Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - theetante

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Sluiting inloophuizen
« Gepost op: mei 18, 2011, 18:57:39 pm  »
GROOT NIEUWS: nu vrijdag 20 mei worden we om 11u30 verwacht door de voorzitter, Leo Leys !!!  :)
Met een delegatie patiënten uit de verschillende inloophuizen kregen we een onderhoud. Petities werden ijverig geteld, zodat ze terzelfdertijd kunnen overhandigd worden op de hoofdzetel. (Op 12 mei kregen diegenen, die zich opgaven om de patiëntenactie vanuit de inloophuizen te coördineren, een bericht hierrond).
Uit Turnhout werden de petities opgestuurd: zij komen niet. Leuven, Brugge en Gent zullen aanwezig zijn. Voor wat Antwerpen betreft, vernam ik net dat niemand kan komen. Ik weet, via dit forum hoeveel patiënten ook zelf 'eigen lijsten' gingen aanmaken.... en daar heel veel energie in staken.  Ik vraag me af waar die verzamelde handtekeningen naartoe gingen ?!  :'(
Via dit forum las ik dat het inloophuis Antwerpen haar koffiemomenten kan houden: wat hebben jullie geluk. Voor de andere locaties weten we dat ze dichtgaan... Hebben jullie sponsoring gekregen of is het dankzij de zelfhulpgroep , die op dezelfde locatie zit, dat jullie kunnen blijven ?

Wij kijken hoopvol uit naar vrijdag .

2
Lotgenotencontact / Sluiting Inloophuizen en voortbestaan vrijwilligerswerking
« Gepost op: maart 20, 2011, 20:08:29 pm  »
ONZE INLOOPHUIZEN, WAAR WE AANDACHT, TIJD EN ECHTE BETROKKENHEID ONTVANGEN, WORDEN MET SLUITING BEDREIGD !!! ???
We kunnen er samenzijn in een warme, veilige omgeving; creatieve activiteiten ontdekken; naar themamomenten komen, dit alles onder lotgenoten, waardoor we ons weer een beetje beter voelen en de zware last van elke dag even van ons af kunnen zetten.
Tijdens de behandeling zaten we reeds teveel in ziekenhuizen met onze angst, woede, onmacht. Moeten we ook binnenkort naar diezelfde ziekenhuizen om er bvb. therapeutisch schilderen te volgen ? Denkt men dat we kunnen relaxatie volgen in één of ander kil ziekenhuislokaal ?
Ook onze partners wisten de weg te vinden, als het ook voor hen te zwaar om dragen wordt.
Waarom wordt zo'n belangrijk deel van de psychosociale ondersteuning, dat de VLK hoog in het vaandel draagt, weggegooid ?? Ik begrijp het niet !
Omdat er te weinig nieuwe 'inlopers' lanskomen ? 
De inloophuizen zijn gewoon niet gekend bij het brede publiek, dat merk ik nu wel: door met petities rond te gaan 'tegen de sluiting van de Inloophuizen', vragen de meeste mensen mij wat een Inloophuis van de VLK is...... !!!
Nooit werd ook maar één enkel inloophuis in de kijker gezet (was heel goed mogelijk geweest tijdens één van de Kom Op shows, afgelopen jaren).
Ik herinner me een show van 8 jaar terug //2003: de opbrengst zou toen o.a. gaan naar "de bouw van een tehuis voor kankerpatiënten, omdat die psychosociale zorg er nog niet is" ...... zo vertelde Dirk Tieleman, als introductie van de uitzending in Koppen, rond de vakantieweek aan zee (met patiënten uit Oost-Vlaanderen). NU ZOUDEN ALLE INLOOPHUIZEN GESLOTEN WORDEN ??? ONTGOOCHELD, KWAAD, OMDAT IK DIT VIA DE PERS MOEST VERNEMEN.
Pagina's: [1]