Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - creatief

Pagina's: [1] 2
1
Borstkanker / functioneren na borstkanker: tips gevraagd
« Gepost op: maart 13, 2013, 15:45:44 pm  »
Tja, ik dacht een oplossing gevonden te hebben. Toen ik mijn administratieve job niet meer naar behoren kon uitvoeren nadat ik 'ziek' was geweest, mocht ik beginnen bij mijn man in de zaak. Maar dit lijdt vooral tot frustratie. Er zijn gewoon dingen die ik blijkbaar niet meer kan. Als iets té technisch wordt, begrijp ik er niks meer van, administratie, al is het niet veel, vraagt zoveel concentratie... IK ben n beetje hopeloos. IK wil me zo graag weer nuttig maken én nuttig voelen. Kan iemand mij tips geven? Waar of bij wie kan ik terecht voor hulp? IK belde zopas naar de VDAB, maart het enige dat zij mij voorstelden is om mij ion te schrijven als vrijwillig werkzoekende...
IK zie het efkes niet meer zitten, wat ik zo zwak vind, want er zijn zoveel mensen die het moeilijker hebben dan ik...

2
Borstkanker / complimentendag
« Gepost op: maart 01, 2013, 08:51:03 am  »
JULLIE ZIJN ALLEMAAL, één voor één, PRACHTMADAMMEN.
Mijn complimentje vandaag voor jullie allemaal. :-)

3
Borstkanker / amai, mijn spiraalke...
« Gepost op: december 07, 2012, 15:53:08 pm  »
Enige tijd terug had ik bloedingen. De gynaecologe stelde een verdikking van het baarmoederslijmvlies vast. (bijwerking door nolvadex). Dit werd door een operatie verwijderd. Toen ik op controle ging, was die verdikking er in even grote mate terug. De gynaecologe vond dit verontrustend, in die zin dat dergelijke verdikking verkwaadt (kanker wordt dus). Telkens wegnemen heeft geen zin en als oplossing werd een Mirena-spiraaltje geplaatst. Dat geeft plaatselijk het hormoon progesterone af, waardoor die verdikking tegengehouden wordt, en hopelijk ook vermindert.
Nu, behalve dat ik al 2,5 maanden aaneen bloedverlies heb, voel ik me emotioneel heel depri en voor t minste ben ik de kluts kwijt.
Zijn er mensen die ook dergelijke ervaring hebben? Verbetert dit? Als dit zo voortgaat, mogen ze dat ding weer uithalen want noch voor mij noch voor mijn omgeving is dit te doen...
Verder ben ik toch n beetje verontrust over het feit dat ik op veel Nederlandse forums lees, dat vrouwen die Nolvadex krijgen voorgeschreven net geen Mirena-spiraaltje mogen gebruiken als voorbehoedsmiddel (wegens het hormoon). Dit terwijl mijn gynaecologe hier heel geruststellend in was...

4
Borstkanker / spiraaltje menopauze
« Gepost op: september 23, 2012, 08:51:47 am  »
Hallo,

ik moest laatst een poliep laten verwijderen in mijn baarmoeder (bijwerking van Nolvadex).

De dokter stelde dat dit euvel zeker niet zal minderen, alleen maar zal verder evolueren.

Ze bespreekt met de oncologe het plaatsen van een spiraaltje dat mij in de menopauze brengt en dan over te stappen naar femara (waarvoor je effectief in de menopauze moet zijn, anders is er een verminderde werking) om die poliepen te vermijden.

Heeft iemand hier ervaring mee?

5
Jongeren en kanker / Inspirerend voorbeeld
« Gepost op: augustus 23, 2012, 08:58:20 am  »
Ik ben niet zelf meer jong (42 :-), maar toen ik de blog vond na het lezen van een oude krant van Talia Joy Castellano, vond ik haar heel inspirerend. Zowel voor jongeren als ons ouderen :-)

http://www.youtube.com/watch?v=WoPl_QC10zI&feature=plcp

6
Poëzie / Inspirerend patientje
« Gepost op: augustus 23, 2012, 08:53:58 am  »
Ik las laatst in een oude krant over Talia Joy, een 12-jarig kankerpatientje. Ze is intussen een beroemde blogster. Heel inspirerend voor jong en oud.

Link = Talia Joy Castellano :

http://www.youtube.com/watch?v=WoPl_QC10zI&feature=plcp.

7
Borstkanker / Talia Joy
« Gepost op: augustus 23, 2012, 08:15:41 am  »
Ik las laatst in een oude krant over een jong kankerpatientje : Talia Joy.

Een inspirerend voorbeeld voor alle zieken : jong en oud.

Link : http://www.youtube.com/watch?v=WoPl_QC10zI&feature=plcp

8
Borstkanker / poliep
« Gepost op: juli 25, 2012, 13:54:59 pm  »
Gisteren op jaarlijkse controle zag de gynaecologe iets in de baarmoeder. Blijkt een poliep. Ze stelde mij gerust, ik hoef niet te panikeren, maar de poliep moet er wel uit.
Hoe zeer ik ook probeer dit als iets onschuldigs te zien, ik héb angst. Uiteindelijk kan men pas na onderzoek van het gezwel zien of het zeker niet iets kwaadaardigs is he.
Ik ben des te ongeruster omdat ik terug zo verschrikkelijk moe ben.
Nu ja, fingers crossed. De operatie volgt 27 augustus, na mijn verlof en het verlof van de dokter. Eerst nog genieten van t zonneke zeker?

9
Borstkanker / wachttijd
« Gepost op: maart 09, 2012, 11:10:00 am  »
Ik had het er deze morgen over met mijn man, die er wel even van schrok : ik voel mij net alsof ik in een wachttijd zit tot ik terug ziek word.

Rationeel gezien stom, want ik ben op tijd behandeld (tumor van maar 2 cm) , borstbesparend geopereerd en enkel bestralingen gehad.

Maar het zit blijkbaar in mijn hoofd. Moesten ze me morgen zeggen dat ik terug hervallen ben, kzou helemaal niet verwonderd zijn.

Zijn er nog die dit gevoel meesleuren? Ik wil het graag kwijt, of minder laten worden. Misschien komt het voort uit de angst dat als ik niet zo denk én ik herval, de schoK te groot zou zijn...??10
Borstkanker / ieder botje doet pijn - nolvadex
« Gepost op: maart 07, 2012, 15:24:20 pm  »
Ik heb het weer héél erg hard. Soms is het te doen, maar andere keren nauwelijks te harden : elk botje dat ik heb doet pijn. Liefst kroop ik in mijn bed.
Gezien de artsen doen alsof dit wel heel uitzonderlijk is, wou ik dit toch vragen : zijn er nog onder jullie die door de nolvadex zo afzien? Een tijdje pijn hebben kan nog gaan, maar elke dag : ik word er gek van en vooral ook hééél moe.
En blijkbaar is er niemand die dit begrijpt.
Ik moet hier echt iets aan doen, maar dan niet elke dag 2 of drie dafalgans nemen.
Ik baal er gewoon van! Oja, nog 3,5 jaar te gaan, tof zulle!

11
Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen / schuldsaldoverzekering
« Gepost op: december 16, 2011, 20:28:44 pm  »
In deze lastige periode toch leuk nieuws : we hebben de sleutel van ons nieuwe huis en zijn aan het schilderen geslagen.

De praktische beslomeringen rond lening,.. zijn rond. Maar de schuldsaldoverzekering is een ander paar mouwen.

IK kreeg net een brief dat ik een schuldsaldoverzekering kan afsluiten mits een bijpremie van 4.500 euro per jaar!!!!


12
Borstkanker / tja...
« Gepost op: december 16, 2011, 19:47:15 pm  »
Op de duur ben ik n zaag blijkbaar.
mijn man is het beu om steeds maar te moeten horen dat ik moe ben en dat het niet verbetert, integendeel...
Ik sleep mij door de dag en weet écht niet meer wanneer ik eens niet moe was.
niets helpt, vitaminen,...
Vorige week belde ik het secretariaat van de oncologe. oncologe belde terug. En toen ik zei waar het om ging : dat ik totaal uitgeput was, vertelde ze me dat ik dit jaar geen afspraak meer kan krijgen, dat ik nar de huisarts moet gaan of de gynaecologe.
Ik begrijp dat er vakantie in de aantocht is, maar ik heb nog nooit opgebeld, val nooit iemand lastig, ga braaf werken om niet aan t ziekenfonds te moeten zitten,...
en ik had het gevoel afgewimpeld te worden.
Nu, ik heb het laten bezinken, en deze avond naar de huisarts gegaan.
Die besliste zelf te bellen voor een afspraak. Ok, er werd een afspraak vastgelegd voor de 30ste. Ik opgelucht, dokter content,... Kom ik thuis en hoor op mijn voicemail dat het secretariaat terugbelde dat de dokter had gezegd dat de afspraak moet geannuleerd worden, dat ze toch al gezegd had dat ik naar de gynaecologe moet,... Mn broek zou afgezakt zijn moest ik niet zo di geworden zijn...
Van afwimpelen gesproken. Mijn vertrouwen is ver te zoeken.

13
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / opvoeden tijdens en na kanker
« Gepost op: november 29, 2011, 07:25:22 am  »
Wat lees ik daar weinig over.

Ik had vorig jaar borstkanker. Ik ging na enkele maanden reeds terug voltijds werken omdat ik vond dat het allemaal wel meeviel (borstbesparend geopereerd - dus gewoon n stukje uit mijn borst en daar mer je niks van als ik aangekleed ben, bestralingen, geen chemo, wel nolvadex voor 25 jaar).
Ik ging vrij vlug terug fulltime werken. Daar wringt een serieuze schoen, maar ook bij het opvoeden van mijn kinderen;
Ik sta mentaal vrij zwak door de vermoeidheid en kan het drama van mijn tienerdochter missen als kiespijn... Ik heb niet de energie om er tegen in te gaan, probeer rustig en kalm tot overeenstemming te raken maar soms zou ik ze vrdrie een lap tegen rond haar oren willen geven! (Voor de gevoeligen : het is bij wijze van spreken hoor!).
En mijn zoon die zo intelligent is maar blijkbaar niet de discipline heeft om regelmatig te studeren terwijl hjj de kans krijgt om een mooie studie te volgen en een basis te leggen voor een stabiel professioneel leven.
soms vraag ik mij echt af : wat als ik herval? Wat als het erger is en ik nog minder energie heb om in mijn kinderen te steken?
Wie of wat zal mij helpen? Of wie of wat zal hen hELPEN?
Ik heb alleen het hoederecht over mijn kinderen (mijn ex kijkt er niet naar om). En mijn huidige partner zal hen zeker steunen net als zijn familie, maar een echte familie of papa of mama zou er niet meer zijn.
Misschien trek ik mij alles te veel aan, en moet ik hen los laten. Maar ik ben bang dat dat niet zo'n goed idee is...

creatief


14
Borstkanker / weer n bergske...
« Gepost op: november 10, 2011, 07:54:39 am  »
Hebben we weer n bergske te beklimmen.

Gisteren stelden ze een tumor van tss 5 en 12 cm (moet blijkbaar nog nader onderzocht worden) bij mn schoonmama.
In haar darmen.

Vanmorgen ga k zeker al n kaarske branden voor de H Rita zoals zij deed voor mij. :'(

Mn schoonmama is n beetje mijn mama, omdat mijn mama 20 jaar terug stierf aan borstkanker...

maandag opnieuw onderzoeken, hopelijk weten we dan meer.

15
Borstkanker / morgen naar de oncologe
« Gepost op: oktober 05, 2011, 10:14:57 am  »
Tja, we kennen het allemaal he.

Morgen controle bij de oncologe en ik voel wel overral iets : die diepe pijn in mijn voeten, zal toch geen uitzaaiingen zijn zeker, en die duizeligheid, oeoeioei, en dat knobbelke dat ik voel in mijn ene borst,en zo moe dat ik blijf, ...

Dat morgen maar vlug voorbij is!

Pagina's: [1] 2