Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Clara

Pagina's: [1]
1
Prostaatkanker / Chemo en Abiraterone
« Gepost op: januari 12, 2015, 17:39:46 pm  »
Mijn man heeft inmiddels ruim 5 jaar uitgezaaide prostaatkanker, Gleasonscore 9. Tot nu toe heeft hij Zoladex gehad en heeft eigenlijk nooit ergens last van gehad. Zelfs nu niet, alleen wordt zijn energie duidelijk steeds minder. De laatste 4 maanden begon de PSA ineens hard op te lopen en bleken er uitzaaiingen in zijn blaas te zijn gekomen. De oncoloog stelde bestralingen voor, maar daar voelde mijn man niets voor. Het risico op incontinentie  vond hij te groot. Inmiddels geven ook enkele bloedwaarden duidelijk aan dat de kanker inmiddels steeds actiever is.  Het voorstel is nu chemo (Toxatere) en daarna eventueel Abiraterone.  Die volgorde schijn effectiever te zijn dan andersom.
Mijn vraag is of er mensen willen reageren die deze behandeling(en) hebben gehad en wat hun bevindingen zijn.

Alvast dank,
Clara
2
Prostaatkanker / bijwerkingen Zoladex
« Gepost op: mei 28, 2012, 21:13:12 pm  »
Mijn man (69 jaar) kreeg 2 1/2 jaar geleden te horen dat hij prostaatkanker had. Glansonscore 9 en uitzaaiingen in lymfklieren, lever en bot. Kortom, genezing niet mogelijk, maar wel de voortschrijding van het proces afremmen. Eens per 3 maanden krijgt hij een injectie met zoladex. PSA zakte naar 0,0, maar sinds ruim een half jaar begint hij heel langzaam te stijgen. In september wordt de PSA weer na gekeken en hopelijk blijft hij zo traag oplopen. Veel last van bijwerkingen heeft mijn man gelukkig niet, behalve de bekende opvliegers en duidelijk energie verlies. Waar hij wel veel last van heeft, is dat hij met name 's nachts, veel problemen heeft van "een slecht werkende thermostaat". Hij heeft het of te koud of te warm en slaapt daardoor bar slecht. Iets waar hij voor hij ziek werd nooit last van heeft gehad en wij vragen ons dan ook of of het misschien door de Zoladex komt? Zijn er meer mannen die hier last van hebben????

Ik hoop dat er reacties hierop komen.

Groeten, Clara

Pagina's: [1]