die dan drukt op de zenuwbaan. Morfinepleisters helpen iets maar een meer blijvende oplossing is bestraling. Dus opnieuw ...
Levertesten ook weer serieus verstoord en marker omhoog. Dus na de betsraling opnieuw chemo. Oncoloog moet nog even zoeken naar meest geschikte product en ik kreeg al wat binnen in de laatste twee jaar.
IK ben eventjes het noorden kwijt en besef dat het echt wel minder goed gaat.
Maar we gaan door elke maand elke week elke dag dat ik nu krijg is belangrijk en ik blijf terugslaan maar het is verdraaid moeilijk.
ik moet steeds meer uit handen geven en kan minder doen. Loslaten is meoilijk als je steeds een zeer actief leven leidde.
We vrezen hier toch wel van wat nog allemaal. Bij ons houdt het niet op...

Sorry maar ik moest echt even ontladen

groetjes
Donna

5
Borstkanker / faslodex
« Gepost op: december 30, 2008, 23:36:45 pm  »
Hallo iedereen,

Na een tijdje afwezig te zijn hier op het forum ben ik er terug.
Ik kreeg een zestal lijnen chemo en omwille van de te heftige reactie op gemzar met oedeem en hartkloppingen werd de behandeling stopgezet. De levertesten waren ook niet echt beter.De oncoloog stelde nu terug hormonale therapie voor nl; één keer per maand een spuit faslodex.
Ik word verder zeer goed opgevolgd, doch ben er niet helemaal gerust op. Met bot en levermeta's en een marker die niet echt meer daalt stel ik me serieus vragen naar die hormonale therapie. De dokter zelf kan me ook niet echt antwoorden. Hij zoekt en probeert om alles weer een beetje onder controle te krijgen.
Faslodex heeft uiteraard ook nevenwerkingen. Opvliegers van jewelste, spierzwakte, spierpijn en geen eetlust. Heb het er allemaal voor over als het maar werkt.
De feestdagen verlopen hier een beetje in mineur omdat mijn dochters na nieuwjaar examens hebben. Maar we zijn vooral blij dat ik er nog steeds in redelijk goeie conditie ben en blijven hoopvol kijken naar de toekomst.
Opgeven staat niet in mijn woordenboek.

heeft iemand ervaringen met deze behandeling en ev. een pos. resultaat?

Ik wens jullie allen een heilvol en hoopvol 2009

lieve groeten
donna

6
Borstkanker / help mijn lichaam wil niet meer
« Gepost op: november 13, 2008, 23:02:06 pm  »
Hallo iedereen,

Een tijdje geleden dat ik hier op. Ik ben aan de zesde chemokuur bezig. Deze keer gemzar. Twee weken na elkaar een baxter, dan een week rust, dan weer twee weken enz.. Heb intussen 14 baxters gekregen. Een zware kuur omdat ik erna enkele dagen koorts heb, misselijk ben etc.. meestal ben ik dan tegen het weekend in orde zodat ik er kan zijn voor mijn studenten.
Maar de laatste baxters bezorgen me behoorlijk veel last oa van oedeem in voeten, handen benen, kortom eigenlijk over mijn hele lichaam, heb bovendien nu last van een versnelde hartslag. Kan niet veel doen ben direct uitgeput.
Ik heb nog twee baxters te gaan en dan volgt een controle. Ik ben er bang voor en hoop dat alles de meoite geweest is.
Ik stel me serieus vragen over hoe verder als je lichaam afhaakt op de chemo   :-\
Ik kan nooit een langere rustpauze krijgen omdat de kankercellen dan vrij spel krijgen en de meta's in de lever dan weer toenemen.
 Ik blijf er de meod inhouden maar heb toch vele vragen en vrees dat mijn vijand me zal verslaan...

Groetjes

Donna

7
Borstkanker / oef geen erfelijkheid
« Gepost op: oktober 14, 2008, 23:19:03 pm  »
Hallo iedereen,

gezien wij met drie zussen zijn die borstkanker hebben en we alledrie twee dochters hebben liet ik een genetisch onderzoek doen. Het was acht maanden wachten op resultaat. Gisteren het goede nieuws vernomen.
Geen erfelijke belasting toch niet voor de gekende brca1 en 2. Een serieuse opluchting en een opsteker voor ons allen.

Bij de laatste controle was de toestand bij mij ook stabiel gebleven. Nu verder acht baxters met gemzar, dan een nieuwe controle en zo leven we van de ene controle naar de andere. Veel tijd zonder chemo is er niet meer. Het is de ene chemokuur na de andere en mijn lichaam sputtert vaak een beetje tegen, maar ik verdraag veel als ik maar mag in leven blijven. leven die alles is hé en waarvoor we met ons allen samen verder vechten...

groetjes

Donna

8
Borstkanker / vervolg van een verhaal waar nooit een einde aan komt
« Gepost op: oktober 07, 2008, 18:16:25 pm  »
Hallo iedereen,

Ik ben vorige week op controle geweest. Het goede nieuws is dat de toestand stabiel bleef.
Zag wel de lever op foto en moest even schrikken ziet er niet te best uit. Twee hele grote meta's en overal rond kleintjes. In vgl. met de vorige foto inderdaad stabiel maar toch hé. Ik zei tegen de dokter dat loopt slecht af hé en hij heeft me heel eerlijk geantwoord ja. Dus ik wist dit maar het nog eens horen laat je wel slikken.
Ik moet nu nog twee maanden chemo krijgen , dan weer foto's en zo kabbelen we verder.
Van de ene controle naar de andere en tussenin chemo. Maar er is verder behandeling en die werkt daar houden we ons aan vast. Dus weer hoopvol verder zien. Een opgave ,ja maar het lukt.
Dus aan iedereen doorzetten het loont de moeite...

Groetjes

Donna

9
Borstkanker / gekke kuren door taxol
« Gepost op: september 02, 2008, 23:49:20 pm  »
Hallo lieve mensen,

zoals ik al eerder vertelde krijg ik omwille van levermeta's een combinatie van producten gemzar en taxol. Maar ik heb twee keer een allergische reactie gedaan op taxol en nu mag ik dat product nooit meer krijgen.
De gemzar wel nog.
Zitten nu wel met een probleem maar de dokter zoekt een oplossing.
Ik ben er kwaad om en heb al ferm gevloekt maar vooruit kijken en vooral hoopvol. Neemt kanker mij veel af nooit de hoop en de vechtlust en dit tot het einde...
Hou jullie goed we strijden samen verder >:(

donna

10
Borstkanker / emoties laaien hoog op
« Gepost op: augustus 10, 2008, 21:21:04 pm  »
Hallo,

Ik schreef al eerder mijn verhaal. Aan een zoveelste chemokuur met echt ziek zijn en wekelijks ben ik zo emotioneel dat ik bij het minste ga huilen. Ik had mezelf voortdurend onder controle vroeger en af en toe wel eens een dipje maar nu overheesrt een zeer weemoedig gevoel mijn dagen.
Komt het door de chemo?
Is het het besef dat ik er niet goed voorsta ik weet het niet.
Ja ik geniet nog van leuke dingen maar altijd een beetje overschaduwd en toch geef ik niet op om zoveel redenen leven en in leven blijven .
ging deze morgen naar de mis de preek was zeer toepasselijk en ja ik zat alweer te wenen.
IK ben misschien wel een beetje overstuur omdat ik voor het eerst te horen kreeg dat een chemokuur de vorige met navelbine niet aansloeg maar ik wil verder blijven vechten en kan niet toelaten dat die rotte beesten ook mijn spirit en gemoed aantasten.
Ik heb een fantastische partner en twee goeie kinderen ben omringd door heel veel vrienden ja een echte fanclub maar het is en blijft een eenzame strijd waarvan ik meer dan ooit voel dat ik hem zal verliezen...

Donna :'(

11
Borstkanker / weer een nieuwe kuur
« Gepost op: augustus 05, 2008, 15:47:25 pm  »
Dag beste lotgenoten,

Ben een tijdje van het forum geweest. Hier even terug. Ik heb helaas slecht nieuws. De laatste chemokuur met navelbine had niets uitgehaald integendeel de meta's in de lever waren nog groter geworden. Sedert half juli werd een nieuw kuur opgestart met twee producten taxol en gemzar. Serieus zware tabak.Ik heb er veel last van naast de gekende verschijnselen die ik bij vorige kuren had zoals tranende ogen, haaruitval, last nagels, etc.. nu ook koorts en een gevoel zware griep. De kuur is wekelijks en van de zes dagen ertussen ben ik er drie ziek maar dan ook echt ziek...
Ik heb verschillende kuren achter de rug en overleefde ze zonder echt grote hinder nu gaat het voor de eerste keer echt moeilijk omwille van echt niet kunnen.?Die grenzen aanvaarden is zeer moeilijk voor mij en mijn gezin. Ik vecht en vecht maar voel dat ik deze oneerlijke strijd aan het verliezen ben helaas...

Ik vraag me af of ik hier nog mensen zijn die reeds aan de zesde kuur zijn en of er ook zijn die die smerige gemzar kregen en wat hun ervaringen zijn

groetjes

donna

12
Borstkanker / vierde chemokuur is zwaar
« Gepost op: juni 16, 2008, 21:51:16 pm  »
Dag iedereen,

Weeral een tijdje geleden dat ik op dit forum was.Ik ben nu bezig aan de vierde chemokuur op twee jaar tijd.Deze keer met navelbine.
Heb hier vooral zeer veel buikpijn van en last van constipatie. Product werkt ook erg in op de witte bloedcellen zodat ik al een keer uitstel moest krijgen.
De dosis werd ook aangepast om toch de therapie verder te kunnen zetten. Ik krijg wekelijks een baxter en om de drie keer een weekje rust. Morgen moet ik terug nu ik een heel klein beetje hersteld ben.  :(
Maar ik heb geen keuze met levermeta's valt niet te aarzelen hé.
Het is zwaar ik ben doodmoe na die baxter en voel dat ik minder sterk word. Maar is mijn lichaam moe mijn wil en geest niet en we strijden dapper verder.
Kent iemand soms een goede natuurlijke manier om constipatie tegen te gaan???
 :-\
groetjes Donna en ja laten we allen ook taxus inzamelen voor de actie vergroot de hoop

13
Borstkanker / mijn lichaam wordt moe...
« Gepost op: mei 17, 2008, 01:28:45 am  »
Hallo,

hier ben ik weer eens.woendag de baxter niet gekregen omwille van te lage WBcellen. Ik was toch een beetje ontgoocheld en kwaad op mijn lichaam. Maar misschien is dat wel normaal de vierde chemokuur in nog geen twee jaar tijd zal mijn body wel behoorlijk aantasten zeker. Ik heb bovendien al vier dagen last van buikpijn vermoedelijk nevenwerking eerste baxter navelbine, of een virusje dat ik moeilijk overwin? De dokter wist het zelf nt zo goed.
Ik begreep vroeger niet zo goed wat er bedoeld werd met we kunnen chemo geven zolang het lichaam het aankan. Ik denk dat ik het nu begin te snappen en het maakt we wat bang want wat als ze nu niet meer verder kunnen.
maar ik ben aan het doemdenken en misschien zijn de wbc beter zodat ik dinsdag welde baxter kan krijgen
Ik hoop het althans

groetjes
donna

14
Borstkanker / kanker familiaal???
« Gepost op: november 06, 2007, 17:26:06 pm  »
Hallo iedereen?

Na mij die intussen al aan mijn derde chemokuur bezig ben heeft mijn oudste zus nu ook borstkanker. Vandaag vastgesteld.Mijn andere zus had dit jaren geleden en het werd weer goed met haar. Ik had meer pech en zit intussen met bot en levermeta's.
We hebben allen drie dochters en vrezen nu ook voor hen . Heeft iemand dezelfde ervaring of maak ik mij onterechtzorgen???


daag

donna

15
Borstkanker / en we gaan door
« Gepost op: september 12, 2007, 18:52:59 pm  »
hallo iedereen,

Ik zit niet meer zo vaak achter mijn pc omdat het een erg drukke zomer was. Ik ben nu gestart met mijn derde chemokuur.Na adriamycine en taxotere volgt nu xeloda.telkens vier pillen 's morgens en dan nog eens vier s'avonds.Dit twee weken en dan een week rust. Na een borstsparende operatie in 2001 en botmeta's in 2003 en dan levermetas in 2006 die nu terug toegenomen zijn.Wat komt er zo nog allemaal??
Ik heb vooral last met het hvs (hand voet syndroom) handen en voeten die rood worden pijn gaan doen en ev eelt en blaren. Kreeg wel producten mee uit zh om de huid zacht te houden maar toch nog pijnlijk.
Heeft er iemand anders ervaringen met dit product?? en misschien kan iemand me wat tips geven want ook mond en onderste lip ligt open wat eten en drinken bemoeilijkt


alvast bedankt

Donna

Pagina's: [1] 2