Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - joren1991

Pagina's: [1]
1
Hersentumor / mijn tumor, mijn leven
« Gepost op: februari 24, 2010, 01:07:09 am  »
hey iedereen
Ik ben een man van 18 jaar.
Toen ik 2.5 jaar oud was is er bij mij een hersentumor vastgesteld.
met behulp van 2 operaties is deze verwijderd geweest. over het algemeen was het een goedaardige tumor maar er waren " eilandjes" van graad 3 of 4 in.
Dit heeft men leven bepaald. zoals het jullie allemaal bekend is groeit schedel niet meer dicht. dus moest er bij mij een botluik geplaatst worden.
door dat botluik moest ik bijna ieder jaar onder het mes. ofwel kwam het los of was het te klein geworden, zelfs een paar keer gebroken. ik moest dus altijd voorzichtig zijn en was bijgevolg altijd het buitenbeentje.
Daarbij kwam dan nog dat ik een slechte motoriek had, de tumor lag in de motorische cortex en in de frontale cortex, en vaak inpulsief reageerde.
Ik heb ook nog last van epilepsie en ADHD. na verloop van tijd heb ik uiteindelijk vrienden gemaakt en zelfs een vriendin gehad. ik kon leven op het minimum van medicatie, haalde mijn diploma van het middelbaar zonder te dubbelen enfin alles ging goed.
Vorige zomervakantie, na het behalen van men diploma kreeg ik last van een druk in men hoofd en hoofdpijn,misselijkheid en epileptie.
Ik dacht natuurlijk dat men botluik weer kapot was dus gingen we naar de neurochirurg. die voelde niets raar dus moesten we foto's laten trekken.
Toevallig zagen ze op die foto's drie kleine bolletjes in men oude litekenweefsel die er niet hoorde te zijn. de dokters dachten dat dit gewoon aders waren maar voor het zekere voor het onzekere te nemen trokken ze nog foto's. daar waren die bolletjes weer op te zien.
Ze besloten om die bolletjes te bestralen voor de zekerheid.
tijdens de bestraling ben ik erg ziek geweest, te ziek voor de hoeveelheid bestraling ze me gaven.
na de bestraling    was ik ook nog ziek dus op mijn vraag trokken ze opnieuw fotos. wat bleek daaruit...de tumor was serieus gegroeit. het leek op het eerste zicht dat de bestraling als katalisatorgewerkt had in plaats van de tumor te vernietigen. Er is nog een kleine kans dat het komt als neveneffect van de bestraling dat het  een verkeerd beeld geeft op de fotos doordat ze zo snel na de behandeling getrokken zijn. ondertussen zijn er newe foto's getrokken die wel representatief zouden zijn en ik weet donderdag 25-02-2010 de uitslag. Als het effectief aan het groeien is dan is de tumor dus bestralingbestendig en opereren is geen optie. dat wil ik niet en dat willen de chirurgen niet.
dan blijft alleen chemo over maar daar hoor ik ook niet zoveel positiefs over dus...
ik zal jullie nog iets laten weten wat het resultaat is
alvast bedankt voor jullie tijd

Pagina's: [1]