Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Core

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / nutteloos
« Gepost op: augustus 15, 2016, 09:37:08 am  »
De eerste gedachte die ik had toen in vanmorgen wakker werd: "wéér een nutteloze dag in de zetel, (misschien af en toe s een half uurtje in een tuinstoel in het zonnetje)". Niet goed weten hoe te zitten of te liggen want mijn schouder doet pijn, mijn arm is dik vh vocht.
Ik ben moe, niet gewoon moe maar leeg, uitgeput. Opstaan, douchen en mezelf aankleden zijn genoeg om me totaal buiten adem te krijgen en dan lig ik maar weer in de zetel.
Morgen ga ik naar de huisarts, allerlei medicatie moet hernieuwd worden én ik moet vragen naar betere pijnmedicatie, wat dan weer gaat leiden tot meer moeheid en slaperigheid.
Ik ga ook ook vragen naar anti-depressiva want mijn gedachten en gevoelens zijn zwart. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik wil niet naar psycholoog, wil niet praten want dat kost energie én moed en die heb ik niet meer.
 :(   :(

2
Borstkanker / Niet iedereen survivor
« Gepost op: januari 08, 2016, 13:39:54 pm  »
Ik heb zonet iets gelezen in "Leven" wat me toch wel raakt. Een kleine reactie die te lezen staat op blz. 20 in Brievenbus.
Gerrit schrijft "dat de indruk wordt gewekt in getuigenissen en reportages dat iedereen kanker overwint". Ik ga het artikeltje niet helemaal overtypen, diegenen die willen kunnen het eens lezen.
Ik krijg soms ook de indruk dat de media steeds maar reportages brengt over mensen die het overleven en die mogen ook wel verteld worden. Dat is positief, een grote steun voor degenen die te horen krijgen dat ze kanker hebben.
Maar er zijn zoveel mensen die het niet overleven, elke dag krijgen nog duizenden te horen dat ze niet meer kunnen genezen. Er wordt dan verwezen naar de mogelijke palliatieve zorg en die is nodig en zeer goed....maar het lijkt me een een wegwijzer naar afrit exit. Vanaf nu ben je gedoemd om binnen afzienbare tijd te sterven, leer er maar mee leven.
Ook Gerrit vraagt naar aandacht voor deze mensen én hun nabestaanden ipv enkel de "feel good-getuigenissen". Ik denk dat velen die mening zijn toegedaan. Het moeten geen verhalen zijn van ellende en enkel verdriet. Maar de gevoelens om niet lang meer te mogen leven mogen ook wel eens verteld worden. Het gevoel van wanhoop dat opsteekt bij de bedenking dat men zijn geliefden moet achter laten, dat men zal ophouden te bestaan. De angst voor de dood en wat er voor de dood nog moet komen, dàt moet ook eens verteld worden....
Het is nu eenmaal een grote realiteit dat er nog steeds veel mensen sterven aan de gevolgen van kanker en dat mag best ook eens wat meer onder de aandacht worden gebracht.
Of zie ik dat verkeerd? :-\


3
Borstkanker / bestraling
« Gepost op: september 03, 2014, 11:21:05 am  »
Hallo,

ik heb onlangs een hele uitleg gekregen over de bestraling en de eventuele bijwerkingen. Ik krijg altijd de indruk dat men wel eerlijk is in hetgeen er kan verwacht worden maar dat het anderzijds ook altijd geminimaliseerd wordt.
Hoe zit het nu werkelijk? Ik denk dan bv aan de vermoeidheid. Deze werd als bijwerking vernoemd als van voorbijgaande aard maar ik lees toch op verschillende websites én in de folder dat deze "extreem"  kan worden.
Er werd mij ook gezegd dat de roodheid en eventuele wondjes niet pijnlijk zouden zijn terwijl ik dan elders lees dat deze wél pijnlijk zijn.
Ik neem aan dat velen van jullie hier ervaring mee hebben en ik wil toch graag weten wat ik wel en niet moet geloven. Het onbekende is toch altijd een beetje angstaanjagend.  :(

4
Borstkanker / borstamputatie
« Gepost op: augustus 04, 2014, 22:49:17 pm  »
Hallo,

is er iemand die me kan zeggen wat ik van de borstamputatie kan verwachten? Misschien vreemde vraag maar het is bijna zover en ondanks de goeie uitleg vd dokters wil ik het horen van mensen die het hebben meegemaakt.
Ik word heel erg nerveus en wil gewoon een goeie (onverbloemde) uitleg wat pijn, ongemak en vanalles betreft?
Thanks!  :(

5
Borstkanker / Iemand ervaring met werken gaan tijdens de chemo?
« Gepost op: maart 17, 2014, 10:08:00 am  »
Hallo,

heeft iemand ervaring hiermee? Ik vroeg me eigenlijk af of dat mogelijk is, fysiek dus mogelijk is, door de dokters toegelaten wordt? Misschien rare vraag maar nu voel ik alsof mijn leven dit jaar "on hold"  wordt gezet. Ik besef maar al te goed dat mijn weg nog maar net is begonnen en dat het allemaal nog wel erger en vermoeiender zal worden en ik misschien uiteindelijk blij ben dat ik thuis màg blijven. Maar op dit moment mis ik mijn werk, mis ik het contact met collega's, mis ik de routine van het leven, etc. Thuis ben ik vaak alleen (want de rest vd wereld blijft gelukkig gewoon doordraaien) en ik kan niet blijven kasten uitkuisen en wandelingskes blijven doen, ik voel me zo nutteloos.....én ik begin meer te piekeren als ik tijd teveel heb.

 :-\

Hoe doen jullie dat allemaal?
 ;)

6
Borstkanker / chemo
« Gepost op: februari 19, 2014, 09:45:30 am  »
Hallo,

ik moet ook chemo krijgen en zie hier erg tegen aan. Ik heb folderkes meegekregen om alles door te nemen en vd rest moet ik het maar zelf uitzoeken blijkbaar.
Misschien is er ook niet meer te vertellen dan wat ik de folders staat maar de angst en de onzekerheid blijft wel zitten. Misschien zijn het ook domme vragen die door mijn hoofd spoken...zoals of ik dadelijk bij de eerste infuus al ziek ga worden? Hoelang duurt zo'n kuur? Wat voel je dan? Begint het haarverlies ook al dadelijk na de eerste behandeling? Hoe ga je daar mee om? Is er iets dat je kan doen tegen het ziek zijn? enzovoort...

Gr,

Core

Pagina's: [1]