Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Vedette

Pagina's: [1]
1
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Thuizorg is zwaar.
« Gepost op: september 26, 2009, 11:47:38 am  »
Ik weet niet hoe ik moet beginnen. Mijn (alleenstaande) moeder is palliatief. Ze wordt thuis verzorgd, door mij, mijn broer, een verpleegster, en zoveel mogelijk familieleden en vrienden die inspringen.
Ik mis haar verschrikkelijk de momenten dat ik niet bij haar kan zijn, en heb het ontzettend moeilijk het feit haar te zullen verliezen.
Wat er nog bijkomt is, dat mijn broer en ik niet altijd even goed kunnen communiceren over haar thuiszorg.
Hij woont kortbij, ik doe er een tijdje over om bij haar te geraken. (een uur aan vervoer). Wat mij niet nalaat, al de mogelijke tijd dat mij lukt bij haar te gaan (zijn). Als vrouw schommel ik echter tussen de zorg van mijn moeder, mijn gezin (man en kinderen), het huishouden en werken (gelukkig maar parttime). Toen haar toestand nog vrij stabiel was ging ik 4xweek. Nu ze achteruit gaat uiteraard dagelijks. Omdat ik verder woon (of is dit geen goed excuus) blijf ik meerdere uren na elkaar, en ga ik max. 2x/dag.
Mijn broer springt dagelijks meerdere keren 'binnen', blijft s'nachts ook slapen (moet niet omzien naar zijn kinderen en gezin, gezien zij dagelijks verzorgd worden door zijn vrouw en zijn schoonouders). Hij werkt ook in de buurt, (rijdt er met een wagen rond), waardoor hij ook de mogelijkheden heeft tijdens zijn werkuren bij haar binnen te springen.
Ik doe al het mogelijke dat in ons bereik ligt, en krijg het verwijt niet genoeg te doen. Ik vind dit heel moeilijk. Ik doe mijn best, maar blijkbaar is mijn best zelf nog niet goed genoeg. Palliatieve stelt steun door vrijwilligers voor enz..., maar daar moet hij niet van weten: geen buitenstaander moet zich 'bemoeien', zegt hij dan. Ik weet dat hij het ook heel moeilijk heeft, en heel veel voor ons moeder doet, daar ga ik geen woord slecht over zeggen! Maar hij kan het niet nalaten mijn enorme schuldgevoelens op te zadelen, en verwijten dat ik nog meer tijd bij ons moeder moet doorbrengen. Omdat ze tot dan 'bezoek' heeft zou ik straks tegen 16 uur gaan, er blijven slapen, en dan er morgen blijven tot na 14 uur. Om dan tegen de avond er opnieuw naartoe te gaan. En nog scheld hij mij aan telefoon uit dat het niet genoeg is..., dat dat er nog allemaal moet bijkomen?!  :'(, ben ik dan echt zo slecht bezig?

2
Darmkanker / Uitzaaingen lever en botten, verlamming?
« Gepost op: juli 27, 2009, 19:16:17 pm  »
Mijn moeder is vorig jaar geopereerd aan darmkanker, + aan haar lever (metastasen). Beide operaties zouden goed verlopen zijn.
Desondanks zijn er uitzaaiingen naar de botten, (onderaan ruggenwervel).
Ook al leek de kanker heel eventjes 'stabiel'. (pijn onder controle), plots lijkt mijn moeder verlammingsverschijnselen te krijgen.
Zitten kan ze niet meer, wel liggen, en tot heden eigenlijk ook wandelen enz..., maar nu voor de 2ex op korte tijd krijgt ze die verlammingsverschijnselen.
Weet iemand of dit verschijnselen zijn van korte duur, of waaraan wij ons kunnen verwachten?
Dank
Vedette

Pagina's: [1]