Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - tulpje

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Mijn mama, haar zus, toen ik, en nu mijn zus...
« Gepost op: april 04, 2012, 20:52:27 pm  »
Hoi allemaal,

Ja, zo is het ... we zijn al met z'n vieren in 2 opeenvolgende generaties...
Toen ik 3 jaar geleden het verdict borstkanker kreeg had ik veel over mogelijke erfelijkheid gelezen. Mijn mama en haar zus waren al 60 toen ze de diagnose kregen en volgens de boeken zou er dan van erfelijkheid geen sprake zijn (vanwege hun leeftijd dus).
Ikzelf was maar 43 jaar toen ze een borst moesten wegnemen.
Toen ik deze winter op controle moest vroeg ik toch maar eens of er misschien toch geen erfelijke factor zou kunnen meespelen en toen ben ik doorverwezen voor een gesprek met iemand die daar in gespecialiseerd is.
Op 14 februari was het dan zover...
Omdat ik dus nog vrij jong ben en er 2 zusters in de vorige generatie borstkanker hadden zou er toch sprake kunnen zijn van erfelijkheid werd me gezegd en ik besloot dan om een erfelijkheidstest te laten doen (wij hebben een dochter van 16 en dan is het toch wel belangrijk vonden we om het te weten).
Die uitslag heb ik pas in augustus (de test duurt 6 maanden).
Heel toevallig op diezelfde 14de februari ging mijn zus voor een mammo naar het ziekenhuis. Ondertussen is er een biopsie (en allerlei andere onderzoeken die iedereen hier wel kent) gedaan en blijkt de uitslag dus kwaadaardig (gelukkig wel in een heel vroeg stadium).
Nu vrees ik er wel echt voor dat de uitslag van die erfelijkheidstest slecht nieuws gaat zijn, en het is zo erg voor mijn zus dat ze ook door die mallemolen van emoties moet.
En wat met onze andere borst? En onze eierstokken?

Liefs, Els 


2
Borstkanker / Haar op mijn borst !?
« Gepost op: september 10, 2011, 12:11:31 pm  »
Hoi iedereen,

Er is iets dat ik mij al lang afvraag.
Ik lees er hier niks over en weet dus niet of er nog mensen zijn die dit hebben...
Ik heb een jaar geleden een DIEPflap reconstructie (met complicaties) gehad van mijn rechterborst.
Toen ik de eerste keren naar de borst keek zag ik het al: er stond allemaal donshaar op.
Ik vind het nog altijd een heel raar zicht en vraag me af of nog anderen dat ook hebben en of ze dat er gewoon laten opstaan? Of wat anders?
De PC zei me dat dat eventueel kan weggedaan worden met een speciale behandeling, maar dat zijn zoveel haartjes, hoe lang zijn ze daar dan mee bezig???
Ik weet het ook niet , ik zal alles maar zo laten en mij een fijne kam aanschaffen zeker :-)

Liefs, Els


3
Borstkanker / hoi allemaal, ik ben nieuw op het forum
« Gepost op: december 14, 2010, 10:04:20 am  »
Dag iedereen,
Als ik jullie verhalen lees en zie hoe jullie elkaar steunen heb ik spijt dat ik niet eerder hier ben komen kijken, het had me zoveel deugd gedaan, daar ben ik zeker van!
Ik zal me even voorstellen misschien...
Ik ben 45 en in feb 2009 heb ik zelf een mamografie gevraagd. Ik voelde niets, maar omdat een goede vriendin borstkanker had gekregen wilde ik me gerust stellen. De uitslag bleek niet goed en in maart hebben ze mijn rechterborst weggenomen. Een paar dagen later bleek dat niet alles weg was en in april moest ik terug onder het mes en hebben ze nog een extra stuk, naar boven toe, weggenomen. Daarna volgden er bestralingen. Toen ik nog met de bestralingen bezig was ben ik naar een plastische chirurg gegaan voor informatie over een borstreconstructie met eigen weefsel uit de buik. Dat was wat ik wilde, ik wist het heel zeker. Overal waar ik er iets over las leek dat het beste en het mooiste, wel een zware operatie. De kans dat het niet lukt is 2%. 
Ik heb 1 jaar moeten wachten na de bestralingen en toen was het zover. Ik keek er erg naar uit.
In september heeft de operatie plaatsgehad, maar er bleken al gauw complicaties te zijn.  :(
Toen ik op intensieve zorgen lag hoorde ik de verplegers al tegen elkaar zeggen dat er een stuk niet gelukt was. Er was niet genoeg doorbloeding en dan sterft dat stuk af. Dat was zwaar om te horen. Ik voelde me voor de rest ook echt heel slecht : Ik kon mijn ogen niet open krijgen , niet praten, niet bewegen...alleen pijn en zweten.  Nadien bleek er ook een groot hard stuk in de borst te zitten, wat voor een bobbel zorgt (juist in de decolté).
Een maand later, in oktober, ben ik dan weer geopereerd om dat afgestorven weefsel weg te snijden en dat hard stuk eruit te halen. Toen ik wakker werd bleek er nog altijd een harde bobbel in mijn decolté te zitten. Dat zit er nu dus nog altijd. Voor de rest is de borst vanboven ook ingevallen. En de vorm is natuurlijk ook niet meer hetzelfde, want er is een stuk weg.
Het is dus helemaal niet zoals de foto's die men altijd laat zien in tijdschriften en zo. Ik ga nu naar de kinesist en die gaat met een aparaat over die bobbel en dat zou dan mals moeten worden. De chirurg stelt voor om binnen 6 maanden weer te operenen om dat harde stuk af te vlakken (het blijft hard, maar is geen bobbel meer)en de ingevallen stukkken op te vullen met eigen vet uit de flanken.
Ik ben zo teleurgesteld en vraag me af of er nog mensen zijn die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. Ik kan er nergens iets over vinden en voel me alleen met mijn probleem.
Ik wil trouwens iedereen hier op het forum veel sterkte en moed toewensen.
Het is toch allemaal wat hé, waar hebben we dit aan verdiend?
Heel veel liefs,
Els

Pagina's: [1]