Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - mercator

Pagina's: [1]
1
Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving / Partner met terminale longkanker
« Gepost op: juni 11, 2012, 06:52:11 am  »
Laat me me even voorstellen, Mercator, uit Vlaanderen, 52 jaar. Mijn Nederlandse vriendin, 48 jr. heb ik nu net een week geleden naar het ziekenhuis in Sittard gereden , waar ze meer dood dan levend aankwam. Op 3 dagen tijd was ze totaal ingestort hoewel ze de weken tevoren wel wat hoestte, dat leek gewoon een wat langdurige griep. De diagnose was keihard, massieve uitgezaaide longkanker, die voortkwam uit een tumor aan de baarmoeder. Haar levensduur rekenen we nu in maanden, mss zelfs maar weken.
We hebben besloten dat de chemo-en radio lijdensweg achterwege wordt gelaten, dat heeft geen zin meer, de doktoren zijn het daar gelukkig mee eens. Het is ongelooflijk hard om zo iets te verwerken.
Wat ik tegelijk ergerlijk maar ook wel grappig vindt is die commentaar die ik vaak krijg "oh hoe erg ! Ze heeft wel veel gerookt zeker?"  En neen, ze heeft dus nog nooit in haar leven gerookt. t Is een merkwaardig bijverschijnsel van al die hysterische anti-rook campagnes, dat kan toch de bedoeling niet geweest zijn. En ik heb trouwens ook in geen 30 jaar een sigaret aangeraakt, want dat zou men ook nog kunnen gaan denken, dat het door MIJ komt  ::)....

Pagina's: [1]