Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - priangel

Pagina's: [1]
1
Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen / deeltijds arbeidsongeschikt
« Gepost op: april 23, 2013, 23:40:32 pm  »
Hallo,

ik vroeg me af of er een systeem bestaat van deeltijdse arbeidsongeschiktheid. Het is voor mij niet mogelijk om progressief tewerkstelling te doen, want ik heb nog nooit gewerkt. Mijn huidig statuut is dan ook een via FOD waar ik volledig werkonbekwaam ben bevonden. Ik ben ondertussen wel beter en zal binnenkort terug op controle moeten. Nu vroeg ik mij af via welke weg of er eventuele deeltijdse werkonbekwaamheid kan erkend worden, want volgens mij is dat niet via FOD, maar verloopt dat via een andere instelling. Mss via ziekenfonds of ...?

Ik zoek hulp en tips om bij de juiste instellingen te komen, want zelfs halftijds werken zal optimistisch zijn. Toch wil ik niet nog een jaar thuis zitten... Ik ben namelijk 24 en ben het nutteloos wezen beu.

groeten!

2
Jongeren en kanker / Tandproblemen
« Gepost op: maart 08, 2013, 19:16:23 pm  »
Hallo iedereen,

ik zit met een probleem en ik hoop dat ik niet de enige ben zodat ik misschien tips kan krijgen van jullie.
Ik had voor mijn behandeling al geen al te sterke en mooie tanden, mede omdat ik op mijn 14de op mijn voorste tanden ben gevallen.
Anyway, tijdens mijn 8 maanden durende chemo behandeling heb ik zeker 6 keer naar de tandart gemoeten omdat mijn tanden het telkens lieten afweten. Of er vielen vullingen uit, of afbrokkelen, supersnel groeiende gaatjes, ...
Nu heb ik wat ik zelf noem een 'brokkelmond'. Aan elke tand in mijn mond is al gewerkt of gevuld en ik vind mijn mond echt niet meer mooi. Ik lach nu liever met mijn mond dicht. Nu ben ik 24 en ik zou eigenlijk al een nieuw gebit overwegen, zo slecht voel ik mij erover.
Herkent iemand dit?

3
Poëzie / Gedicht geschreven toen ik dacht dat ik misschien was hervallen.
« Gepost op: november 18, 2012, 03:18:25 am  »
Luister naar mijn siddering

Luister naar mijn opsomming van een heel nare herinnering

Luister naar de diepe zucht wanneer je opnieuw vlucht

Luister naar de vele keren die je van je af wil weren

Voel de steken die je gaan leren me te negeren

Voel de vraag waarop ik het antwoord draag

Voel de handen rond je nek

Voel de hete adem uit mijn bek

Luister meer dan je hoort

Zeker wanneer het alles verstoort

Luister naar mijn noodkreet

Die bevestigt wat je al weet

Want één ding had je me beloofd

Dat je me nooit meer van mijn stem berooft

4
Jongeren en kanker / Lotgenoten twintigers
« Gepost op: november 17, 2012, 00:28:04 am  »
Hallo iedereen :)

Ik ben Nele en zoek mensen die mij eraan kunnen herinneren dat ik niet de enige ben met bepaalde problemen, lotgenoten dus.

Ik kreeg op mijn 21ste, dik ruim 2 jaar geleden te horen dat ik Hodgkin stadium 4 had. Heb toen 8 maanden chemo gekregen met heel wat permanente gevolgen. Ik ben ondertussen nog steeds niet de oude, kan nog niet werken, ben moeten stoppen met studeren, ... Het is niet dat ik niet weet wat mijn dromen zijn en wat ik wil worden en doen, maar ik voel me er vaak alleen in. In het feit dat ik het NOG niet kan of niet zoals een ander. Van de vrienden van vroeger is eigenlijk geen enkel over gebleven, ik heb enkel nog af en toe eens contact. En ik ben eigenlijk alleen.

Ik woon op een kot in Gent, ik volg een cursus (niet meer aan unief) in iets wat ik echt wil worden, qua zelfontwikkeling en evolutie lukt het wel. Maar als ik op mijn kamertje zit, heb ik vaak het gevoel dat ik de enige op de wereld ben die in die tussenfase zit. Dat wachten en dat 'revalideren' en dat terug uitzoeken wat je kan en niet kan. En ik heb geen leeftijdsgenoten meer die mij hierin meetrekken of steunen en dus ook geen sociaal leven meer. En voor die stomme Hodgkin was ik nooit thuis, van een wereld van verschil gesproken. Dus ik zoek mensen die misschien ook ergens alleen met dit probleem zitten of die mij kunnen begrijpen zoals anderen dat soms niet kunnen.

Ik heb een blog geschreven over wat mij is overkomen: http://themostandleastimportantthings.wordpress.com/ en daar kan je me ook contacteren als iemand dat wenst.

Ik wens het alvast  :D

Groetjes,

Nele

Pagina's: [1]