Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Johan001

Pagina's: [1]
1
Lotgenotencontact / ouders met volwassen zoon met kanker
« Gepost op: februari 12, 2011, 00:11:06 am  »
Hallo,

Vorig jaar kregen we te horen dat onze zoon toen 19 jaar kanker heeft.
Het begon op zondag avond papa ik heb buikpijn maandag morgen zei hij dat hij niet had kunnen slapen van de pijn.
Dan maar naar de huisarts door naar spoed en op vrijdag waren we al in Leuven daar zagen ze wel dat het een grote tumor was maar welk soort? De Prof wilde hem zo vlug mogelijk opereren en dan kon hij pas zeggen of hij hem zou kunnen helpen hij werd meteen opgenomen in het ziekenhuis
Maandag zou hij geopereerd worden wij kregen voortdurend de vraag hoeveel kinderen we hebben antwoord een je kon aan hun reactie merken toch erg voor die mensen


Op maandag vlak voor de operatie hebben ze ontdekt welk soort tumor het was een kiemcel tumor in de buikholte toen een bol van 13cm de Prof belde naar huis om dit te vertellen ik vroeg aan hem is dit goed nieuws ja was zijn antwoord nu moest hij nog eerst chemo hebben en daarna konden ze alles mooi weghalen.
De volgende dag de verhuis naar de afdeling voor de chemo,daar werd de behandeling uitgelegd 4 maal Bep en twee maal vlip chemotherapie dit was van 11 juni tot 30 september dit was in tijd 800 uur chemo en spoelen.
In november was dan de operatie en ze hebben alles goed kunnen weg halen.

De chemo heeft wel de zenuwen van handen en voeten zwaar beschadigd de fijne motoriek is weg en hij kan niet goed meer lopen het zou misschien wat beteren maar dat is de prijs van de behandeling,hij is er nog zei de oncoloog.
Voor de omgeving is het probleem opgelost maar ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd nu begint het voor ons de tijd voordien leefde we van chemo naar chemo we hadden gewoon geen tijd je word geleefd door de ziekte die bepaalde ons leven.
Veel mensen snappen niet dat we het moeilijk hebben met alles wat er gebeurt is met de zoon en in ons leven we hebben volgens hun geen reden maar we krijgen nu onze weerslag.
We zijn nu een paar maanden met de revalidatie bezig en hij kan nu 400 meter lopen op de loopband

Groetjes,
Johan  

Pagina's: [1]