Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - elena

Pagina's: [1]
1
Levenseinde / Euthanasie
« Gepost op: oktober 21, 2009, 15:39:58 pm  »
Hallo,
Ik weet niet of ik hier op de juiste plaats zit met mijn onderwerp.
De laatste tijd speelt euthanasie dag en nacht door mijn hoofd. Zeven jaar geleden kreeg ik borstkanker, onderging een mastectomie en de gebruikelijke behandelingen. Bijna 6 jaar later wezen mijn tumormerkers aan dat er opnieuw kankeractiviteit was. De PETscan bevestigde dit vermoeden: ik had uitzaaïingen in borstbeen, enkele klieren, longen en 2 wervels. De gebruikelijke pillen hadden geen effect dus moest ik terug aan de chemo. Ik kreeg 18 behandelingen met taxol. De chemo sloeg erg goed aan, mijn benauwdheid, rochel en onbedaarlijke hoestbuien van de laatste tijd waren in een mum van tijd verdwenen. De oncoloog drukte erop dat dit echter maar lapmiddelen waren, dat ik niet meer te genezen was, dat het een tijdelijke verbetering was. Intussen voel ik me nog steeds goed, ik krijg elke 8 weken een ct-scan, leef dus infeite elke keer 8 weken gerust tot de volgende scan.
Maar ik ben geen struisvogel, wil mijn kop niet in het zand steken, hou er terdege rekening mee dat mijn tijd beperkt is. Ik zit er vooral mee dat de uitzaaïingen mogelijks mijn hersenen elk moment zouden kunnen bereiken en ik dan niet meer in staat zal zijn beslissingen te treffen. Hierover met mijn kinderen  praten ligt zeer gevoelig, ook al zijn ze al enkele jaren volwassen. Ik zou heel graag met mensen praten die euthanasie overwegen, maar vooral ook mensen die partner, zus, broer, kind, of...van een ten dode opgeschreven kankerpatiënt zijn. Hoe gaan jullie daarmee om? Zijn palliatieve zorgen een waardig alternatief voor euthanasie? Heel graag jullie bevindingen. Dank u
Elena

2
Borstkanker / Intieme vraag
« Gepost op: mei 18, 2009, 14:33:09 pm  »
Hallo,

Ik heb alle borstkankerfora afgeschuimd op zoek naar een topic over sex tijdens borstkankerbehandelingen maar ik vind er nauwelijks iets over. Blijkbaar is dit een gevoelig onderwerp. Toch wil ik het er even over hebben. Ik heb namelijk heel veel last van een droge vagina sedert mijn chemo, waardoor sex zeer pijnlijk, zelfs bijna onmogelijk wordt. Glijmiddelen zonder hormonen brengen nauwelijks verlichting. Ovules zoals Aecefemine staat de oncoloog sinds ik uitzaaïingen heb niet meer toe. Heeft iemand hier een oplossing voor?

3
Borstkanker / Even voorstellen
« Gepost op: mei 13, 2009, 10:25:26 am  »
Hallo, ik ben geen gloednieuwe borstkankerpatiënte, maar aangezien ik af en toe de neiging heb om op bepaalde dingen te reageren wil ik me eerst netjes voorstellen.
Goed 6 jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik had een hormoongevoelige tumor van 5 op 7 cm, her2 neu+ met uitzaaiïng naar de nabijliggende klieren. Een amputatie volgde, bestralingen, chemo en een jaarlang herceptine. Vijf jaar later, toen ik eindelijk met mezelf in het reine was dat ik een reconstructie aandurfde werd tijdens de aanloop naar de operatie opgemerkt dat mijn tumormerkers fel waren opgelopen. Ik kreeg een petscan die uitwees dat ik uitzaaiïngen had in longen, borstbeen en hier en daar wat kliertjes, ondertussen heb ik er ook op 2 wervels. Ik probeerde  3 maanden aromasin, daarna  3 maanden Veraplex, zonder resultaat. Ondertussen begon ik me lichtjes ziek te voelen: kortademig en een heel vervelende pijnlijke hoest. Chemo drong zich op. Ik zou 18 keer taxol krijgen. Net voordat ik eraan begon kreeg ik de kans mee te doen aan een studie (HKI-272 - ondertussen heeft dat een naam nl neratinib) dit is infeite een vervanging van herceptine. De taxol sloeg aan, na 2 toedieningen waren mijn korademigheid en hoest verdwenen. Intussen krijg ik al 6 maanden enkel die neratinib in pilvorm en om de 4 weken een baxtertje bondronat voor de beenderversterking. Om de 8 weken heb ik een scan van longen en buik. Mijn tumormerkers staan terug op 15. Ik besef dat deze toestand maar tijdelijk is maar ben dankbaar dat ik me goed voel en voorlopig kan leven als een normale gezonde vrouw.
Groetjes
Elena

Pagina's: [1]