Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - meerkat

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / hoe voel je je na de behandelingen?
« Gepost op: oktober 27, 2014, 08:24:28 am  »
Zoals velen onder ons zou ik de toekomst positief willen zien met volledige genezing.  Soms is de weg lang te gaan, maar toch genezen velen van borstkanker en komt het hopelijk niet terug.  Ik lees er niet veel over, misschien is dat een goed teken, dat diegene die genezen zijn na de behandelingen niet meer komen lezen hier.  Ik moet nog tot mei 2015 hormonen Arimidex nemen, dan, als alles goed is, zou ik mogen stoppen.  Het gaat de goede richting uit, de bijwerkingen van Arimidex zijn zwaar, maar toch te dragen en volhouden is de boodschap van de dokters. Maar nu komt mijn vraag, ik zou graag een grote reis maken volgend jaar, zou ik dit aankunnen?  Ik heb haar verloren door de Arimidex, komt dit terug?  Nu kan ik maar een paar km (3 a 4) wandelen en dan ben ik echt bekaf, moet ik eten en voel mij in een put zakken waar ik na een 2 uren pas uitklim.  Ik twijfel om die reis te plannen, mijn man zegt "niet doen, je zal dit niet aankunnen." Hij kent me natuurlijk ook goed, want op die reis wil ik op stap gaan en veel dingen gaan bezichtigen. Hoeveel maanden zal het duren vooraleer de nevenwerkingen van de medicatie uit mijn lijf zijn en ik min of meer terug de vrouw ben van voor mijn ziekte? Als ik nu ergens naartoe ga, moet ik telkens kijken waar mijn kerktoren staat om mij in terug te trekken omdat de vermoeidheid zo kan toeslaan, maar als je ergens ver bent? Hoe gaat het met jullie na de Arimidex of andere hormonenpillen? Het zou met mij ook veel vrouwen moed geven en goede vooruitzichten.  Dank u wel< :-*

2
Borstkanker / anti-depressiva Sertraline?
« Gepost op: augustus 19, 2011, 16:31:25 pm  »
Hallo allemaal, ik ben nu een jaar verder.  Alles is goed en ik kan er weer tegen, behalve in het "kopke" zit het nog.  Ik heb nog regelmatig gesprekken bij de psycholoog en dat doet wel deugd. Het is net of ik nu de "weerbots" krijg. Mijn huisdokter schrijft mij anti-depressiva Sertraline voor, 25 gr om te starten, dan na 7 dagen 50 gr.  Ik heb er wel mijn vragen bij, heb 1 pilletje genomen en voel mij "zo dwaas als een kieken".  Ik wil er ook niet bijlopen als een zombie, ik wil terug van het leven genieten.  Zijn er mensen die ervaringen hebben met depressie na kanker en hoe ze zijn geholpen, want die pillen?  Ik weet het nog niet.

3
Borstkanker / Hallo, ik voel mij echt niet goed (zucht zucht zucht....)
« Gepost op: juni 11, 2011, 13:33:04 pm  »
 :( Kan er iemand mij begrijpen?  Een jaar geleden ben ik borstsparend geopereerd aan een kleine tumor, daarna bestralingen en veel controles.  Dit alles kan mij niet geruststellen.  Mijn bloedwaarden zijn goed en de laatste echo en foto zijn ook goed.  Wat kan er nog meer zijn?  Ik zou moeten jubelen, ik heb dat ook gedaan, maar ik voel mij sommige dagen achtereen zo slecht.  Wankel op mijn benen, zo slap, onpasselijk, buikpijn, veel zweten en mijn ogen niet kunnen openhouden van vermoeidheid. Ik werk terug en graag maar mijn lichaam wil niet mee. Ik eet gezond, mijn gewicht is op peil, beweeg veel (maar ik moet mij erdoor sleuren). Zware benen, pijn in gewrichten, altijd stijf, enz. enz.....  Seksueel voel ik veel branderige pijnen, heb nog wel zin.  Dat is zo een beetje het verhaal, maar waarom blijf ik mij zo slecht voelen, dit is niet 'in het hoofd'.  Ik neem nu een jaar Arimidex, zou het door deze pillen kunnen komen.  Ik ben nog maar naar de dokters geweest, zij zeggen dat deze pillen me beschermen tegen borstkanker.  En wat valt er dan te doen, ze nemen he?  Nu en dan krijg ik een opflakkering en gaat het beter voor een paar uren, dan doe ik boodschappen, ga eens naar vrienden of familie en dan plots 'poef, de slag van de hamer', ik begin te zweten, te beven, alles tintelt en mijn lichaam zegt: "liggen, liggen, rust, rust.......". Ik ben jullie enorm dankbaar om eens te mogen zeuren

4
Lotgenotencontact / Inloophuis in Deinze?
« Gepost op: november 26, 2010, 10:36:09 am  »
Ik ben aan het herstellen van borstkanker en zoek lotgenoten die het ook fijn zouden vinden om in Deinze een inloophuis te hebben.  In Gent ben ik heel goed ontvangen geweest en het doet echt deugd eens te praten en mensen te ontmoeten die hetzelfde meemaken.  Daar put je echt moed uit.  Zijn er mensen uit Deinze en omstreken die naar een inloophuis in Deinze zouden gaan? Ik ben er al 1.  Voor de dichtstbijzijnde inloophuizen zijn kankerpatienten uit Deinze al rap een uur onderweg, ook met het openbaar vervoer.  In de vakanties gaat het vlotter.  Dan nog een uur naar huis, overal in de file...  En dat is de reden waarom er dan maar niet wordt gegaan.  En dat is spijtig, want iedereen die kanker heeft of gehad heeft, kan wel eens een warm moment gebruiken.  Zijn er nog mensen uit Deinze of omstreken die de VLK er warm voor kunnen maken om ervoor te gaan?

Pagina's: [1]