Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Chris1982

Pagina's: [1]
1
Andere kankersoorten / Gewichtsverlies na buikgriep
« Gepost op: november 20, 2011, 13:58:50 pm  »
Sta me toe even uit te leggen wat ik de laatste weken heb voorgehad: tijdje geleden heb ik tijdens het sporten een blessure opgelopen. Ik ben dom geweest en heb deze niet onmiddellijk ontsmet.
Resultaat: geinfecteerde wond. Agressieve infectie dat agressieve antibiotica vereiste: de dokter had geen keus en heeft me de atoombom van de antibiotica gegeven (Dalacin) gedurende 10 dagen.
Door die antibioticakuur was mijn darmflora compleet om zeep waardoor een nog andere bacterie, die deel uitmaakt van het menselijk lichaam maar onder controle wordt gehouden door de normale darmflora,
opeens vrij spel had om een feestje te bouwen in mijn darm. Daardoor zat ik met een infectie met de Clostridium Difficile bacterie.
Die heeft mee een hele week behoorlijk ziek gemaakt: een dag zware koorts en voor de rest een hele week waterige stoelgang.
Uiteraard heb ik de hele week niets anders dan beschuitjes, wat gekookte kabeljauw, gekookte worteltjes en rijst gegeten.
Tegen deze C-Difficile bacterie moest ik nogmaals antibiotica nemen (Flagyl) die gelukkig minder zwaar voor de darmen is en deze neem ik nu reeds 10 dagen. Vandaag is de laatste dag da'k ze moet nemen.
Mijn eetpatroon is nu sinds enkele dagen toch terug min of meer normaal al blijf ik toch nog maar even weg van junk food en te vet eten.

Ik had wel verwacht dat ik wat gewicht zou verliezen. Ik was net nadat mijn stoelgang terug normaal was "slechts" 2 kilo kwijt: van 85.5 naar 83.5.
Ik voelde me ook beter dus ben ik vorige week naar de fitness geweest, 2 keer op redelijk korte tijd (zondag en dinsdag). Ik dacht van "infectie is gedaan dus waarom niet he".
Echter nu sinds donderdag voel ik me behoorlijk slap en vooral moe. Ook ben ik opeens weer wat gewicht kwijtgeraakt: ik weeg nu nog maar 82kg. Dat is toch een stuk minder niet?
Dit terwijl ik wel degelijk terug normaal eet (en zelfs wat meer om het gewicht terug te krijgen).
Ik heb enkele dagen geleden een bloedonderzoek laten doen en buiten een zeer lichte prikkeling van de lever was die volledig normaal (die prikkeling komt volgens de arts door de Flagyl die ik nog neem).
De infectie was ook weg en ik had blijkbaar geen tekort aan een of andere voedingsstof.

Dat gewichtsverlies maakt me behoorlijk ongerust. Dit is bijna 4 kilo in redelijk weinig tijd terwijl mijn voedingspatroon nu toch al enkele dagen normaal is.
Ik had verwacht dat ik nu net terug wat meer zou bijkomen, maar niet dus.
De arts zei me dat het niet verstandig was zo snel terug naar de fitness te gaan.
Volgens de arts heeft mijn lichaam momenteel gewoon haar reserves uitgeput en is ze nog aan het recupereren van de infectie en het dieet dat ik toen een week heb moeten volgen.

Maar het baart me toch wat zorgen. Had ik ondertussen niet wat gewicht moeten bijkrijgen?

PS: sorry als dit een idiote vraag is, maar als het op gezondheid komt, ben ik liever iets te ongerust dan niet genoeg.

Pagina's: [1]