Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Andy

Pagina's: [1]
1
Darmkanker / Darmkanker/Heiligbeen
« Gepost op: januari 27, 2014, 13:32:03 pm  »
Goedemiddag, ik ben Andy, zoon van een 54 jarige darmkankerpatiënte  :)

Eind juni werd mijn moeder bevend wakker, met koorts. Ik dacht aan een gebarsten appendicitis of iets gelijkaardigs. Al snel bleek op spoed dat het om iets ernstiger ging. Er werd een tumor gevonden. Uit analyses bleek het om darmkanker te gaan. De (blijkbaar zeer grote) tumor werd verwijderd, er werd tevens een groot stuk darm verwijderd, en een stoma werd geplaatst. De geplaatste darmnaad lekte echter met een zware infectie tot gevolg. Hierop volgde een week intensive care. Nadat deze infectie onder controle was, ging ze terug naar haar kamer, waarop de infectie helaas opnieuw ernstig opspeelde. Opnieuw richting intensive care.

Nadat de infectie onder controle was werden chemo en bestraling opgestart. Deze kuren zijn nu afgelopen. Afgelopen vrijdag hebben we in het UZ Leuven de uitslagen besproken. De behandeling heeft goed gewerkt, er zijn geen vlekken meer te zien.
Het grootste probleem is nu dat de kanker zich tot in het stuitje en het heiligbeen heeft kunnen werken. Er is sprake van het verwijderen van het stuitje en het heiligbeen, met daarnaast nog wat extra darm weg te halen en een kunstblaas te plaatsen (er dreigt nog altijd infectie, vandaar). Het heiligbeen is opgebouwd uit vijf wervels, tot de derde kunnen ze dit verwijderen. Typisch dat de kanker zich tot net voorbij de derde wervel heeft gewerkt. Hiervoor volgt nu overleg met botchirurgen, om te zien of ze direct overgaan tot operatie, of nog een extra chemokuur inlassen in de hoop de kanker nog wat te verkleinen. (Verder dan de derde wervel gaan, brengt een ernstig risico op verlamming mee). Hier krijg ik woensdag meer nieuws over.

Zijn hier mensen die ook te maken hebben gehad met darmkanker met uitspreiding naar het heiligbeen? Want er wordt steeds op gewezen dat mijn moeder ‘een bijzonder geval’ is. Vandaar mijn ‘zoektocht’ naar anderen in deze situatie.


Pagina's: [1]